Panda Club Serbia
22 мај, 2012, 23:49:08 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2 3
  Štampaj  
Autor Tema: problem-greska zvana P0300  (Pročitano 1556 puta)
yungalunga
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

dziponja riponja

« poslato: 27 јануар, 2011, 15:33:22 »

Ovaj problem imam vec neko vreme, tomato sorry cray Panda ima simptome sledece:
   1.Prvo jutarnje paljenje,standardnom procedurom,sacekam pumpu da zavrsi svoje,pa ondu verglam.
   2.Motor radi bez greske,rad na leru ok,krecem i dalje sve ok.
   3.Posle nekog izvesnog vremena motor radi i dalje ok,vuce ide super,bez ikakvog trzanja i trokiranja
   4.E onda sindrom se javlja  no,ali uglavnom kada idem uzbrdo ( to je bilo oko pre tri-cetiri meseca ) ,a sada i
      na ravnom , trokira i to uglavnom kada motor zahteva trecu brzinu.
   Ako stanem na uzbrdici na semaforu,a trzao je pre toga, kao da radi na jedno 400 obrtaja( ebem mu sunce kao trakor),
  dajem gas , on guta knedle. i takoooooooooo cray cray cray cray cray threaten threaten

Odem ja kod majstora, zaronimo u rezervoar ,skinemo plovak,pumpu -celu sklopku , ocistimo mrezicu,vratimo nazad,radi malo bolje ,ali iz dana u dan opet po starom. Odem do drugara,nakacimo infuziju i da vidimo sta ce lap top da ocita:
 kad on izbaci P0300 .Dobro reko,aj da vidimo sta je to ,a ono kaze :
  Pod tom sifrom Cetiri problema : 1.kablovi
                                             2. svecice
                                             3. dizna
                                             4. kompresija

Obrisemo gresku , zamenim kablove i svecice( opet u Kit-u mi daju NGK 6-icu, rtfm nono ,umesto 5-ice),  ali cini mi se ono jos gore.
 Goriva u tom trenutku ispod pola  i u nekim trenucima pokazivac goriva pocinje da ludi ,cas je na dnu ,pa se vrati ( to  je pocelo da se desava kada sam skidao i cistio mrezicu ,zajedno sa pumpom i plovkom) .Sinoc sipam gorivo do cepa,reko sebi da me ne zeza benzin-pumpa ,ali isto.
Jutros upali ok, radi ok jedno 25 km, ugasim odem do pekare, upalim i posle 500m , opet isti sindrom

Sačuvana
yungalunga
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

dziponja riponja

« Odgovor #1 poslato: 27 јануар, 2011, 15:55:36 »

Malo pisem z`brda z`dola . Ne rekoh da je blinkalo check
   E sada ,Cujem se sa Acom, odradim ono u vezi manualnog stelovanja ,sve po proceduri, malo bolje ,ali nista mnogo.
 Dogovaram se sa Acom,da ga nakacimo i vidimo sta ce reci dijagnostika.
    Jos jedna konstatacija , kada je greska obrisana, a motor je i posle promene svecica i kablova trokirao , check se nije
 palio ni jednom.Cim sam skinu kleme sa akumulatora, i vratio , i desilo se stucanje, upali se  blush2 dirol
  Dijagnostika je na redu,pa da vidimo sta je sada ok mda

Sačuvana
Bunda
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 27 јануар, 2011, 16:21:43 »

hi
imao sam davno  slican problem  sa  starom ladom
greska je bila  u mrezici na ulazu  u  fergazer
jedno sito malo   tu se nakup  smetja
provjeri dali  ima  i  panda tako  nesto
 download
Sačuvana

Nepsujem,nepušim ,nepijem,bemti upade mi cigareta u pivo smile
Joe
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 27 јануар, 2011, 17:59:22 »

Moze biti i vakum crevo, ako je crevo ispucalo i propusta. Pregledaj vakum crevo obavezno!
Ako nisi cistio skoro dizne, mogu biti zaprljane i da zezaju.Moze zezati samo kontakt konektor
senzora, mogu biti rastelovani ventili. Kreni od jednostavnijeg.
« Poslednja izmena: 27 јануар, 2011, 18:13:07 Joe » Sačuvana

Kada ti sreća okrene leđa, šutni je u dupe !!!
yungalunga
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

dziponja riponja

« Odgovor #4 poslato: 28 јануар, 2011, 12:17:08 »

Prvu stvar sam sto sam uradio,a vec sam napisao read , a to je da sam ocistio mrezicu ili sito , Ocigledno je  da  ni je to problem!!!!!!  nono . Danas ide na dijagnostiku,pa cemo da vidimo koju gresku prijavljuje. Diznu nisam cistio.
Licno moje misljenje je bilo da nije mozda benzinska pumpa!
« Poslednja izmena: 28 јануар, 2011, 12:19:49 yungalunga » Sačuvana
Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 28 јануар, 2011, 17:58:19 »

Kada das kontakt i upale se sijalice na tabli, pre nego zaokrenes kljuc dalje da zavergla treba da se
cuje pumpa za benzin kako zuji,tako par sekundi,a kad prestane zujanje onda zaverglas i upali se motor.
Ako se cuje to zujanje kako sam opisao onda pumpa radi. Da ne radi nebi mogao upaliti uopste auto.
Pisao si da se pokazala  greska P 0300 na dijagnostici, to je  detektovano nepravilno paljenje.
Napisao si dobro sta moze biti, a dodao sam i vakum crevo, kontakt od senzora radilice, pritisak u sistemu
dovoda goriva, senzor, a dizne su isto uzrocnik. Treba ih odneti na ultrazvucno ciscenje ako su one.
Treba krenuti redom, od jednostavnije greske, zna biti samo sitnica, puknuto vakum crevo, od vreline motora
se guma isusi i ispuca,ili oksidise kontakt u konektoru senzora. Licno sumnjam na prljave dizne.
javi sta si uradio kod Ace. Pozdrav
Sačuvana

yungalunga
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

dziponja riponja

« Odgovor #6 poslato: 29 јануар, 2011, 10:44:11 »

Joe,pozdrav
Sto se tice pumpe ona radi,iskreno,to sa zujanjem pumpe znam jos `98 kada sam vozio Punta, i to mi je jasno kao dan.
Sto se tice dizni,mislim da si u pravu da treba da ih ocistim.
Sinoc sam se video sa Acom Legendom.Aca se povezao sa kompj. i njegova dijagnostika je sada izbacila gresku P0304,
sto znaci da ima problem na cetvrtom cilindru.Ponistio je gresku. Propratio da slucajno kablovi ne bacaju neku varnici,ali nista.Sumnja je bila da nisu mozda lambda sonde,ali one za svu srecu rade super.Ostali parametri su ok.
Vakum crevo nije ispucalo,Ostaje da ocistim dizne.
Jutros je Panda radila ok,videcemo za dalje.
Pozdrav
Yungalunga
Sačuvana
Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 29 јануар, 2011, 18:41:06 »

Znaci 4 cilindar zeza, ili dizna na 4 cilindru. Da je u pitanju ventil u 4 cilindru auto bi stalno lose radio.
Samo nemoj da Te ubede da mozes ocistiti dizne sa raznim specijama koje se sipaju u rezervoar.
To je bacanje para,mora se ultrazvucno ocistiti i onda si miran. Mislim da se cene krecu oko 10 e  po dizni.
Posle mozes na svakih 5000 km sipati ta sredstva za ciscenje sistema za dovod goriva kao preventivu da
se dizne ne zaprljaju. Kada ih ocistis auto ce imati manju potrosnju i lepse ce raditi motor.
Nadajmo se da je to uzrocnik tvog jeda.
Pozdrav      
Sačuvana

yungalunga
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

dziponja riponja

« Odgovor #8 poslato: 31 јануар, 2011, 08:59:30 »

Joe, pozdrav, za sada je sve ok,
Ali smatram da je bio i problem u ``konektirima`` ,ako sam se ja dobro izrazio.Ima ih dva,jedan za ventilator,a jedan za pumpu.Ocistio sam kontakte, i posle toga se ponasa kao da je problem resen.
Aca mi je pokazao par caka,sta,gde da pogledam oko nekih stvari na koje treba da obratim paznju.u vezi ovog problema
oko neravnomernog rada motora.
Ciscenje dizni predstoji!
Pozdrav
Sačuvana
Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 31 јануар, 2011, 10:03:28 »

Bas mi je drago sto si sam uspeo da sredis kvar. Tvoj primer pokazuje da prvo treba dobro
proveriti kontakte u konektokima, a ne odmah kupovati nove delove i da se krene od jednostavnijih kvarova.
Kontakti znaju da zezaju i naprave probleme. Super si prosao, a i nesto naucio.

Pozdrav                     
Sačuvana

yungalunga
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

dziponja riponja

« Odgovor #10 poslato: 01 фебруар, 2011, 08:13:42 »

Juce opet poce da trza.
A jutros zagrejem auto,krenem i na nizbrdici stadoh na semafor,a on se ugasi.Pali ko mina,ali eto idalje gremlini.
Uz Banjicu poce opet da trokira i poce da blinka CHECK,mamu mu je..m. Problem se opet pojavljuje kada je rezervoar ispod pola,a kada je pun mnogo manje zeza,pa se pitam da ustvari nije pumpa.
Sačuvana
inspkluzo
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 01 фебруар, 2011, 12:12:07 »

Proveri akumulator
Sačuvana
IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 01 фебруар, 2011, 14:31:17 »

Juce opet poce da trza.
A jutros zagrejem auto,krenem i na nizbrdici stadoh na semafor,a on se ugasi.Pali ko mina,ali eto idalje gremlini.
Uz Banjicu poce opet da trokira i poce da blinka CHECK,mamu mu je..m. Problem se opet pojavljuje kada je rezervoar ispod pola,a kada je pun mnogo manje zeza,pa se pitam da ustvari nije pumpa.

A dihtung čepa rezervoara?
Sačuvana
yungalunga
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

dziponja riponja

« Odgovor #13 poslato: 01 фебруар, 2011, 15:23:00 »

akumulator,proveren ,sa njim je sve ok.
E sad ,sto se tice dihtunga cepa rezeroara: Kada sam se video sa Acom, tu stvar mi je napomenuo i sam Aca je pogledao i okrenuli smo dihtung da vidimo da nije zbog njega. Na vecini kola koje sam vozio ,Pa i na drugom autu,fiat marea cuje se sistanje kada otvorim cep sa rezervoara,ali na pandojlu ,samo par puna za ove dve,tri godine. Zato mi nesto tu smrda oko pumpe ,mada kazu i da ne mora da se cuje stalno to sistanje.
Sačuvana
IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 01 фебруар, 2011, 15:58:38 »

Ondak Ti fali Đubravnik.
Smisliću nešto po tom pitanju.
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3
  Štampaj  

Prebaci se na: