Panda Club Serbia
12 фебруар, 2012, 23:21:25 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Grad/tuča....  (Pročitano 650 puta)
pandit
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« poslato: 04 јул, 2009, 18:23:00 »

U mojoj 40 godišnjoj vozačkoj praksi dogodilo mi se par puta da sam za vožnje naletio na nevrijeme sa jakom tučom/gradom... Jednom čak veličine oraha. Srećom sam imao korejca jakog lima, pa se nije ni puno poznalo. Renaultove četvorke i neki fiati su bili zreli za otpad, prst nisi mogao položiti na njih, a da nije bilo ulubljeno. Na četvorki smo šublerom izmjerili najdublja udubljenja, sezala su i preko 12 milimetara. Osiguravajuče mi je odlično platilo (puni kasko), ali je ostao gadan osjećaj, sasvim sličan onom, kad seljaku nevrijeme uništi usjeve.
Kasnije su nevremena sve učestalija a najgore je bilo jednog jula prije 4-5 godina. Imao sam 25 cm tuče na vrtu; ralicama su čistili cestu da mogu automobili prolazit. Da nemam fotke toga i sam bi mislio da debelo lažem.
Zadnjig par godina nema pravila. Nekad je tuča pala sredinom augusta i amen. Sad pada kad se sjeti. Stručnjaci kažu da se zbog općeg zatopljenja oblaci dižu u visine  2.000 metara više nego nekad, zato dolazi do takvih jakih nevremena sa tučom.

Kad sam doma, nije problem, imam neku nadstrešnicu, a što kad sam na putu??
I za to sam našao rješenje. Bio danas u trgovini i pazario (učim srpski, zar ne?, hehehe) zaštitnu ceradu od tuče za auto. Nije baš jeftino, ali je nezamjenjivo. Morao sam čekati 3 tjedna, jer su zbog čestih nevremena u Njemačkoj i Austriji pokupovali sve zalihe.
O čemu se radi, evo ovdje nekih informacija:  http://www.weilguni-shop.at/index.php?cat=c126_Hagelschutzgarage.html
« Poslednja izmena: 05 јул, 2009, 08:38:00 pandit » Sačuvana

Uvijek gledaj vedriju stranu smile
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 04 јул, 2009, 18:26:29 »

Za pandu sam našao fantastično i jeftino rješenje: kupih dvije vreče za spavanje. Zimske, ljetne su pretanke (a panda ima tanak lim).
Zauzimaju malo mjesta u prtljažniku, dobro dođu zimi ako bude kome hladno, a u slučaju tuče u čas posla ih rastvorim i prebacim preko krova i haube.
« Poslednja izmena: 15 јул, 2009, 14:34:13 pandit » Sačuvana

gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #2 poslato: 04 јул, 2009, 22:47:46 »

Kada videh naslov pomislih sada će neka priča o batinama u sred gradske gužve  dance1 haha

Jeste grad nezgodan, samo nešto nisam siguran da će ove platnene cirade nešto zaštiti lim od jačeg grada... Dugo nisam video na beogradskim parkinzima auto prekriven ovim tipom zaštite...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 05 јул, 2009, 08:38:56 »

Za pandu sam našao fantastično i jeftino rješenje: kupih dvije vreče za spavanje. Zimske, ljetne su pretanke (a panda ima tanak lim).
Zauzimaju malo mjesta u prtljažniku, dobro dođu zimi ako bude kome hladno, a u slučaju tuče u čas posla ih rastorim i prebacim preko krova i haube.
A mogu da posluže i ako se naiđe na zgodnu autostoperku.NNNI
Sačuvana
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 05 јул, 2009, 08:41:12 »

Pa sad... Švabe su zadovoljne. Ima unutra uložak od neke lude pene koja odlično absorbira udarce.

A i IFA ima ideja smile Neka vreče za spavanje u gepeku, leba ne traži smile
Sačuvana

bibazoki
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 05 јул, 2009, 22:21:42 »

A i malo alata da se nađe u gepeku...Zlu ne trebalo, gedore i sl. nyam
Sačuvana

RENO4+PANDA4+4=12
mirorab
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #6 poslato: 06 јул, 2009, 07:42:00 »

Grad / tuča...

Žena od jednog rođaka je gaadno nastradala, bilo je nevreme i počeo grad odjednom. Izgubili kontrolu i sleteli s puta: slomljena karlica, 9 rebara, slezina, glava... Auto totalno skrkan... Pretpostavljam da nisu stigle da stanu pored puta dok se nevreme smiri ?
Sad, kolko ima vremena za ciradu ako ove nisu stigle ni da se zaustave...?
Ideju o vrećama pozdravljam, mogu poslužiti  biggrin  biggrin  biggrin
Sačuvana

'teraju me da radim, rođen sam da pecam...'
http://www.youtube.com/watch?v=6Qldezbn_wk
inspkluzo
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 06 јул, 2009, 08:48:20 »

Jula 99, odmah posle rata bili smo u poseti rodbini u NM, i doživeo sam grad kakav nisam znao da postoji, sakrili smo se u podzemnu garažu, kada smo izašli iz garaže mislio sam da je januar mesec, na drveću nije ostao ni jedan list, ostali su mi u sećanju kukuruzi sa kojih je sve bilo sljušteno, svugde je bilo 20-30 cm leda.
Sačuvana
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 06 јул, 2009, 11:30:14 »

Jula 99, odmah posle rata bili smo u poseti rodbini u NM, i doživeo sam grad kakav nisam znao da postoji, sakrili smo se u podzemnu garažu, kada smo izašli iz garaže mislio sam da je januar mesec, na drveću nije ostao ni jedan list, ostali su mi u sećanju kukuruzi sa kojih je sve bilo sljušteno, svugde je bilo 20-30 cm leda.

Ti bar znaš o čemu govorim. I ta cerada, vjerovao ili ne štiti od toga grada.
Sačuvana

Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: