Panda Club Serbia
23 мај, 2012, 23:32:21 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2
  Štampaj  
Autor Tema: panda nece da upali  (Pročitano 429 puta)
veran-veran
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« poslato: 16 август, 2011, 23:04:15 »

zdravo narode..vec duze vreme vas pratim na forumu,ali tek sada se reg..muka naterala..ovde nisam primetio da neko istu muku mucio,pa zato sam otvorio novu temu..imam pandu vec godinu dana,telekom-ova.sada mi se pojavio problem oko paljenja,samo vergla.naime da pojasnim.dam kontakt,iako je prek.za svetla isk.svetla se pale,kao i zmigavci non stop svetle tacnije zmure,u kabini ona sijalica zmuri,na instr.tabli se ne gasi lapa za cod kljuc, ispod haobe desni crveni relej ubrzano glasno cakce...skidao kleme,vracao-ista prica..pomagaj te..
Sačuvana
AcaDorcol
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 17 август, 2011, 05:54:09 »

Pa skoro da ti se samo reklo. Imas problem sa tim relejem, cim stalno cakce. Il je zalepio kontakt ili ima los kontakt u mestu gde se ubada taj crveni relej. Iscupaj taj relej na gore, proveri njegove kontakte da nisu oksidisali, razlabavljeni i sl....Obicno pomaze ciscenje kontakt-sprejem i lagano dotezanje klemica nekim tankim preciznim srafcigerom ali ne preterano. Ako to ne pomogne, probaj da stavis novi takav relej pa vidi sta se desava.....Treba proveriti i da ji negde nije riknuo kontakt sa masom vozila, pa sada sijalice i migavci (vlakna sijalica) glume masu vozila iako nisu upaljena na prekidacu (masu imaju van prekidaca) i zato svetle kada das kontakt. Masu proveri prvo, pre svega. Ako ne mozes sam to, pozovi ili otidji kod elektricara, mislim da ti on to moze brzo srediti.....Ne pokusavaj vise ovako da ne skokas nesto drugo, poput immo-a
Sačuvana
veran-veran
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 17 август, 2011, 07:49:27 »

drago mi je aco sto si prvi pritekao u pomoc,ali sve to sto si mi rekao,sam vec odradio,posto imam dve takve pande,pa sam premestao s jedne na drugu,skoro sve sumljive releje,ali ista prica..sta sam jos jutros primetio?pumpa u rez.se necuje kad dam kont.i druga stavka je zanim.desi se da neki put posle 15-20 pokusaja upali ,ali brzo se sama ugasi..cudno ali istinito
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 17 август, 2011, 10:59:45 »

I pumpa za gorivo ide preko crvenog releja, samo onog drugog u motornom prostoru. proveri i njega i proveri i same kontakte na pumpi i celu pumpu po mogucstvu, samo to je vrlo riskantan poso......Prvo zato jer se obavezno skidaju kontakti sa akku zbog bum, bum, a drugo po pravilu se osteti dihtung pumpe goriva. Ako se pumpa ne cuje, nema ni da upali, naravno.......Pumpa mora prvo da nabije pritisak u sistem ubrizgavanja, pa tek onda moze se ocekivati da upali......
Sačuvana
veran-veran
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 17 август, 2011, 12:25:49 »

hm..time bi vec reskirao mnogo sto sta..ipak najbolje je da ja ovo ostavim i kod cika doce oteram..zvao sam nekog tipa sto uci dijagnostiku,on mi pominje ecu da je pobrkao kod kljuca,hm,hm,a onu karticu s kodom pojma nemam gde sam ostavio..kaze da mu je taj kod potreban....hvala aco.,ipak sam ja  salajko za ove stvari
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #5 poslato: 17 август, 2011, 21:13:31 »

Sumnjam da je kod ključa u pitanju... Jel svetli lampica CODE kada daš kontakt?
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
veran-veran
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 17 август, 2011, 21:45:11 »

ma kako kad..nekad upali sve,nekad samo kod kjuc,nekad samo za ulje,nekad ulje,kod,i gresku,(ona zuta dole lampa)...
Sad kad dam kontakt,cuje se pumpa da pocinje rad i to isuvise slabo-jedva se cuje,ali je susrece to zveckanje crvenog releja,ona automatski prestaje i onda pocinje lajk-sou tinjaju zmigavci i farovi,u instrument tabli se gubi i ono malo svetla sto ima,
Strasno...
Nemogu da prepoznam svoja kola,a ispravna ih ostavio u garazi(posto vozio ovu drugu).nego nesto razmisljam dal se mis negde nije uvukao medju kablove?hm,ebemliga?
Sačuvana
pandula
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

...koji je to auto bolji od moskvicha...????

