Panda Club Serbia
23 мај, 2012, 22:54:26 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: veliki problemi sa paljenjem  (Pročitano 392 puta)
pecaros021
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« poslato: 01 јул, 2011, 21:13:09 »

dragi moji do sada sam samo čitao vaše postove ali došlo je vreme za pitanja pa vas molim za pomoć.već duže vreme mi se dešava da seićento neće ujutro da upali ustvari upali iz dva tri verglanja ali kada upali onda radi bez problema pre nekih godinu ipo sam ga vozio da se očiste dizne ,menjao svećice ,menjao kablove,bio na diagnostici kod nas u novom sadu ma nema de nisam bio niko mi nije našao kvar svi kažu teško pali ali kada upali radi i kada ga prikopčaju na dijagnostiku nepokazuje nikakvu grešku,čak mislim da je ranije i bolje palio sada u rezervoaru imam oko 20l goriva pa teško pali kada mu sipam na ovo još goriva onda pali iz drugog verglanja,ranije nije hteo da mi pali kada je bio na rezervi kada upali prebaci na gas i sve ide ok naravno dog sa neohladi šta raditi ima li neko rešenje čak mi je jedan majstor rekao da je probao i sa drugom potapajućum pumpom ali isto radi???????????

HELP,HELP
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #1 poslato: 01 јул, 2011, 22:36:24 »

Daj kontakt i sačekaj da pumpa odradi svoje, potom probaj da zaverglaš... (ako uspe da upali znači da je pumpa slaba)

Postoji mogućnost da su akumulator ili anlaser oslabili. Preporučio bih ti da izmeriš napon na akumulatoru ujutru i/ili da remontuješ anlaser ili ga ispitaj i očisti. (u ovo ne verujem baš puno)

Takođe ispitaj sva creva koja idu od rezervoara do evaporizatora pa do motora a i ona povratna... Možda je neko oštećeno, naprslo, pa uvlači vazduh...

Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
pecaros021
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 02 јул, 2011, 20:14:17 »

ma sve probao menjao i akomulator električar gledo ostalo neznam više šta raditi cray cray cray
Sačuvana
d.e.x.
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 03 јул, 2011, 09:06:29 »

jel imas originalan cep za benzin??a kad otvoris cep ,jel se cuje ono psssss.......  ?????   mozda ne nabije dovoljan pritisak u rezervoaru. sa 20l goriva lakse nabije pritisak nego kad je na rezervi pa zato bolje pali kad je pun.
Sačuvana
DREXY
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 03 јул, 2011, 12:17:10 »

Ja imam slicnih problema sa pandom od velikog servisa, sa jednom razlikom, sto ja tacno znam sta mi je kvar.Naime posle velikog servisa auto naprasno nije hteo da upali,a majstor je samo skidao davac bregaste,od elektronike.Kad upali auto normalno radi,kad se zagreje onda moze i da se ugasi,opret ce normalno da upali,ali kada jehladan pali samo iz prve,ako ga ugasim da skoknem do neke radnje posle nece da upali.Isto sam isao na dijagnostiku,sve je bilo u redu.Meni je problem bas taj senzor na bregastoj.To je senzor na vrhu glave motora,pored filtera vazduha,na pandi skroz do ecu_a.Gledano sa vozacevog sedista odozgo na motoru skroz desno.Senzor se pokvario i daje uvek jednu vrednost,u pitanju je neka vrsta elektromagneta,kod mene konkretno vrednost kao kod hladnog motora.iz istog razloga auto iz prve pali, a posle nece jer mu vrednosti sinhronizacije bregaste i radilice nisu u redu i ecu iskljuci struju svecicama.Kad auto postigne radnu temperaturu ecu prelazi u drugi rezim rada i ne ocitava vise vrednost sa ovog senzora i motor normalno pali.
Resenje: Iscupaj kontakte sa ovog senzora i vozi normalno(ja provalio).Ecu ignorise ovaj senzor ako ga nema ,cak mi se i ne pali narandzasta lampica kada je on iskljucen.Ja ga ipak drzim ukljucenog jer mi auto pali kad je hladan i zagrejan,nece samo dok se ne zagreje ,pa se trudim da ga ne gasim kada izlazim do neke radnje i slicno(pre nego se zagreje).
U slucaju pucanja zupcastog kaisa ovaj senzor daje signal da se prekine napon na svecicama.Pa ako je do njega mogao bi i da  ga zamenis.ja bas nisam pri parama pa odlazem.
Nadam se da ce ti ovo pomoci,meni radi.
Sačuvana
pecaros021
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 03 јул, 2011, 20:53:26 »

mislim da je majstor menjao senzor pre godinu dana neznam šta da radim sutra vozim kod nekog majstora pa da vidim i njegovu konstantaciju  cray cray cray
Sačuvana
nitro
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 04 јул, 2011, 16:55:03 »

DREXY, jesi li menjao ovaj senzor?
Sačuvana
DREXY
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 08 јул, 2011, 21:22:43 »

Nisam,kad se zaglupi izadjem iscupam kablove sa senzora i vozim najnormalnije,kad se setim vratim ih i neko vreme radi normalno,dok ne ugasim auto pre nego se zagrejao dovoljno
Onda opet isto i tako .....
Jebi ga klinac, kupujem kucu,onda sledi renoviranje,neznam gde mi je glava.
Kakav senzor kad zasad moze i bez njega,pred zimu cu da vidim sta cu,ako bude bilo problema sa paljenjem po hladnijem vremenu,moracu da zamenim senzor,a onda dijagnostika ,pa ponovno podesavanje motora(pola rezervoara benzina)...
Sačuvana
pecaros021
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 14 јул, 2011, 22:15:15 »

gde se nalazi taj senzor da pregledam kod mene
Sačuvana
nitro
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 15 јул, 2011, 00:46:21 »

Koliko sam ja upucen, da me ispravite ako gresim, senzor je odmah do kaisa, kad otvoris haubu, pa sa leve strane od napred gledano...bas do kaisa crn, mali valjak
Sačuvana
DREXY
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 16 јул, 2011, 23:49:04 »

to je taj
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: