Panda Club Serbia
22 мај, 2012, 23:56:12 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: HHO generator i auto na vodu  (Pročitano 2127 puta)
pandula
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

...koji je to auto bolji od moskvicha...????

« poslato: 06 фебруар, 2011, 23:40:35 »

Poskupljenje goriva je postala svakodnevica...nazalost.Gledajuci razne varijante koje bi zamenile benzin i dizel ovo mi se ucinilo kao najzanimljivije:

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=gP0-EhvPI20" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=gP0-EhvPI20</a>

Na netu se nalazi gomila snimaka zadovoljnih vlasnika kojima je ovaj nacin ustedeo od 10% pa do 60% novca koji je potrebno baciti na gorivo.
Raspitivao sam se o ovakvom uredjaju i saznao da kosta oko 200 evra i da nije potreban atest kao za tng jer ga zakon ne prepoznaje.

Zanima me da li se neko od vas susretao sa necim ovakvim ?

pozdrav Pandula!!!
Sačuvana
pandit
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 07 фебруар, 2011, 00:39:46 »

Isplati se dobro pregledati sadržaj ovog linka:

http://forum.cafemontenegro.com/showthread.php?t=34762
Sačuvana

Uvijek gledaj vedriju stranu smile
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #2 poslato: 07 фебруар, 2011, 08:59:30 »

Ja u ovo ne verujem dok ga neko koga poznajem ne napravi!

Pandula, predlažem tebe za dobrovoljca!!!   good good good
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 07 фебруар, 2011, 12:34:54 »

Kada bi se pojavio pravi pronalazak auta na vodu, leka za rak ili leka protiv opadanja kose,
sve novine i sve TV stanice bi bile prepune tih vesti, pronalazaci bi tog trenutka postali milijarderi.
Ovako taj pronalazak sto si napisao moze jedino da se objavi u Zabavniku u rubrici " verovali ili ne ".

Sačuvana

Kada ti sreća okrene leđa, šutni je u dupe !!!
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 07 фебруар, 2011, 14:52:29 »

Nemaš pravo Joe, za prvu stvar. Naftne kompanije deru koliko žele i nisu pali sa grane da podupru išta pametnije od naftnih derivata. Love imaju ko pjeska u Sahari i dobrano financiraju automobilsku industriju "da ne kenja po alternativi". Tako im se nije dopao ni wankel zbog premale potrošnje, elektroautomobili se razvijaju ono reda radi, a toyotin hibrid troši toliko koliko moj auto koji nema nikakvih dodataka za štednju goriva. HHO motor ne može nitko patentirati, jer je to javno dobro, pa zato i nema investitora jer nema osigurane zarade preko patenata. Ta stvar radi, nije baš samo "na vodu", troše makine oko 50-60% goriva u odnosu na prijašnju potrošnju i koristi se na raznim mjestima u svjetu gdje ima zanesenjaka i obrtnika koji se kuže u to. Normalno, ne dobivaš apsolutno nikakvu garanciju u slučaju kvara i zato puno ljudi zazire od toga.
Meni osobno je zanimljiviji pronalazak auspuha tipa iz Slavonskog Broda koji reducira CO2 na neznatnu količinu. Prošao je sve atestove, Kanađani mu čestitali, ameri se čudom čude jer su oni u svojim najboljim laboratorijima uspjeli smanjiti CO2 na svega 35%, a ovaj ih marginalac u staru napišao do daske.
Ali kako već idu takve priče, investitora nema, utomobili se teško prodaju i to bi ih dodatno poskupjelo. Donosnije je napraviti tvornicu u Poljskoj, prerađivati u njoj ruska maziva, skupo prodavati svoj vlastitoj tvornici "dodatke da maziva budu bolja", nazvati to recimo Selenia i veselo prodavati kao spas od svih problema rada motora....

Čitao sam da su englezi pronašli "umjetni benzin" izračunali da bi u maloprodaji bio upola jeftiniji od klasičnog. Ali pazi sad, izmislili oni to ili ne, tu je British Petoleum, najjača svjetska naftna kompanija sa sjedištem u istoj zemlji. Ajde da vidimo kako će uspjeti taj sintetički bezin, kad ga ta kompanija poklopi...
« Poslednja izmena: 07 фебруар, 2011, 16:19:04 pandit » Sačuvana

Uvijek gledaj vedriju stranu smile
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: