Panda Club Serbia
23 мај, 2012, 21:59:34 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Kozmetika za plastiku  (Pročitano 789 puta)
pandit
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« poslato: 27 јун, 2009, 18:43:35 »

Do sada sam iskušavao puno raznih kozmetičkih sredstava za sjaj vanjske plastike. Što god stavio, poblijedi za dan-dva. Ni sam nisam znao što da napravim na mojoj Baba-pandi, plastika naskroz posivila...

Spasio me prijatelj, dobar poznavatelj tih problema. Po njegovom savjetu uzeh proizvod firme MA-FRA sprej "Faspoiler".
Priložih najslabiju plastiku, površinski poroznu do teškog sivila.
Bogato pošpricati prvi put. Sačekati 20 minuta, pošpricati ponovo.
Krpicom razmazati jedankomjerno.
Evo rezultata smile
Kaže da je dovoljno jednom u 2 mjeseca blago premazati ponovno.

Usput budi rećeno, špricah u kući, pa se pas posliznuo i pao.... Sjetih se tad starog štosa koji sam upotrebljavao za bojanje, u stanu, dok sam bio aviomodelar u osnovnoj. Da majka ne viče da sam pola stana ofarbao. Jeftino i efikasno rješenje s kutijom.
« Poslednja izmena: 27 јун, 2009, 19:29:16 pandit » Sačuvana

Uvijek gledaj vedriju stranu smile
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 21 новембар, 2010, 13:17:55 »

Ima još jedna odlična stvar, samo sam morao malo potražiti, nije bilo baš u svakoj radnji.
To je SONAX boja za crne odbijače (i svaku vanjsku crnu plastiku). Najsličnije je onim tubama sa spužvicom kojima se mažu cipele. Zašto kažu da nije upotrebljivo za unutarnju, ne znam, ali ja sam upotrebio. Po sušenju sačekah još pola ure i preko toga sam dodao standardni sprej za unutarnju plastiku. Tekučina ima jaku pokrivnost, pa sam i na okviru tablice premazao neku blentavu reklamu, tako da je okvir sada samo crn. U kabini se je sve blještalo kao u Rol-rojsu, zahvaljujuči kombinaciji te boje i spreja za armaturu.
Stvar je više nego savršena, ne glede na starost i stanje plastike, po premazivanju time plastika dobija više nego crnu boju. Vanjska ogledala stara 20 godina su dobila izgled novih. I najbolja stvar u svemu, poslije pranja u autopraoni izgled ostaje, ne skida se kao u drugih sredstava
Dakle, oprati, odmastiti, osušiti i premazati. Sva plastika izgleda kao nova!
U Slo je cijena 8,3 € (tek za informaciju), ali ovdje nas deru ko jarce, pa ćete vjerojatno to dobiti jeftinije.
« Poslednja izmena: 21 новембар, 2010, 13:20:19 pandit » Sačuvana

Uvijek gledaj vedriju stranu smile
andrey
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 22 новембар, 2010, 16:18:27 »

Sonax je ovde na ceni...  kornjaca je malo umerenija sa cenom...
Sačuvana
nitro
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 23 новембар, 2010, 12:59:43 »

Na OMV-ovim pumpama ima da se kupi za oko 800din, u ovoj bočici, kao za cipele, koristio sam ga i za sada ne spada, jedino što po mom mišljenju, nije baš za glatke površine...
Sačuvana
nitro
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 07 септембар, 2011, 20:39:10 »

Jedan poznanik mi je preporučio Super protectant - mleko za unutrašnju plastiku sa onim rasprskivačem oko 350din, kaže da sa tim prska branike i gume na svom Puntiću posle pranja i stvarno izgledaju odlično. Ima li još ko iskustva sa ovim preparatom ?  scratch_ones_head
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: