nemauser
Pandista početnik
Van mreže
Dve su stvari beskrajne: svemir i ljudska glupost.
|
 |
« poslato: 20 јануар, 2011, 09:56:36 » |
|
KAO DA JE BIO SAN
Utorak 18.01.2011. jutarnji časovi, negde oko 9h u blizini Jagodine na autoputu Beograd-Niš... Vozim službeni Renault scenic i putujem sa kolegom na teren u Zaječar. Idemo mi tako lagano nekih 140 km/h desnom trakom, nema nikog nigde na putu, kad odjednom u daljini ispred nas nazire se u magli neki crni objekat kvadratnog oblika. S obzirom da ovh dana čak ni ne jedem od uzbuđenja zbog iščekivanja dana kada ću dobiti neki dinar i ostvariti svoj svake noći sanjan san da vozim svoju Pandu, nešto mi je govorilo da moram da saznam identitet tog kockastog crnog pokretnog objekta koji se sad već polako gubio u magli u daljini. Ubrzam malo, na nekih 150 km/h i polako počnem da savlađujem tu, čini mi se beskonačnu distancu do željenog objekta. Prolaze minuti kao sati i napokon približavam se na rastojanje dovoljno da misteriozno vozilo postane vidljivo i.....
Da! To je moje toliko sanjano vozilo - FIAT PANDA VAN 1.1 sa sve onim TELECOM ITALIA na vratima. Na mestu vozača devojka sa smeđom kovrdžavom kosom i naočarima za sunce, na branicima JA tablice, ja sam srećan jer u tom trenutku je i najmanja trunka kolebanja oko kupovine Pande zbog kojekakvih glupih razloga kao što su kreditna prezaduženost i sl., u potpunosti isčezla.
Odlučan i rešen krećem dalje napred put ostvarenja svog sna, uključujem levi pokazivač pravca, kick-down na seniku automatik, ubrzavam lagano i prelazim u levu traku, kad ne lezi vraže... 145 km/h, 150,...155, ali večnost prođe, a Panda i dalje pored mene. Napokon, posle dugo, dugo vremena pretekoh moju Pandicu koja deluje tako moćno spram svoje konstitucije.
I eto, svako veče i dalje sanjam isti san i čekam dan kada ću sesti u moju Pandu i krenuti s njom u beskrajne pustolovine.
M.T.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 20 јануар, 2011, 10:09:36 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
IFA
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 20 јануар, 2011, 11:00:00 » |
|
@Robi : dakle i na renou cajger laže preticanje devojke je trajalo celu večnost-znači nije brzo.........  ma Panda je nenadje  @nemauser samo Ti skupljaj novce,nećeš požaliti,.............................. osim ako nisi požalio što nisi ispisao svoj broj mobilnog na desnom prozoru 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
nemauser
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 20 јануар, 2011, 13:15:01 » |
|
@Robi : dakle i na renou cajger laže preticanje devojke je trajalo celu večnost-znači nije brzo.........  ma Panda je nenadje  @nemauser samo Ti skupljaj novce,nećeš požaliti,.............................. osim ako nisi požalio što nisi ispisao svoj broj mobilnog na desnom prozoru  @IFA He, he, he,... Nemoj tako, ja sam ženjen čovek 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
nemauser
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 20 јануар, 2011, 13:22:03 » |
|
@roberto_s Bez brige. I ja se slažem da sam sa 31 odrastao čovek. Ova pričica je više opis mog doživljaja Pande i još po koje sitnice u i oko pande. Taman posla, da bih ja tako postupao sa svojom Pandicom. Ipak je to auto na koji računam da će me služiti makar nekoliko godina. A to je jedino i isključivo moguće uz pravilnu negu, održavanje i brigu o autu. Dakle vitamini, q10 protiv bora, regenerator,...  Maziću je paziću je i zvaću je Milica  Hvala svim pandistima na dobronamernim savetima, u svakom slučaju.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 20 јануар, 2011, 13:48:34 » |
|
Maziću je paziću je i zvaću je Milica  Milica..... moozeeee. Nek je krstenje sa srecom. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 20 јануар, 2011, 14:07:29 » |
|
Ma idu Panduljci ko blesavi. S tim što ja moju nisam terao preko 140 km/h, mada nisam primetio da joj je to nešto smetalo.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 20 јануар, 2011, 15:11:24 » |
|
NIJE SVE U BRZINI ! HAUG 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
andrey
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 20 јануар, 2011, 15:57:41 » |
|
Gas do daske! 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
jokicm
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 08 мај, 2011, 18:07:52 » |
|
Pozzzz drugari, da se nadovezem na diskusiju... 1. Panda ide glat 140, jedino je problem kad prodjes pored kamiona ili autobusa, hehehe, da je odrzis na putu. moze i vise, ali sa 140 je sasvim OK... 2. Robi, Panda je auto za sve namene, pa i za... 3. Moj dozivljaj sa autoputa Bg-Nis, iz decembra 2010. Vozim sluzbenu alu od 2500 ccm, Volvo V70, nekih 130-140km/h, u rejonu Cuprije negde... U ledja mi se nabio crni Pasat i prati me vec dugo. Pop...im i stisnem gas, predjem 150, kad on iza mene pocne crveno- plavo svetlo i viju viju, obidje me i upali na zadnjem staklu-policija, pratite nas- i tako do benz.pumpe na parking. Stane on, stanem ja, i cekam... Izlazi saobracajac na zadnja desna vrata, a sa prednjih izlaze dva tipa 2 sa 2, u civilu... Dolazi saobracajac uredno do mene, ja i dalje sedim u kolima i cekam, - Dokumenta molim vas... Vozili ste 156 km/h, podjite samnom da vidite video zapis i sliku...- Sta cu, podjem, stvarno lepo izgleda Volvo od pozadi kad se pogleda snimak, hehehe/al kiseli hehehe/. Lepo mi objasni covek da im dodjem 5000 u roku od nedelju dana, nema kaznenih bodova, nema sudjenja, napravi zapisnik, dade mi priznanicu za uplatu, i jos me pita imam li primedbi na zapisnik. Ko je lud da daje primedbe... A auto je sa Zajecarskim tablicama, izgleda sasvim obicno... Ko zna sta se krije unutra... I to je to... Kad pogledas i nije neki dozivljaj... Kako se uzme...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
nitro
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 08 мај, 2011, 18:44:51 » |
|
Los dozivljalj za novcanik  A taje se plavi, taje...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 10 мај, 2011, 07:40:42 » |
|
Kakvi pokvarenjaci, pa oni su te namerno navukli na prekršaj. Generalno, cajgeri lažu pomalo u plus, dakle kada piše 130 ti zapravo ideš oko 120 (može se lako proveriti na GPS-u), tako je mi je bilo na Pandi a tako je i na Polu. Verujem da si vozio tu negde na granici ograničenja, ovi su snimili besan auto, što kažeš čekali da popizdiš i upecali te...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
|