|
šUKI
|
 |
« poslato: 21 март, 2011, 10:25:56 » |
|
Izgleda da mi je pumpa za benzin na izdisaju.Pre nekako sam imao problema sa relejima i osiguračima pumpe ali to je sad rešeno.Problem je sad sledeći ,dam kontakt sve lampice se normalno popale ali pumpa se nečuje.Onda blago udarim rezervoar i ponovim kontakt i auto upali ,ali pumpa ima izrazito jak zvuk.Verovatno je pumpa završila karijeru?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 21 март, 2011, 11:52:38 » |
|
Proveri za početak kontakte na samoj pumpi.
Koliko znam životni vek tih pumpi je oko 150 000km. Dobra stvar je što umiru polagano, tj. javljaju ti da će da crknu. Dakle, meni sve to liči na potencijalnu zamenu pumpe.
Nažalost sama pumpa nije jeftina, košta oko 120-150€, ima nekih tipusa što rade remont, koliko znam, ali moj majstor generalno preporučuje ugradnju nove pumpe.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
|
|
|
šUKI
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 24 март, 2011, 17:14:45 » |
|
Nažalost ipak je pumpa otišla u večna lovišta.Pumpu sam naručio košta oko 4000 din.Da li neko zna gde mogu naći onaj obruč koji ide na pumpu? U Rumi ni u jednoj prodavnici nema,a otpada sa fiatovim delovima nema.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 24 март, 2011, 19:54:42 » |
|
to je odlična cena!
Vidi za prsten sa Milanom (milan01) ili sa Talichnim (čovek koliko znam radi u prodavnici i živi u Šapcu a tamo nema šta nema!)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
šUKI
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 26 март, 2011, 11:02:35 » |
|
Našao sam prsten na otpadu Fiatovih automobila kod Klenka,danas majstor završava auto.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
šUKI
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 27 март, 2011, 14:12:34 » |
|
Zamenjena je pumpa,mažetna na levoj poluosovini do menjača i dosuto ulje u menjač. Nova pumpa je 4100,ulje za menjač 900 i mažetna 200.Sve zajedno sa majstorovim rukama 6000  Sada radi kao sat 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
nitro
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 27 март, 2011, 15:11:33 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 28 март, 2011, 08:09:05 » |
|
Baš me zanima da li će potrošnja nešto da se promeni...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
šUKI
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 28 март, 2011, 08:24:44 » |
|
Nisam ga nešto mnogo vozio,ali čini mi se da manje troši,ali videćemo još...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Talichni
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 16 јул, 2011, 22:03:06 » |
|
to je odlična cena!
Vidi za prsten sa Milanom (milan01) ili sa Talichnim (čovek koliko znam radi u prodavnici i živi u Šapcu a tamo nema šta nema!)
e, upravo zasedoh za računar da zakukam za moju pumpu ... kad nađoh ovu, već otvorenu, temu! Izvadio sam je večeras, htedoh da očistim sito jer mi je još to preostalo da pretitram u potrazi za rešenjem nekog problema oko paljenja/potrošnje (inače, ovde sam ranije otvarao teme oko ler-gasa, kablova, itd.) i, kad sam je izvadio - imao sam šta i videti  Gumena obloga koja drži pumpu u svom kućištu je u poodmaklom stadijumu raspadanja, i pod uticajem benzina (i, verovatno, nekih aditiva za gorivo koje sam dolivao povremeno poslednje 2 godine  ...) ti gumeni otpaci se pretvaraju u užasno lepljivu i gustu crnu smesu koja se lepi na sito od pumpe i po kućištu pumpe ... (a kakvo li tek đubre ostavlja po rezervoaru  ). Al', dok ne odem do firme da pregledam kataloge i online magacine uvoznika, da li je moguće samo tu j..enu gumu nabaviti, ova cena od 4.100 za komplet pumpu mi deluje - puška! --- možeš li me uputiti gde si je kupio, ukoliko meni dostupne opcije budu skuplje... Inače, ovde je izbor ovakav (pominjem zbog svih vas kojima nešto može zatrebati ...) - FIAT-ov otpad kod Klenka (cirka 1,5km od Šapca), FIAT-ov otpad i servis Ivanović u Šapcu, a upoznao sam i jednog Mikana, hvalio mi se da je rasturio 32 Pande, t.j. ima ih u delovima (pa bi mogao sad to i da dokaže : 
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 16 јул, 2011, 22:07:00 Talichni »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
nitro
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 17 јул, 2011, 00:46:14 » |
|
Ako moze, okaci neki kontakt ovih ljudi... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Talichni
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 17 јул, 2011, 11:02:10 » |
|
ovaj otpad u Klenku danas nije radio, nigde ni telefon nisu napisali, pa ću izmenom ove poruke uneti i taj kontakt. AUTO Ivanović (servis i auto-otpad, + na drugoj adresi prodavnica novih delova, sve za FIAT-a, mada je tanak s robom za Pande  ) => 015/ 319-192, prodavnica 319-621 Mikan (rasturač Pandi  ) 064/ 444-55-99; 064/ 222-44-62 Inače, ja u TecDoc-u nađoh da se ta guma (što meni treba) u aftermarketu proizvodi/prodaje odvojeno, u online katalozima uvoznika nađoh da je ShopGroup - Beograd imao tu šifru na stanju (mada sad nema  ), pa čekam radni dan (sutra), da to pojurim gde ima ... - tako, velika je šansa da neću celu pumpu kupovati, a guma me neće koštati više od 550 din.  Inače, kad vadite splet sa davačem nivoa goriva i pumpom iz rezervoara, naravno prvo skidate strujne kontakte i dovode na cevčicama, a glavna "mudologija"  je da rotacijom od 90% skinete davač nivoa goriva pre nego pokušate izvući tu veliku budžu od pumpe. Bilo bi dobro da to radite sa praznim rezervoarom, i s obzirom da Vam ostaje poprilično velika rupetina da iskoristite priliku da nekom krpom koja se ne rastvara u benzinu (ni boja, ni platno, npr. pamuk) obrišete đubre koje se skuplja na dnu rezervoara ispod pumpe (prosto ga pumpa tu navlači). e sad, kad posao bude gotov - preneću sva iskustva, a i kad pri narednom točenju goriva sračunam potrošnju ...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Talichni
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 20 јул, 2011, 16:04:46 » |
|
uh, jedva namestih! Guma nije bila odgovarajuća, iako je po kataloškom broju odgovarala ....  Međutim, pumpu sam ugurao u gumu tako da dihtuje svugde gde treba, verovatno je sad smanjen radijus kretanja auta - mislim, nivo goriva dok pumpa može da usisava je ovime smanjen, pa ću sipati uvek blagovremeno ... ali  , moj Pandilović sada prede kao mačak 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
sloki
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 13 новембар, 2011, 18:20:30 » |
|
Pozdrav i molim za pomoc,imam problem sa pumpom za gorivo ili je nesto drugo.Pumpa je prestala da radi posle 30-ak sekundi rada motora,normalno je startovala.Ponovo dam kontakt,pumpa se ne cuje,skinem dzek,ponovim kontak,pomoc unimera i lampice proverim da li dolazi struja-napon,nema nista.Da li postoji kakav osigurac-relej, i gde je postavljen? Unapred zahvalan,pozdrav iz KG-a
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|