« Odgovor #7 poslato: 17 август, 2011, 23:41:17 »

....to zmirickanje tj tinjanje lampica me podsetilo.....proveri sve osigurace pod haubom koji se nalaze oko tog crvenog relea...meni se to isto desavalo ,a uzrok je bio zardjao kontakt na osiguracu (malom) zelene boje od 30A.On se nalazi ispred dva crvena relea i mislim da je  prvi u redu ispod mrezaste plasticne zastite.
Sačuvana
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 18 август, 2011, 07:29:50 »

Proveri prvo akumulator. Oce lajk-sou da krene i zbog toga.
I daj, teraj je kod majstora...... blind
Sačuvana
Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 18 август, 2011, 10:30:02 »

Mislim da Te zeza masa, proveri kontakte od mase da nisu oksidisali.  yes
Sačuvana

Kada ti sreća okrene leđa, šutni je u dupe !!!
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 18 август, 2011, 10:36:34 »

A na citav spisak dodaj i sam ulozak kontakt brave. Zna i on da pobrka kontakte, da se zakrene, da dobije kratak spoj i sl.....
Nema tu bez dobrog elektricara izgleda nista.
nemoj samo da te odma u startu napale tipa otiso ECU, ili Imobilajzer, ili sve otislo u PM...mora sve da se menja......95% je do mase ili oksidisalih kontakata, do nekog osiguraca, releja, buksnice, stopice, ili kratkog spoja.....Samo to treba lepo otkriti gde pravi problem. ponekad to mogu biti i same kleme akumulatora ili sam akumulator koji na izgled deluje ispravno ali ima pad napona, pad amperaze  ili kratak spoj......
Sačuvana
veran-veran
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 18 август, 2011, 12:00:22 »

preksutra cu je kod doktora,sutra kazu da nevalja da se cacka nista,pa da vidimo sta je u pitanju.iskreno i ja licno mislim da je negde spoj-masa,pa to nepodnosi relej kad se da kontakt zbog toga i cakce,i to 99% u bravi,ali opet neznam.. to je ipak samo moja salajska predpostavka..
Sačuvana
veran-veran
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 18 август, 2011, 20:16:32 »

hm ipak sam je danas oterao kod majstora,ali opet nista do subote..on je pogleda,cacka nesto ,vadio kablove za svecica,kaze da ne baca struju.skidao one senzore na zupcastom i dole ispod zupcastog ima isto neki senzor sto prati verovatno punjenje 3k kais se kaci na njega,znam menjao sam taj kais ..i konstatovano je da ni to nije..ostalo je kako kaze da ga prikaci na komp,da vidi sta je,kao on sumnja u ecu,ali kako kaze i ako je on moze biti remontovan i da se popravi...jbg..tako da ostaje do daljnjeg kod njega pa u subotu da se vidi sta je....
Sačuvana
Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 19 август, 2011, 10:32:40 »

Zanimljiv majstor, zar nije logicno da ga prvo stavi na dijagnostiku ?   scare
Sačuvana

Kada ti sreća okrene leđa, šutni je u dupe !!!
veran-veran
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 25 август, 2011, 21:24:37 »

heat.ipak panda proradi..u pravu ste vi bili,svaka cast,ipak je vukla negde na masu..ni sam majstor nezna gde joj je bio kvar..cudno,ali istinito..kaze da je celokupnu instalaciju detaljno proispitao,da je svaki kontakt sprejom naprskao..kaze  da ni njemu nije jasno ..
Vama hvala drugari..
Sačuvana
Stranice: [1] 2
  Štampaj  

Prebaci se na: