|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 21 јун, 2009, 08:25:58 » |
|
Nemam konkretan odgovor ali možda bi mogao probaš u nekom servisu koji se bavi staklarijom na kolima ili sl. ...
Dobro bi bilo ako bi mogao nekako da isečeš komad tog kedera pa da ga imaš za upoređivanje sa nekim od drugih kola (kec, jugo, punto, florida, itd itd) koji bi eventualno pasovao...
A uvek možeš da okreneš Deltu i vidiš da li ima originalni ili da se poruči (mada su oni papreni sa cenama)... Mogu da ti ga preuzmem i pošaljem u tom slučaju...
Za prvu pomoć namaži silikon da spreči ulaz vode koliko može... Lim na kolima uvek truli iznutra zato voda koja ulazi u kabinu nije baš bezazlena...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
|
rele
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 23 јун, 2009, 14:31:54 » |
|
Za najlon pijacu znaš tako da ti je to pravo mesto za nabavku kedera,bitan ti je presek kedera,kad budeš otišao ponesi komad starog pa kupi po uzorku.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
darkosim
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 23 јун, 2009, 16:29:19 » |
|
drugari hajde da se zalozite za mene pa da mi nadjete keder gumu za zadnje staklo nova mi treba.u novom sadu nema nigde
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
pandit
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 23 јун, 2009, 18:21:46 » |
|
drugari hajde da se zalozite za mene pa da mi nadjete keder gumu za zadnje staklo nova mi treba.u novom sadu nema nigde
Zašto ti treba, izgleda čitav. Ako ti voda curi, to nije do profila, nego do zaptivne mase koja je u kanalu profila između lima i profila/kedera. U mene je 19 godina star profil. Samo sam masu obnovio. Guma ti nikako nije mogla istrulit, bar ne ova vrsta koja se upotrebljava za kedere. Imao nekad davno stojadina, pa mi je voda curila kod prednjeg stakla. I to nov auto. Hebala ih zastava. Dakle, ne mijenjaj ono što nije potrebno mijenjati 
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 23 јун, 2009, 18:31:27 pandit »
|
Sačuvana
|
Uvijek gledaj vedriju stranu 
|
|
|
|
rele
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 23 јун, 2009, 18:45:41 » |
|
Što kaže pandit keder deluje o.k,verovatno nije lepo namešteno nakon farbanja zadnjih vrata pa negde curi,ili su zapušene odvodne cevčice u samim vratima a ispod kedera su pa voda ulazi unutra.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 24 јун, 2009, 08:22:47 » |
|
Darko, zvao sam Deltu malopre. Nemaju keder, može da se poruči i stiže za 10-12 dana... E sada, cena je malo jača i iznosi 3702din...
Rekoše mi da imaju nekog dilera u Novome Sadu zove se "Stojanov" koji preko njih nabavlja robu po istim uslovima. Probaj kod njega nešto da iščačkaš...
Inače, to bi po mom mišljenju trebalo da bude krajnja opcija... Slažem se sa predlogom Pandita i Relea ...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 24 јун, 2009, 10:04:46 » |
|
Kartuša silikona 150 dindži. Majka Mara... Samo pažljivo očisti ako ima prašine i osuši ako ima vlage. Jedan neka polako ispred "zadiže" keder a ti špricaj. Sačekaj da se dobro stvrdne 10-tak sati pa nežno skalpelom ošišaj višak da što manje oštetiš lak i gumu. Good luck, mister Gorsky... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
markonikolic83
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 24 јун, 2009, 10:43:55 » |
|
Ja sam na osmici pre 4-5 god sipao silikon u keder(pustala vodu).Povrnes polako keder.Sipas silikon i polako povlacis keder.Malo sam samo ispritiskao kraj kedera(same ivice).I dan danas ne ulazi vise voda.Tako da je silikon ok ako nije keder bas pukao pa ne moze.Imao sam i par ostecenja na haubi(pao kamen i udario),samo prebrisao krpom i prstom premazao silikonom(isto pre 3-4 god) i stoji jos uvek kao prvog dana.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
dadja
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 08 јул, 2009, 15:45:34 » |
|
Isti mi se problem javio ali na zadnjem staklu iza vozaca. Kad su poceli ovi pljuskovi ja da stavim pojas kad on mokar. Pogledam kad ono ulazi voda. Neko mi je reko da moze da se stavi ziva guma i to je to. Ja ne znam ni gde tu zivu gumu da nabavim. Jel zna neko?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 08 јул, 2009, 16:57:47 » |
|
Ziva guma je shit. Stavi silikon i teraj dalje, veruj mi! 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
ddrasko
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 09 јул, 2009, 06:32:54 » |
|
Mislim da ti nije problem keder,već mesto gde ti zadnje bočno staklo ulazi u stub,pogledaj da li imaš zaptivke na mestu ulaska u stub.Ja sam imao taj problem sa mokrim pojasom.Prilikom prepravke naših Pandi nisu stavljene zaptivne gumice.Problem rešio kupovinom zaptivih gumica u D....,oko 500din četiri zaptivke,svaka zaptivka je dvodelna.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
dadja
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 11 јул, 2009, 11:09:32 » |
|
Drasko kod mene na pandi se zadnja stakla ne otvaraju jer ja nisam imao bilo kakve prepravke sem sedista, to su ona fiksirana zatamnjena stakla. Pa jel isti problem moze biti iako su razliciti kederi?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
alukard
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 08 јануар, 2011, 18:24:13 » |
|
Vidim da se raspravljalo o keder gumi, recite mi cime da namazem ako je uopste potrebno, pre stavljanja bocnih zadnjih stakala, transformacija telekomove pande. Kakva su vasa iskustva?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 09 јануар, 2011, 16:32:17 » |
|
Mislim da ne mora ničim specijalno... eventualno sapunicom zbog lakše montaže...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|