zvone panda
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« poslato: 23 август, 2011, 14:39:02 » |
|
Dragi Pandisti,
od pre neki dan pri usporavanju Pande (dizanje noge sa gasa ili kočenje), čuje se neko "brundanje", kao kad npr. se kreće sa niskim brojem obrtaja u veću brzinu. Napominjem da se ne čuje uvek, već otprilike pri svakom 4-5 usporavanju. Takođe, primetio sam da je sad Pandici potrebna veće ubrzanje da bi mogao da pređem u sledeću brzinu (npr. sada je potrebna brzina oko 35-40 za 3. brzinu, ranije je već sa 30 km/h tražio treću). Ne znam da li ovaj poslednji podatak ima nekakve veze, ali bolje da napišem:-) Nisam baš najbolje opisao zvukove (ipak nisam ja Aca:-)), ali nadam se da je neko već rešio sličan problem...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 23 август, 2011, 20:56:51 » |
|
Na leru radi kako treba?
Proveri da ne duva negde na izduvu (od izduvne grane pa do kraja auspuha)...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
pandula
Iskusni Pandista

Van mreže
...koji je to auto bolji od moskvicha...????
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 23 август, 2011, 21:32:14 » |
|
Lamela????
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
zvone panda
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 24 август, 2011, 12:17:00 » |
|
@gibanitza Proveriću danas da li na leru radi kako treba... @pandula Neću da ispadnem glup u društvu, ali kako da proverim da li je u pitanju lamela i gde se ona tačno nalazi na Pandolinu? Mada otprilike znam čemu služi: Deo na automobilu, koji specifično zamiriše (da ne kažem zasmrdi) u toku vožnje, ukazujući nam na to da korisitimo neodgovarajući stepen prenosa, tzv. brzinu. U praksi to se najčešće dešava na uzbrdicama. Voze se dva Roma zaprežnim kolima, i na uzbrdici pod naporom konj prdne. Rom “suvozač“:“Kume, šta to kandela?“ (kandela(rom.) = smrdi Prim.RD) Rom “kočijaš”: “ Pa, lamela kandela! 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
andrey
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 24 август, 2011, 16:45:30 » |
|
ha, dobar vic..
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
zvone panda
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 26 август, 2011, 09:14:32 » |
|
Na leru radi kako treba... Perobao sam i da kad usporavam stavim menjač u ler, tada se ništa ne čuje...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 26 август, 2011, 20:17:12 » |
|
A izduv? Moguće je da gubi snagu zbog neke perforacije na izduvu...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 27 август, 2011, 07:05:26 » |
|
A izduv? Moguće je da gubi snagu zbog neke perforacije na izduvu...
Mene ucili da ako skinem auspuh na apencu, mogu da idem brze.... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 27 август, 2011, 16:12:16 » |
|
I?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
IFA
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 27 август, 2011, 21:49:11 » |
|
Dragi Pandisti,
od pre neki dan pri usporavanju Pande (dizanje noge sa gasa ili kočenje), čuje se neko "brundanje", kao kad npr. se kreće sa niskim brojem obrtaja u veću brzinu. Napominjem da se ne čuje uvek, već otprilike pri svakom 4-5 usporavanju. Takođe, primetio sam da je sad Pandici potrebna veće ubrzanje da bi mogao da pređem u sledeću brzinu (npr. sada je potrebna brzina oko 35-40 za 3. brzinu, ranije je već sa 30 km/h tražio treću). Ne znam da li ovaj poslednji podatak ima nekakve veze, ali bolje da napišem:-) Nisam baš najbolje opisao zvukove (ipak nisam ja Aca:-)), ali nadam se da je neko već rešio sličan problem...
A da sipaš jednom na drugoj pumpi?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
zvone panda
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 29 август, 2011, 09:05:51 » |
|
Što se tiče izduva, deluje mi sve OK... A uglavnom ne sipam benzin na istoj pumpi, uglavnnom punim Pandu na Ekovim i ELP-ovim pumpama, izbegavam NIS  E sad, imamo jedno pitanje; ukoliko je u pitanju lamela, da li je potrebno o'ma' poravcljati, ili može da sačeka kupovinu još 2 zimske gume i novog kompleta prve pomoći:-)?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 29 август, 2011, 22:59:42 » |
|
Nema jednostavnog odgovora  Ja bih je menjao (posebno ako si na nekom brdovitom predelu)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
IFA
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 30 август, 2011, 09:35:03 » |
|
Možda opisuješ zvuk koji se čuje i na mojoj Pandi,samo na drugi način-ne koristimo istu onomatopeju. Probaj da digneš prednji deo auta,probaj da vrtiš točkove napred nazad lagano i jako,i to u 4 ili5 stepenu prenosa pa van brzine sa ugačenim motorom i volanom pravo.Javi šta se dešava.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
zvone panda
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 31 август, 2011, 08:00:17 » |
|
IFA, izgleda da je ipak do benzina... Napunih se na EKO-voj pumpi Evro BMB-om pošto nisu imali običan... I sad Panda prede (bar za sad):-) Javljam ako se nešto promeni (a nadam se da neće:-)). Hvala svima na savetima!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|