Panda Club Serbia
23 мај, 2012, 23:39:31 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: panda sama koci u krivini  (Pročitano 573 puta)
darkosim
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« poslato: 05 јул, 2009, 22:54:03 »

ljudi imam problem kada u voznji pun levi namotam,pritisnem kvacilo,tada bi trebalo da auto pod inercijom ide sam , ali kod mene se javlja da u tom momentu auto kao da sam koci(efekat je isti kao kada lagano pritisnem kocnicu),to mi se desava i kada namotam pun desni.Dali je to normalna pojava ili je do prednjeg trapa nesto?,pomagajte drugari!!!!!!!!!!! bad bad bad bad bad bad
Sačuvana
inspkluzo
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 06 јул, 2009, 11:38:00 »

Fizika, fizika, normalno je da usporiš prilikom promene smera kretanja.
Sačuvana
darkosim
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 06 јул, 2009, 14:27:55 »

znam ja to naravno da je vece usporavanje kada su tockovi do kraja namotani nego kada su ispravljeni nego ja kada su namotani do kraja cujem i trenje kao kada kocis.
Sačuvana
bibazoki
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 06 јул, 2009, 16:50:58 »

Bez panike!  stop Smotaj skroz levi ili desni kada ti je auto na dizalici pa onda zavrti točak. Kašće ti se samo... yes
« Poslednja izmena: 06 јул, 2009, 21:23:45 bibazoki » Sačuvana

RENO4+PANDA4+4=12
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 06 јул, 2009, 21:16:07 »

ja ne znam sto toliko panicite, pa to je najnoviji sistem koji povecava bezbednost i sam regulise silu kocenja u krivinama. Ja bih sve pande koje nemaju ovaj sistem izbacio iz saobracaja  (he, he, i moje kocnice cvile u krivini) blush2 blush2 blush2
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #5 poslato: 06 јул, 2009, 22:06:03 »

Evo ga Robi u elementu opet...  bb drinks

Ma i meni nešto škripuću kočnice kada skrećem u krivinu... Ne bi bilo loše skinuti točak i pogledati stanje pločica i njihov položaj...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 08 јул, 2009, 05:44:38 »

Evo ga Robi u elementu opet...  bb drinks

Ma i meni nešto škripuću kočnice kada skrećem u krivinu... Ne bi bilo loše skinuti točak i pogledati stanje pločica i njihov položaj...

Točno to!
Vjerojatno istrošene pločice. Ako su nejednako istrošene, malo provjeriti staneje cilindra u čeljustima. Provjra gumica, malo WD40 i provjera hoda cilindra u čeljustima.
Sačuvana

Uvijek gledaj vedriju stranu smile
malaMo
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 19 август, 2011, 13:03:08 »

I ja sam imala isti problem: auto mi je sam koci, prvo u krivinama, a posle toga i na pravcu: resenje: prvo provera ulja za kocnice da nije popilo previse vlage.
kod mene je to bio slucaj, merac je pokazivao procente ulja u vodi a ne obrnuto    blink
pored zamene ulja, morala sam da menjam i plocice i diskove- tvrde plocice i pojedeni diskovi tek ne valjaju, sad sa meksim plocicama i novim diskovima koci kako treba i samo kad treba
Sačuvana
veran-veran
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 19 август, 2011, 15:14:54 »

i ja sam u desnom prednjem tocku imao isto takav problem,bio sam u situaciji da niz brdo auto staje,posle nekoliko metara.. meni je cilindar zapeko,u pitanju je bilo crevo koje nije sprovodilo ulje do cilindra..
Sačuvana
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 19 август, 2011, 20:04:05 »

i ja sam u desnom prednjem tocku imao isto takav problem,bio sam u situaciji da niz brdo auto staje,posle nekoliko metara.. meni je cilindar zapeko,u pitanju je bilo crevo koje nije sprovodilo ulje do cilindra..

I sta bi na kraju, crevo ili cilindar??? Ako je cilindar , pretpostavljam da je glavni kocioni pod haubom. Kako si resio taj problem?

Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: