|
kuntalo
|
 |
« Odgovor #60 poslato: 05 новембар, 2009, 22:55:45 » |
|
Sva LukOil ulja uredno imaju odštampano mesto i vreme proizvodnje (Y-M-D-H-m-S), na primer. Uskoro će se i Pristina ulja naći u prodaji po JP pumpama, pa ćemo videti i za njih. Verujem da je slična stvar sa svim ambalažama svih proizvođača u svim normalnim zemljama dekontaminiranih od "šupa-oil" pakovanja.
Što se ovih, vremenski-aktiviranih aditiva tiče, razumeo sam da se radi o vremenu koje ulje provede radeći svoj posao, tj. u motoru...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #61 poslato: 05 новембар, 2009, 23:08:43 » |
|
Ok je to  , aktivira se u radu (ne iskljucivo i samo - na protok vremena, nego na temperaturu, trenje.....itsl.). Definitivno - pametna stvar...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
IFA
|
 |
« Odgovor #62 poslato: 07 новембар, 2009, 16:39:22 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
kuntalo
|
 |
« Odgovor #63 poslato: 10 новембар, 2009, 01:15:29 » |
|
Ko menja ulje uskoro, nije zgoreg da svrati do Metro-a. Mobil, s cenom Galax-a.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
kuntalo
|
 |
« Odgovor #64 poslato: 17 децембар, 2009, 21:49:09 » |
|
Od danas do 6. Januara ovo ulje ponovo po ovoj ceni (vidi gore). Odlična kupovina.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
nitro
|
 |
« Odgovor #65 poslato: 11 фебруар, 2010, 12:38:52 » |
|
Gde moze da se kupi ulje Marly gold gts 10w40 u BG ili NS? Dal uzeti Marly ili Seleniu 20k? 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #66 poslato: 11 фебруар, 2010, 12:43:02 » |
|
Selenia 20k i uživaj...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
bole81
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #67 poslato: 11 фебруар, 2010, 17:18:54 » |
|
Ljudi na koliko km menjate Seleniu Gold? Ja sam cuo da treba na 7 000 km.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
dadja
|
 |
« Odgovor #68 poslato: 11 фебруар, 2010, 18:06:04 » |
|
Meni majstor od pocetka menja Seleniju Gold na 10.000km. Kao preporuka je 20k ali ne bi mi on stavljao gold da je neka razlika. To samo proizvodjac namece nove zahteve.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
mc
|
 |
« Odgovor #69 poslato: 11 фебруар, 2010, 19:00:13 » |
|
Ulje uvek menjam ranije bar 1000 km u onu pandu koju sam prvu vozio (1000 cc) sipao sam gold a u ovu sadasnju (1100) sipao sam 20 k.Ne znam koliko su sada cene al znam da je razlika pre jedno mesec dva skoro 200din po litri (skuplja 20 k) tako da se vracam na gold menjam ulje na oba ne vidim neku razliku sem u ceni.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #70 poslato: 11 фебруар, 2010, 21:57:35 » |
|
Ja se izvinjavam, na Gold sam mislio...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Six
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #71 poslato: 06 март, 2010, 14:36:15 » |
|
Bio u ovlašćenom servisu, prodavnici, distribuciji u mom gradu danas, ali ne fiatovom, jer nema ovlašćeni, ima samo specijalizovani. Prodaju punto, ali servisiraju ford i opel, nadaju se licenci za fiat. Treba da menjam ulje i filtere, oni to čine za dž, ako kupiš njihovo, ima Mobil, ali tip iz servisa, koga vidim prvi put by the way, preporučuje Castrol...Ne znam imate li iskustva sa njim i kakva? Za seleniu i bilo koje ulje ovaj lik kaže da ga prodavci nabavljaju iz sumnjivih izvora, u kojima se ulje žuti jer mu dodaju aditiv, ali da je razredjeno. I kako onda da znam šta je u limenci bilo kog ulja??
Uzgred, čovek mi kaže da su fiatovi delovi skuplji u ovlašćenim prodavnicama, jer imaju fiatov znak, u ostalim kompjuterski pronadju šta čemu odgovara i onda taj deo stave, kako sam ga shvatio...Kako vam se čini ova njegova priča?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
obrad1981
Iskusni Pandista

Van mreže
Pandara
|
 |
« Odgovor #72 poslato: 06 март, 2010, 15:35:41 » |
|
To da su original delovi skupi to stoji...Sto se ulja tice,ja koristim seleniu a koliko znam mislim da je to i fabricko ulje pande.Mislim da svaki majstor prodaje svoju pricu i forsira marku proizvoda koju u tom trenutku ima na lageru 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #73 poslato: 06 март, 2010, 19:05:21 » |
|
Castrol, Selenia, Mobil sve su to poznata ulja i dobra ako su originali... E sada baš zato što su poznata dosta se kopiraju i lažiraju tako da ne znaš ni za jedno 100% da je original dok ga ne sipaš i ne vidiš kako se pokazuje u eksploataciji...
Ako ti majstor kaže da je to ulje dobro, sipaj ga, u slučaju da se nešto ne daj Bože desi znaš koga da vataš za gušu... Inače, većina ovde sipa Seleniu ili Marly i do sada nije bilo problema...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
kuntalo
|
 |
« Odgovor #74 poslato: 06 март, 2010, 20:24:29 » |
|
Kao što reče Obrad, svaki majstor hvali svoju džibru. Ono što mene plaši u toj priči je da isti ulje po pravilu kupuju u buradima, što i ne bi bio problem da smo u GDR ili CH. Ovako, treba razmišljati šta je bilo u tom buretu i šta je bilo u cisterni iz koje se isto to bure i napunilo. Moja preporuka je lično snadbevanje kod proverenog prodavca/uvoznika, ili kupiti direktno kod proizvođača, što će reći- Galax, Eko, OMV, mada ja lično preporučujem LukOil.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|