Panda Club Serbia
24 мај, 2012, 00:31:09 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Vozim pa cepam  (Pročitano 407 puta)
Pandelija
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

We are born naked, wet & hungry. Then get worst

« poslato: 11 јул, 2009, 23:52:25 »

Pozdrav,

Moje ime je Boris, i ja sam Pandoholicar. drinks
 Pandu imam vec dvije godine, i jos uvijek sam odusevljen istom. Kako i ne bih, kad sam prije nje vozio juga 45. Inace ovo je jedini forum na koji sam se registrovao, u zivotu (toliko o tome koliko vas cenim). Ne znam koliko cu biti aktivan posto sam od onih likova koji ce napisati nesto jedino ako su 100% sigurni u to sto pisu.
Panda... bijela, naravno postanska, kupljena na placu kod Tv Fox. Bila je vec prebacena na putnicki, jedino sam se prevario sto sam mu trazio da mi zamijeni prednja sjedista da bi bila sva u kompletu, ne razmisljajuci da je taj komplet izvadjen iz neke pande stare bar 20 godina, a sto sam primjetio prosli vikend kad sam odlucio da operem njene originalne presvlake. Sundjeri se polako raspadaju odnosno pretvaraju se u prasinu. Ali dobro... nije strasno, moze se prezivjeti. Pri prvom pritisku pedale gasa...odusevljenje, koje traje i dan danas. Zatim rad motora, mjenjac sve je to doslo kao melem na ranjenu dusu vozaca juga. (Ne bih da navucem gnjev nekoga ko voli juga ali ja zaista nisam imao srece sa svojim).
Jedina zamjerka na Pandi mi je to, sto nemamo osvjetljenje onih dugmica na instrument tabli. Taj problem sam pokusao da rijesim dodavanjem nekih Led lampica u unutrasnjost table pa sam izgleda napravio vecu glupost nego sto je bila. Sad mi ne rade kratka svetla. Duga i pozicija rade bez problema. Vidjecu ovih dana da odem do elektricara, da vidim sta je posrijedi
Inace sto se tice popravki na njoj do sada sam joj zamijenio prednje amortizere, i prednji desni kocioni cilindar ( isti je i amortizer riknuo) za koji mi je trebalo godinu dana da skapiram sta je u pitanju. Ugradio sam joj mjerac temperature.
Toliko za sada. Prilazem i sliku svoje curice.
Pozdravljam
Sačuvana
mirorab
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #1 poslato: 12 јул, 2009, 01:52:26 »

Pozdrav!!
Dobro došao Pandelijo

Nadam se da je samo osigurač ili tako nešto bezazleno u vezi sa svetlima kratkim.
Koji varijantu za merač tempa si koristio? (bilo je dosta pisanja oko toga šta, kako, gde,... a u vezi sa merenjem temperature)

Sačuvana

'teraju me da radim, rođen sam da pecam...'
http://www.youtube.com/watch?v=6Qldezbn_wk
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 12 јул, 2009, 10:04:01 »

Dobro došao vlasniče prelijepe pande smile Sredio si ju, svaka čast.

Oni dugmiči, u sredini sa zadnje strane imaju jednu sijalicu za osvjetljavanje istih i to već ugrađenu u taj sklop dugmiča. Na staroj i novoj pandi nisam našao ni jednu žicu koja bi dolazila do te rasvjete (!?). Čudno, ali istinito.
Sačuvana

Uvijek gledaj vedriju stranu smile
rele
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 12 јул, 2009, 17:34:23 »

Pozdrav Borise victory
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #4 poslato: 13 јул, 2009, 10:01:05 »

Pozdrav Borise  drinks

Panda izgleda perverzno!!! A zamolio bih te ako možeš da nam napišeš u posebnoj temi kako si sredio branike i retrovizore...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
Karabaja42
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 13 јул, 2009, 13:47:11 »

Dobrodošao i... Bori se  Wink
Sačuvana

Karabaja ide dalje, karabaja naci mora...
mirorab
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #6 poslato: 13 јул, 2009, 14:21:19 »

Hah.... tek sad sam shvatio...
Pozdrav,

Moje ime je Boris, i ja sam Pandoholicar. drinks

Dobra fora.... dance1 drinks
Sačuvana

'teraju me da radim, rođen sam da pecam...'
http://www.youtube.com/watch?v=6Qldezbn_wk
Pandelija
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 14 јул, 2009, 00:24:38 »

Hvala svima na dobrodoslici  biggrin i hvala na komplimentima za izgled curice. blush2
Branike sam sredjivao u sopstvenoj reziji i to ovim redoslijedom : smirglanje - prajmer - spric git (2 nanosa) - vodeno smirglanje - i na kraju boja 2 nanosa. isto tako sam radio i retrovizore samo sto sam zglobove zastitio jer su mi ovako interesantniji, a i ne znam kako bi se ponasala boja pri savijanju istih.  Evo vec godinu dana kako sam to zavrsio, a jos uvijek se dvoumim sta ciniti sa maskom hladnjaka, i da li uopste nesto i ciniti. E sad...druga strana medalje... ne znam da li sam mozda trebao i preko boje nanositi neki bezbojni lak kao zastitu, jer su mi se pocele pojavljivati tackice od kamencica, pogotovo na onim malim plastikama na zadnjim tockovima.
danas sam malo uhvatio krivinu sa posla pa otrcah do najblizeg elektricara, koji mi je onako na pamet( nisam bio sa curicom) rekao da je najvjerovatnije u pitanju ablender.

@pandit: Ja nemam problema sa kablovima u instrument tabli, ima ih gomila koji vise. Neki su predvidjeni za ksetofon neki za upaljac, a ja sam pronasao one koji reaguju na prekidac svjetala i na njih sa nabudzio te sijalice. medzutim kod mene dugmici nisu providni, e to je cudno, ali istinito. ove od ventilatora toplo- hladno, pravac duvanja ... cu rijesiti tako sto cu isjeci rupe pa nalijepiti sa unutrasnje strane komad plave odnosno crvene plastike, ali za dugmice nemam rjesenje.
@mirorab: na zalost forum sam nasao tek nakon ugradnje sata za mjerenje temp, a i nisam siguran da bih to sam izvodio, ugradio sam ga u fiatovom servisu na altini na njegovu preporuku, i mehanicki je. Tek sam poslije vidio na forumu da postoje i digitalni, sa mjeracem broja obrtaja. ali dobro. i ovaj sljaka. I na kraju da da to je ona americka fora sa onim njihovim grupama sa lijecenjem raznih problema kad dodjes prvi put pa se predstavljas : zdravo ja sam john i ne mogu da spavam nocu jer mi zena neda da okrenem krevet prema zapadu resent

Sačuvana
Pandelija
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 18 јул, 2009, 14:13:46 »

Elem, bio sam kod elektricara i na svu srecu nije otisao ablender, nego je jedan dzek djelimicno sprzen. Kao razlog je naveo to sto sam ugradio sijalice H4 60W umjesto balonki, bez releja i ostao pri toj tvrdnji cak i kad sam mu rekao da vozim tako vec godinu dana. To sto sam ugradio led svjetla u instrument tablu po njemu nema veze.  E da izvinjavam se ako sam neko zbunio sa tvrdnjom da dugmici nisu providni posto sam danas skidao prekidace i vadio sve dzekove pa sam pogledao sa zadnje strane i vidio da imaju rupice predvidjene za sijalice
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: