Panda Club Serbia
23 мај, 2012, 21:52:28 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: KABLOVI ZA SVEĆICE  (Pročitano 1185 puta)
Talichni
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« poslato: 22 март, 2011, 15:20:59 »

Prijatelji, ja ne uspevam pronaći kvalitetne kablove za mog Pandilovića.

Kupujem FACET, silikonske - grafitno jezgro, renomirana firma i sve to, ali max im je 15 meseci !!! 3 para sam promenio za ovih 3,5 god. koliko imam Pandu! Brooka! Još je veća bruka što radim u prodavnici auto-delova, ali od uvoznika poznatijih brendova kao što su BOSCH i BERU ne mogu da nabavim, jer za PANDU ne uvoze - to su nešto skuplji (i kvalitetniji !!!) brendovi za koje uvoznici ne nabavljaju jer računaju da mi vozimo skromna auta i da nismo spremni da plaćamo 4-5.000 za kablove...

Molim vas da mi date svoje preporuke, kakva su vaša iskustva?

Unapred zahvalan.
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #1 poslato: 22 март, 2011, 16:41:05 »

Koliko znam kabl je kabl, nema tu neke mudrosti. Uzmi neke kvalitetnije samo vidi da ti dužina odgovara!
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
Talichni
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 22 март, 2011, 17:37:38 »

scratch_ones_head nisam nikad pokušavao pojedinačno da kupujem, već komplet, a čuo sam i da ima pojedinačno - to bih mogao da pokušam...
« Poslednja izmena: 22 март, 2011, 17:39:44 Talichni » Sačuvana
mc
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 22 март, 2011, 19:16:50 »

Ja probao ne ide al sam ćuo od prijatelja (doduše vozi youga) da lika sistem mu traju skoro 10 godina možda tamo da pitaš(oni su negde u borči).
Sačuvana
nitro
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 23 март, 2011, 18:47:02 »

Neko je vec okacio
http://www.likasistem.rs/auto-kablovi.html
 drinks
Sačuvana
Talichni
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 25 март, 2011, 10:17:16 »

hvala veliko na info! U utorak su mi stigli neki od proizvođača MECRA, odmah sam ih montirao - pa ću sad videti šta će biti, a sledeći put ću da kontaktiram lika sistem.
Sačuvana
rasho75
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

Pametan čovjek traži riješenje, budala izgovor

« Odgovor #6 poslato: 05 април, 2011, 17:55:17 »

Sve nešto razmišljam da mi nije do kablova povećana potrošnja, jer nekad osjetim to trzanje dok je auto hladno (uvijek je hladno jer njaveća relacija je oko 2 km). Ima li neki poseban test za kablove,meni se desilo nekad na audiu da mi je bio otisao kabal a auto je radilo dobro pogotovo na leru ali pri jačoj turi je vjerovatno malo podrhtavalo. Kada sam zamjei kabal sve je došlo na svoje. Neki test, sem onog skidanja sa sveća, jer kad to radim on na svaki kabal mijenja rad motora .
Sačuvana

gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #7 poslato: 05 април, 2011, 19:05:48 »

Pusti motor da radi po mraku i gledaj da li negde bacaju varnice, trebali bi biti plavičaste...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 06 април, 2011, 10:56:59 »

@ rasho75

Haha, bas si uporan sa nagadjanjem. Lepo sam Ti napisao sta treba promeniti kada kupis polovan auto,
nemozes resavati jednacinu sa SVIM NEPOZNATAMA , mora barem jedan deo biti sigurno ispravan.
Svecice i kablovi su porosna roba, svakako ih treba promeniti, ako neces za kratko vreme ponovo da
imas probleme. Posto neznas kada ih je predhodni vlasnik menjao stavi nove i miran si duze vreme.
Ako stalno gasis pozar presesce Ti auto i voznja, moras ga redovno servisirati tako da nikada ne
docekas kvar. Posto si ga sada kupio imas priliku da sve sto je potrosno promenis, a samim tim
budes miran narednih 15000 km. Postoje neka pravila igre, ako se ne pridrzavas bice lezanja pod
autom u nekoj vukojebini po kisi ili snegu. Ovo je prijateljski savet !

Pozdrav   
Sačuvana

Kada ti sreća okrene leđa, šutni je u dupe !!!
vlada975
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 06 април, 2011, 20:21:37 »

Drugari,najbitniji su dobri kablovi imate ih DELTA MC servisu . Ovo pisem iz licnog izkustva, Panda se sa losim kablovima i svecicama non stop gasila,ECU zabrljavi,nece da upali, pa onda skidanje kleme, resetovanje istog.Sve se to desavalo dok kablovi i svecice nisu zamenjeni u pomenutom servisu, nakon toga ide kao metak.
Sačuvana
rasho75
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

Pametan čovjek traži riješenje, budala izgovor

« Odgovor #10 poslato: 06 април, 2011, 23:38:28 »

Ama kablovi su zamjenjeni ali su mi nekako sumnjivi, dođe mi da one stare vratim. Svećice su takođe nove.
Sačuvana

Talichni
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 13 април, 2011, 13:48:45 »

Ja sam sam otkrio metod koji pominje Gibanitza - bitno je da bude mrkli mrak!  I, jednom mi se desilo da su potpuno novi kablovi bili lošiji od starih, pa sam napravio kombinaciju... kad je prestalo da svetluca, tad je i motor bio "prede kao mačak"  Roll Eyes
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: