Panda Club Serbia
23 мај, 2012, 23:45:45 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: vrata odzvanjaju  (Pročitano 262 puta)
veran-veran
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« poslato: 29 август, 2011, 19:13:24 »

kad sam isao s bratom u n.s da gledamo pande,pored onoliko njih jedini cilj mi je bio da uzmemo neku s dobrim motorom,limarija,kao limarija,svakoj je po nesto falilo,ili je cuknuta u vrata,ili u polustranicu,ili joj polomljen branik,ili soferka razbijena,far ,stop svetla i ostalo,znate i sami kakvi ih je bilo..jednostavno razmisljali smo u tom pravcu"imamo radnjicu,sredicemo to"kao sto smo i uradili..
Medjutim,na jednoj od njih dve koje smo uzeli, leva(vozaceva)vrata,na izgled sasvim ok,ni ogrebana nisu,prilikom otvaranja i zatvaranja previse odzvanjaju za razliku od suvozaceve ili ove druge pande ..imam utisak kao  kad cuknes plekanu kofu,a ona zvoni..,tako i moja panda kad joj vrata zatvorim..i u toku voznje cuka nesto u njima,,dobro to,to je donji drzac,(prenosi zvuk u vrata,a ona posto odzvanjaju cini se kao da je nesto u njima)koji se izgleda pohabao i mora da se menja..
Nego ima li ko jos problema s ovim,i zna li neko kako da resim ovo..razmisljao sam o nekoj zvucnoj izolaciji,ali onaj plavi tapacir je isuvise uzan da bi moglo nesto da se krupno odradi..
Sta mislite sta bi,i kako bi moglo odraditi da bi se izgubio ovaj "kanta"zvuk??
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #1 poslato: 29 август, 2011, 23:02:14 »

Ne mogu da se setim da li na Pandi postoje neki gumeni odbojnici u koji vrata udaraju pri zatvaranju... Oni bi trebalo malo da utule buku... Drugo što mi pada na pamet je da li su brave dobro naštelovane (ona kao alkica na B stubu)...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 30 август, 2011, 09:28:40 »

Može biti da Ti se odvojio deo mehanizma za otvaranje prozora,a možda je nekom Telekomovom majstoru zapao neki alat.
Skini plavi tapacirung i sa bočne strane vrata ispod brave skini crni plastični čep,lampom osvetli kroz otvor ispod tapacirunga,a viri kroz "ključaonicu"sa strane vrata.(auto stoji u mestu,ručna podignuta,motor ugašen,kontakt ključ u džepu radi bezbednosti)  drinks drinks drinks jester
Sačuvana
veran-veran
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 30 август, 2011, 11:18:42 »

scratch_ones_head
To sam i ja razmisljao dali nesto nije upalo strucnjacima,ali mahanjem vrata,cangrljalo bi,naprotiv necuje se nista.
E o ovom mehanizmu nisam razmisljao?moguce da ima neke veze i on jer desi mi se po neki put da zaglavi rucica za podizanje stakla(vratim je malo unazad i ono nastavi do kraja).hoce i poneki put prilikom podizanja ili spustanja da cvici,ali sam kontao o upalom kamencetu...(ali opet nerazumem zasto bi cukanjem (kao kad kucas na vrata)u zatvorena vrata plek drugacije odzvanjao od ostalog pleka koji se cuje tupo zbog necega otkacenog u njima,ali nekosta me nista da proverim..)
A onaj donji drzac vrata,verovatno se menja,kad pocne da cuka ili moze nekako da se remontuje..(podmazivao ga,ali ne vredi)..
Sačuvana
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 30 август, 2011, 11:25:20 »

Tri solucije:
1 kupi mecku
2 navikni se na taj zvuk
3 kupi bocu pur- pene i napuni vrata. Nece da zvecka 100%

Kod mene je zicica koja spaja polugu za otvaranje vrata sa glavnim mehanizmom brave,  bila ispala iz svog lezista i zveket, zveket, zveket..... Taman kad sam kupio pur penu, rekoh, ajde da to vratim na mesto, mozda nece da zvecka. I ....jos imam bocu pur pene......( ako nekom zatreba) whistle whistle whistle
Sačuvana
veran-veran
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 30 август, 2011, 11:35:46 »

tomato:
Hahaha..jebi,jebi ti mene..docice vreme kad cu a tebe..
Sačuvana
ganci
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 04 септембар, 2011, 11:16:10 »

I kod mene vozačka vrata zveče više kad ih zatvaraš nego suvozačka, primetio sam da na B stubu kod vozačkih vrata u blizini krova fali jedna kružna gumica koja postoji sa suvozačke strane a koja malo amortizuje udar vrata kad ih zatvaraš da ne udaraju o lim. Samo nisam imao vremena da probam da nabavim ili skarabudžim neku zamenu za tu gumicu što fali. dirol
Sačuvana
veran-veran
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 04 септембар, 2011, 12:37:44 »

skidao sam juce tapacir i gledao u nutra dali ima razlike u odnosu na druga vrata,ali nema,sve je na svom mestu,sem najlona zalepljenog za kraj stakla(neverujem da je zbog njega,on sluzi da odvodi vodu u dnu vrata) cak sam i ono crevo za sajlu unutar vrata pricvrstio,misleci da ono ima uticaj,ali sve je isto..dotegao sam malo bravice,na svim bravama,pa aj reko i ovo da pogledam..imam utisak sto se tice ovog odzvanjanja da su vozaceva vrata zamenjena novim fabrickim,a da pritom onaj majstor koji je farbao i pasovao izostavio nesto pre farbanja..vec samo onako prespricao i ugradio..jer i u zatvorenom stanju kad ih cuknes zvone,nemaju onaj tup zvuk kao ostala.. Bar ja tako mislim..ebemli ga...
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: