Panda Club Serbia
24 мај, 2012, 00:44:13 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Svetlo u gepeku  (Pročitano 223 puta)
nvladeta
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« poslato: 01 децембар, 2011, 09:07:19 »

Zdravo svima. Pošto me je Speedy zamolio za sličice svetla u gepeku, a nisam našao odgovarajuću temu to otvaram novu.
Mterijal sam iskoristio stari koji se vremenom nakupljao po policama, jer se iz hobija dosta bavim elektrikom i tehnikom uopšte, a nisam baš raspoložen da se svaki čas zavlačim u sef da bih nešto iskeširo.
Napajanje sam uzeo sa svetla u kabini kod retrovizora. Kroz stub do levih vrata prolaze dve žice za to svetlo, jedna je direkt sa osigurača, a druga sa prekidača u vratima. Mogu da se iskoriste obe pa da se svetlo u gepeku pali na otvaranje vrata. Ja sam uzeo samo plus napajanje, na plafonu iznad police do vrata gepeka postavio sam preikadač tako da ga vrata isključuju pri zatvaranju. Sijalice sam postavio levo i desno ispod nosača police tako da su što bolje zašklonjene od kontakta sa teretom-stvarima u gepeku. Pored toga postavio sam i još jedan prekidač koji sve to isključuje tako da leti mogu da držim otvoren gepek a da ne potrošim akumulator.
Sačuvana

Pozdrav. Vladeta
nvladeta
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 01 децембар, 2011, 09:35:10 »

Izvinjavam se. Nisam še snašao sa sličicama. evo dopune.
Sačuvana

Pozdrav. Vladeta
ganci
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 01 децембар, 2011, 22:22:06 »

good good good Bravo za trud, naročito mi se sviđa to što si se setio da ugradiš prekidač kojim možeš da isključiš svetlo kad duže držiš otvoren gepek! fan fan
Sačuvana
veran-veran
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 03 децембар, 2011, 20:42:00 »

lepo odradjeno...i ja sam ovo isto odradio,mozda malo elegantnije,ali isti djavo..naime posto imam ovaj crni produzetak struju sam uzeo iz svetla gepeka(na plafonu crnog prod.)i sproveo do dna s leve i desne strane zadnjih vrata cr.prod. Dole u dnu njega imaju rupe koje su zapusene crnim gumenim cepovima..e u te rupe sam stavio svetiljke od golfa 2(iz gepeka skinuo).fes upakovano kao da je pravljeno za pandu..e sad paljenje sam regulisao ovim svetlom odozgo tj.odakle sam i uzeo struju..kad upalim gore,upali se i dole...ali jbg posto je meni se polomila prava pandina svetiljka gepeka,stavio sam od iveko kombia,posto su po obliku iste,mozda boljeg mehanizma.zao mi je sto fotke nemogu da postavim,ali pokusao sam detaljno opisati celu matematiku..
« Poslednja izmena: 04 децембар, 2011, 14:31:51 veran-veran » Sačuvana
nvladeta
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 04 децембар, 2011, 09:39:04 »

Svaka cast! Naravno svak koristi ono sto mu je pri ruci, i gleda da manje plati. Veliki gradovi imaju prednost sto imaju i auto-otpade i prodavnice na svakom cosku, pa moze da se istrazuje, zaviruje, pa se nadje ovde neka sitnica, tamo druga, lepo ukomponuje, napravi se kao da je original. good
Sačuvana

Pozdrav. Vladeta
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: