Panda Club Serbia
23 мај, 2012, 21:58:03 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Problem sa stop svetlom  (Pročitano 271 puta)
zvone panda
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« poslato: 13 април, 2011, 14:55:22 »

U poslednje vreme muči me desno sto svetlo, non-stop je uključeno. Menjao sam sijalicu, proverio osigurače, ali i dalje radi samo levo stop-svetlo, dok je desno i dalje na godišnjem odmoru:-) Ima li neko ideju kako da rešim ovaj problem?
Sačuvana
mc
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 13 април, 2011, 15:52:14 »

Pogledaj žice vidi da ti ne probija izmeri unimerom to ti je najsigurnije kreni otpozadi pa prema napred do kočnice.
Sačuvana
drajgan
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 14 април, 2011, 01:01:05 »

Ako nema oštećenja izolacije provodnika (što treba detaljno pregledati) obično se dešava da masa (-) negde nema dobar kontakt (ili nikakav) sa limom karoserije. Tada se stvaraju čudne kobinacije rednih veza između sijalica, pa neke ne rade a neke stalno gore.
Lek je, de se odviju zavrtnji koji pritežu žice na masu, očiste finim šmirgl-papirom, namažu tovatnom mašću i ponovo naviju.
Sačuvana
roberto_s
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 14 април, 2011, 07:04:42 »

Kao sto Drajgan rece, nedostatak DOBRE mase, moze da napravi poprilicno velike probleme sa svetlosnom signalizacijom. Proveriti prvo ovo, a ako nije to, prodati pandu i kupiti juga. blush2 blush2
Sačuvana
zvone panda
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 27 мај, 2011, 08:34:25 »

Hvala svima na odgovirima, samo imam jedno veoooma glupo pitanje i ispašću glup u društvu mda - gde su zavttnji koji pritežu žice na masu, da li to proveravam direktno na žicama koje idu na stop svetlo? Izgovor je da su mi ovo prva kola i da dosad nisam mnogo petljao po njima:-)
Sačuvana
roberto_s
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 27 мај, 2011, 11:02:53 »

Otvori pazljivo stop svetlo, i sve ce ti se kazati samo. Potcinkovani lim je masa. Skini svaku sijalicu, finom smirglom ocisti patinu i prljavstinu , kako sa sijalice tako i sa "grla", naprskaj malo WD-om, vrati sijalice. Pre nego sto sve vratis na mesto proveri kablic koji je spojen direktno na taj potcinkovani lim, i ako treba i njegov spoj ocisti i podmazi. Taj spoj ti je u stvari dovod mase.
 A zasto mislis da ces ispasti " glup u drustvu".
Znas koliko mi je trebalo da narezem prvi disk........ihhhhhaaaajjjjjjjj!!!!!!!??????
PS. jos nesto. ako nisi siguran da ces sve sijalice vratiti na mesto, skidaj, cisti i vracaj jednu po jednu.
Sijalica za poziciono svetlo i kocnicu je u stvari jedna sa dva vlakna . Nemoj tu da se za***bes.
 Najbolje jednu po jednu. rtfm
Sačuvana
zvone panda
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 27 мај, 2011, 12:56:42 »

Hvala Roberto, to ću odmah sutra da uradim, pa ti javljam rezultat:-)
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: