bole81
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #75 poslato: 30 март, 2010, 19:09:53 » |
|
Ja sam sipao Seleniu Gold danas po drugi put. Promenio sam je posle 6500 km ali mislim da je OK da se menja posle 6000 km po zvuku motora. Ulje i filter sam kupio u Beo-Car-u u bloku 63 i uz to se dobija besplatna zamena sto je bas OK. Pozdrav svima! 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #76 poslato: 30 март, 2010, 21:29:47 » |
|
Bole, mislim da preterujes malo. Po zvuku motora nema sanse da ocenis koliko je to ulje radilo i jeli za zamenu. Ulje se menja posle odredjenog broja radnih sati (Inspektor je o ovome pisao) a ne po zvuku. Sad, posto ne vozimo viljuskare i nemamo cajger sa satima rada, menjamo ih na kilometrazu i to na onoliko koliko priozvodjac preporucuje. pozz
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #77 poslato: 30 март, 2010, 22:06:23 » |
|
Meni Boban mehaničar rek'o SELENIA na 10.000 i to je to. Kaže, ta mašina pređe 300.000 'ladno. I umesto da osluškujem motor, slušam radio i gledam kako "Lepe žene prolaze kroz grad"... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
|
dejan
|
 |
« Odgovor #78 poslato: 30 март, 2010, 22:41:46 » |
|
Ja sam mišljenja da ulje treba menjati na 5 - 6 hiljada kilometara. U zadnjih par godina u svaki auto sipam marly ulje, a koje tj. koja oznaka zavisi od stepena ishabanosti motora. Sada u pandici je Marly BG Carat 10W/40Oću reći da sam puno poverenje dao Aci iz Kolibrioil-a, možda ga znate na auto komandi je bio godinama a od skoro je na novoj lokaciji . Ulja su original i čovek ima neverovatno znanje o njima, svakom autu mi je produžio život za po par godina. Svaka preporuka od mene , svratite posavetujte se porazgovarajte. Evo linka koj sam večeras iskopao a sutra na poslu ću naci račun da proverim adresu i telefone http://kolibrioil.com/index.html.
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 31 март, 2010, 08:59:20 dejan »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
dejan
|
 |
« Odgovor #79 poslato: 31 март, 2010, 08:33:03 » |
|
Da to su telefoni , sada su na potezu izmedju plavog i dusanovackog mosta , tu su telefoni pa proverite tacnu adresu . 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
bole81
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #80 poslato: 31 март, 2010, 19:09:04 » |
|
Pa ne znam ali posto vozim samo grad onda mi je i logicno da se ulje menja ranije zbog veceg broja radnih sati a ja osluskujem i motor i stvarno primecujem razliku. Mislim da je 10 000 km za to ulje mnogo. Pozdrav 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
bole81
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #81 poslato: 31 март, 2010, 19:10:08 » |
|
A gledam i lepe zene svakako 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
kuntalo
|
 |
« Odgovor #82 poslato: 11 април, 2010, 12:28:30 » |
|
Juče, nakon 6kkm promenjeno LukOil Lux 10W-40. Crno k'o noć bez meseca.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
dejan
|
 |
« Odgovor #83 poslato: 11 април, 2010, 14:00:39 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
boxi
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #84 poslato: 10 јул, 2010, 19:22:50 » |
|
Interesuju me vasa misljenja o Esso Ultra 10w-40? Da li neko ima iskustva s ovim uljem. Burazer doneo iz inostranstva kanticu od 4l pa razmisljam da ga iskoristim za pandu,posto se blizi zamena ulja. Hvala unapred i pozdrav!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
vladann
|
 |
« Odgovor #85 poslato: 10 јул, 2010, 19:42:08 » |
|
Ono sto ja znam a i vecina mehanicara mi je rekla isto je da ako koristis jedno ulje za auto, kao npr sto je za Pandu preporuceno Selenia, ne bi trebalo prilikom svake zamene da sipas drugo ulje, tj drugog proizvodjaca. Za prethodni auto sam koristio Elf nekih cetri godine a sada za Pandicu Seleniu i nemam nameru da svaki put eksperimentisem sa novim uljem. Sa tom markom nisam upoznat. Mada ako nemas izbora dobro je i to.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Speedy
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #86 poslato: 10 јул, 2010, 21:14:57 » |
|
...Delta Automoto nije distributer Shell ulja, a njegovu upotrebu u našem servisu je odobrio proizvođač vozila. Po vašoj želji možemo koristiti i Selenia ulje, kojeg takođe uvek imamo na stanju... za Fiat aute I tako svaki put,kad zvanicni distribuder sklopi neki ugovor sa prodavcima delova,ulja...  Ja licno sam za to da se koristi ulje iz servisne knjizice-u nasem slucaju Selenia 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
kuntalo
|
 |
« Odgovor #87 poslato: 11 јул, 2010, 20:48:44 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Joe
|
 |
« Odgovor #88 poslato: 29 септембар, 2010, 08:23:12 » |
|
Proizvodjac je lepo propisao koje ulje i na koliko kilometara, SELENIA 20 K i zamena filtera prilikom zamene ulja, zasto menjati nesto sto je neko ko je napravio super motor preporucio. Panda se vozi tolike godine sa tim uljem i nema frke, mnogi od nas su kupili polovne Pande iz Italije u kojima je bilo to ulje,svi zadovoljni kako kola idu i posle 200 000 km, (drugar kupio telekom-italia sa 200 000 km) vuce kao lud, nikada ne bih rekao da je toliko presao i da tako lepo ide, ne trosi ulje ni malo. Moze se menjati ranije, recimo na 15 000 km da bude sigurnije, zamena nekih ulja na 6000 km je smesna, firme bi onda menjale godisnje 4-5 puta ulj, licno bih morao dva puta godisnje.Polazim od toga da su te Pande iz Telekoma ganjane 8 godina i presle toliku kilometrazu na Seleniji 20 K, da je to ulje onda vrhunsko, netreba sada pronalaziti bolje od vrhunskog.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Kada ti sreća okrene leđa, šutni je u dupe !!!
|
|
|
alukard
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #89 poslato: 29 децембар, 2010, 23:56:59 » |
|
Da li je nekom poznato ulje VISION, na filteru vazduha imam nalepnicu, inace telekom panda? Ne znam da li je sintetika ili mineralno, sta moze umesto njega da se sipa?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|