Panda Club Serbia
23 мај, 2012, 23:09:51 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 11
  Štampaj  
Autor Tema: Motorna ulja  (Pročitano 8499 puta)
pandit
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #90 poslato: 30 децембар, 2010, 00:03:47 »

To je iz serije Selenia ulja. Više imš ovdje:

http://www.msdtrade.rs/index.php/selenia-vision-15w-50.html

Ni ovo ni drugo 15-40 nije za zimske uvjete, već tople krajeve sa jako vručim ljetima. Pazi jedino na to.
« Poslednja izmena: 30 децембар, 2010, 00:06:34 pandit » Sačuvana

Uvijek gledaj vedriju stranu smile
bole81
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #91 poslato: 04 јануар, 2011, 20:57:25 »

E ljudi ja predjoh sa seleniom gold 9 000 km i cuje mi se motor osetno vise tj. ventili. Ne pricinjava mi se majke mi tako da planiram da zamenim ulje i filtere ovih dana.
Sačuvana
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #92 poslato: 05 јануар, 2011, 08:41:19 »

Bole, ne cuju ti se ventili nego sitne detonacije izazvane pogresnom tackom paljenja, a sve to zbog hladnog vremena i raznoraznih senzora kojima je zima. Nema veze sa uljem. Ja sam ulje promenio pre 800 km i zvecka li zvecka.
 Procitaj malo misljenje velikog vraca Ace:
http://www.panda-club-serbia.com/forum/index.php/topic,700.msg11920.html#msg11920
Sačuvana
bibazoki
Van mreže Van mreže

« Odgovor #93 poslato: 05 јануар, 2011, 10:27:19 »

Kod mene se ništa ne čuje ili sam ja nagluv a prešao sam isto oko 8.000.  pardon pardon
Sačuvana

RENO4+PANDA4+4=12
bole81
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #94 poslato: 05 јануар, 2011, 23:23:26 »

Hvala Robi, procitao sam misljenje velikog Ace. Od pocetka ovog hladnog vremena mi se motor stvarno cudno oglasava npr. zavija u petoj kada dodajem gas, cuje se vise i u leru (to je valjda to sto vi zovete zveckanje a ja mislim da su u pitanju ventili). Necu nista da intervenisem posto ide i vuce sasvim normalno. Pratim dalje situaciju i osluskujem naravno  a sa ovim uljem sto imam cu preci jos 1000 km pa zamena.  Wink
Sačuvana
ssr110
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #95 poslato: 12 март, 2011, 18:37:52 »

Postao sam vlasnik crvene pande pre mesec dana i sada bih da joj zamenim ulje,ali bih da skinem i operem karter jer to verovatno nikada nije radjeno!Pa me ineresuje da li postoji dihtung kartera jer sam negde ovde procitao da ima neka masa umesto dihtunga ili sam ja to pogresno protumacio!?
Sačuvana
Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #96 poslato: 12 март, 2011, 20:17:11 »

Dobro si informisan, nema dihtunga, stavlja se specijalna masa umesto dihtunga.
Mogu ti preneti svoje iskustvo u vezi skidanja kartera.
Posle kupovine auta isto sam hteo kao i Ti, da operem karter i potom sipam novo ulje u motor.
Prijatelj mi je automehanicar i zamolio sam ga da prilikom velikog servisa i karter operemo od taloga
koji sam mislio da se stvorio ranijom upotrebom auta. Kupio sam tubu te smese i presli smo na posao.
Odvrnuli smo sve srafove na karteru i velikim srafcigerom hteli da odvojimo karter od bloka motora.
Nije bilo sanse da se karter bez ostecenja tj. bez deformisanja odvoji, predhona masa je toliko jako
drzala zalepljen karter za blok da smo morali odustati, vratili smo srafove nazad, nisam hteo da kupujem
novi karter. Lim od koga je pravljen karter je veoma tanak, lako se deformise.
Mogu Ti reci da nisam pogresio sto sam odustao od skidanja kartera, telekom je redovno odrzavao vozila,
sipao u njih kvalitetno ulje SELENIA 20 K, tako da nije ni bilo posebne porebe prati karter.
Prilikom zamene ulja (selenia 20k) i uvek filtera za ulje na 15 000 km, ulje nija crno, izgleda kao novo.
Po mom skromnom misljenju, ako je koriscena selenia 20k nema potrebe za pranjem kartera, ako je vlasnik
pre tebe koristio neka jeftina ulja onda Ti drugo ne preostaje, raspitaj se gde mozes kupiti drugi karter ako
se slucajno ovaj osteti prilikom skidanja. Posle pranja koristi samo kvalitetno ulje koje je proizvodjac
preporucio, nemoj biti pametniji od proizvodjaca auta i sipati neko drugo ulje koje je mnogo bolje i jeftinije.
Pozdrav i srecan rad !
Sačuvana

Kada ti sreća okrene leđa, šutni je u dupe !!!
ssr110
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #97 poslato: 12 март, 2011, 21:52:22 »

Hvala na odgovoru i savetima,a koja je to masa koja ide umesto dihtunga i kako se zove da znam sta da kupim!Pitao sam u prodavnicama auto delova i svi su mi rekli da imaju dihtung kartera za pandu,ali nisam pitao da li je to klasican dihtung ili je masa u pitanju!A da li bi mogao klasican dihtung da se stavi ako bi nasao odgovarajuci od nekog punta ili ...?
Sačuvana
Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #98 poslato: 13 март, 2011, 18:26:45 »

Kada sam hteo skidati karter kao sto sam pisao, rekli su mi da nema dihtunga, nego ide ova
masa ciju sliku saljem. To se odnosi na seicento 1.1, koji ima koliko znam isti motor kao panda.
Pozdrav  pardon
Sačuvana

ssr110
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #99 poslato: 13 март, 2011, 20:04:39 »

Pa da li je ovo crvena masa koja ide i kada se menja dihtung poklopcaa ventila,odnosno masa za velike temperature!?
Sačuvana
Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #100 poslato: 14 март, 2011, 08:30:02 »

Nemam pojma koje je boje, nisam koristio  pardon
Na ambalazi pise da izdrzava toplotu do 343 stepena cerziosa.
Sačuvana

ssr110
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #101 poslato: 16 март, 2011, 11:06:06 »

Koji filter d kupim po katalogu sam dobio uzi i duzi,a na njemu kraci i siri,a cini mi se da sam procitao da ide uzi i duzi pa ne znam sta da radim sad?pomoc hitno ispusteno ulje
Sačuvana
Speedy
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #102 poslato: 16 март, 2011, 12:30:00 »

Najbolje je da odneses onaj sto si skinuo u prodavnicu, kod mene je na crvenoj postarki bio champion mislim 125 ,ali najbolje po uzorku...
Sačuvana
Talichni
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #103 poslato: 22 март, 2011, 15:28:47 »

daj mi broj motora i šasije (za svaki slučaj), odgovoriću Ti koji filteri idu... (po "svetom" TecDoc-u)  ok
Sačuvana
ssr110
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #104 poslato: 23 март, 2011, 20:42:30 »

Izvinjavam se bio na mladencima Broj motora 187A10001332503 i broj sasije je zfa 141a000197994
Sačuvana
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 11
  Štampaj  

Prebaci se na: