Panda Club Serbia
24 мај, 2012, 00:06:59 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 [2]
  Štampaj  
Autor Tema: pomoc oko plina i sahhebla :D  (Pročitano 555 puta)
dadja
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: 10 октобар, 2011, 06:13:16 »

Druze moj predlog ti je da ne ugradjujes plin odmah. Nego ti vozi i vidi koliko ti torsi benzina a videces da smesno trosi(taj tvoj motor).
I ja sam se isto zaleteo pa odmah ugradio plin. Milsim da je greska, treba auto jedno 10 000 odvozati na benzinu pa onda postaviti racunicu.
Plin skace u ovom periodu godine pa ces mozda malo da se bedacis oko potrosnje u parama jer ce ti trositi i vise plina(koji je skuplji nego obicno) tokom zime i trosice vise benzina prilkom paljenna zbog nizih temp.
Sekvent uredaj otplacujes na najvise 15 000km ali kazem prvo provozaj auto jedan period na banzinu pa onda odlucuj. Moras da racunas i redovan servis za sekvent na 15 000 koji je oko 2500, onda veliki servis na 60000 koji je oko 10000.. sve to treba da se stavi na papir.
A polovan plinski uredjaj ne ugradjuj i nemoj da te loze da onaj klasican plinski uredjaj (kao sto su mnoge prevarili) moze da se ugradi i da radi kako treba!
Sve najbolje sa novim autom!!!
Sačuvana
IFA
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: 10 октобар, 2011, 09:58:06 »

Ma bolje da se ljutiš na nas što Te drugarski zaje****mo,nego da se ljutiš na sebe što nas nisi slušao.Ne bi bio prvi koji se za*ebo sa polovnim plinom.
Ja Ti želim sreću i sa Pandicom i sa svime što za nju kupiš i ugradiš bilo novo ili polovno.
Samo da znaš,ako kupiš polovno pa nam se požališ da nije kako si se nadao,POMAGAĆEMO ti uz malo više zaje*avanja,ali ćemo naći rešenje problema.
Sačuvana
veran-veran
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: 10 октобар, 2011, 20:56:40 »

ne brini sefe uz tebe smo i sa novim i sa polovnim plinom...ovi silibajzeri laki na jeziku ,a dusu bi ti dali,(sto se pomoci tice.naravno)
Sačuvana
veljasef
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: 19 октобар, 2011, 10:28:20 »

e ovako ,ljudi moji...bio sam na nekoliko mesta gde ugradjuju plin (bio sam i u cuvenom GTA servisu) i nekoliko njih sam zvao....svi su rekli isto,da na taj moj motor ne ide sekvent plin nego neki obican,svi oni su to rekli! neki su rekli da moze  da se nabudzi sekvent ali da to nije to to,da nije za njega,i plus bi se jbl da ga nameste i kostao bi nekih 700e!?!? jer nije za njega  jelte..... tako da,na mog mejdeda trenutno mecu plindzu,ja ispijam kafu,cekam da vidim kakvi su rezultati,boca je od 30L i stavljajju je u gepek (a cuo sam neki ugradjuju u njih odoozdo,pored rezervoara,kao u ladi niivi sto se stavlja) i kosta me 260e,naravno sve novo lol vi imate uglavnom 1.1 pande,mozda a zato idu sekventi kod vas,ali kod mene izgleda da ne lol
Sačuvana
roberto_s
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: 19 октобар, 2011, 10:53:46 »

Dobrodosao !

1. treba ti nov plin , pogotovo za tu cifru za koju ti nude. Sve ostalo je budzotina i sigurno ti nece raditi kao nov.
2. tvoj motor ima mono-point ubrizgavanje i zato je ugradnja plina tako jeftina. Osim toga imas 100 kubika manje nego vecina nas, samim tim manje snage u motoru, pa ti toplo preporucujem da ugradis nov plin jer ces jedino tako smanjiti gubitke u snazi, a ista ce ti trebati, budi siguran.
3. na tvoj motor ne mora sekvent plin kao kod mene(450 evrija) ali je jako bitno da se instalira po propisu jer imas plasticnu usisnu granu i rizikujes da ti  ista pukne ako nije odradjeno sve kako Bog nalaze. Kad ti grana pukne, neces ni explodirati, niti se zapaliti, ali gubis vakum na servu i ostajes bez kocnica.
4. Mnogo lakse ces obaviti proceduru oko atesta plina ako je nov i ugradjen u zvanicnom servisu.
5. Sa novim uredjajem ces se voziti upola jevtinije, ali opet pod uslovom da je uredjaj nov i ugradjen kako valja.
5.Donji zglob u rucici menjaca (shalt kugla) ne moze da se stegne, kod mene isto landara ali sam se navikao. Nikada je nisam menjao ali mi se cini da nije sveto pismo. Kupujes je u AP sportu ili KIT komercu.
6. Plinski uredjaji novije generacije sami regulisu paljenje tako sto pri gasenju motora uredjaj sam iskljucuje plin i prebacuje na bezin sa kojim vrsis sledece paljenje. Momenat automatskog prebacivanja na plin je uslovljen temperaturom motora (minimum 30 stepeni) a mozes da biras dal da ti prebaci podizanjem obrtaja motora, ili  da se nasteluje na par sekundi posto sonda ocita 30 stepeni u sistemu. Znaci, sipas plin, uvek imas minimum 5 litara benzina u rezervoaru i NE DIRAS DUGMICE.
7..Delovi za Pandu.....Milan   0652352305

8. Pogledaj temu   pre nego postavis jos neko pitanje u vezi plina.
http://www.panda-club-serbia.com/forum/index.php/topic,146.0.html

Zato sto necitas pazljivo ima da platis kartonce efesa.
procitaj ponovo moj post pod rednim brojem 3 .
Panda ce da ti trosi 7.325 litara plina u mesovitoj voznji, a ti ces i u wc da ides kolima. Pazi sta sam ti rekao.....
Sačuvana
Stranice: 1 [2]
  Štampaj  

Prebaci se na: