Kad smo vec kod zadnjih kocnica, meni na tehnickom rekli da nemam zadnje kocnice pa treba ovih dana da odem kod majstora. A desavalo mi se u poslednje vreme da kad povucem rucnu zalepe se paknovi ili ko zna sta vec. Pa znali mozda sta moze biti u pitanju?
Večina automobila pri parkiranju na kosini (u brzini i pod ručnom) ima za posljedicu da se zaljepe pakne na doboš. Nažalost je tako i kod moje Kante:( Zimi pri niskim temperaturama se to zna dogodit i na ravnom, ako je povučena ručna, ali srećom, tamo uglavnom ostavljam samo u brzini. Nažalost, tu neke pomoći nema, osim da na ravnom ostavljaš auto samo u brzini (prva ili rikverc, a na kosini podložiš nešto pod točkove i ubaciš u brzinu kontra od nagiba...
Vračajući mi Atosa sa zamjene zubatog, moj dugogodišnji prijatelj i odličan mehaničar je bio zgrožen kad je vidio nagib mog parkinga. Odmah me je upozorio na taj problem i rekao mi isto, s time da je spomenuo primjer kod kojega ni macolom nije mogao skinut doboše, koji su se zapekli sa paknama iz istog razloga