Panda Club Serbia
24 мај, 2012, 00:45:03 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Z/D poziciono - kaput, kuršlus u najavi?, preporuka za električara?  (Pročitano 141 puta)
kuntalo
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« poslato: 01 децембар, 2011, 20:48:03 »

Samo da skinem paučinu s naloga... e, sad je dobro.  biggrin

Kao što naslov kaže, već par nedelja mi ne radi z/d poziciono svetlo. Kad sam konačno našao vremena, skinem oblogu svetlosne grupe (fancy talking) i utvrdim metodom zamene da je sijalica sasvim u redu.
U tehničkoj knjižici/uputstvu, uz pomoć google prevodioca, nađem koji je osigurač u pitanju i skinem ga. Postoje dva identična od 7.5A, pa utvrdim da je odgovarajući otpevao svoje. Zamenim ga, pozicija opet ne radi. Uđem u Pandu da ugasim svetla i pokupim stvari, kad - osetim nešto smrdi. Iskopčam ovog što sam ga malo pre stavio i imam šta da vidim - istopio se!?

S obzirom na to da to stoji tako već nekoliko nedelja a akumulator i dalje radi, tj. auto pali iz prve, može li biti da negde "baca na masu"? Ili sumnjate na nešto drugo?

Preporučite usput dobrog i poštenog električara, pošto ima još par sitnica da rešim pride.

Pozdrav, i hvala svima unapred!
Sačuvana
IFA
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 02 децембар, 2011, 08:29:07 »

Autoelektričar Dragan Bul. Arsenija Čarnojevića 51 od ulaza u garažu ispod petice prema teniskim terenima
Sačuvana
roberto_s
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 02 децембар, 2011, 09:16:39 »

Bane, kad budes isao da se sisas, pitaj cika Peru gde je Slovacka ulica. ( mislim, ko ce znati ako ne brica) Mislim sa se servis zove MUNJA, i cuo sam da je decko dobar i sa znanjem i sa cenama.
Sačuvana
kuntalo
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 02 децембар, 2011, 10:10:57 »

Hvala puno ljudi, i ne zamerite, ali pre nekih sat vremena sam ostavio auto u Kileru, videćemo šta će biti. Ukoliko ne budem zadovoljan, najveći posao od svih - povezivanje zadnjeg grejača i zadnjeg brisača ću svakako prepustiti nekome od ove dvojice koje ste preporučili.

Pozdrav!
Sačuvana
Vlajko
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 02 децембар, 2011, 10:23:49 »

povezivanje zadnjeg grejača i zadnjeg brisača i nije neki posao. Tako sam i ja mislio, prvo bio kod jednog koji me otkacio bas sa tom zvakom - kao mnogo posla.
Svi kablovi su vec sprovedeni, poveze ih za par min jedino gde je izgubio vreme, nije provalio odmah, je neki most na relejima - obicna plocica koja se samo izvadi na jednom od onih tri kod vozacevih nogu. i to je sva mudrost.

pozz,
Sačuvana
kuntalo
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 04 децембар, 2011, 12:53:24 »

Svi kablovi su vec sprovedeni

I crevo za prskalicu? A ovo oko releja nisam razumeo - kod vozačevih nogu, pored osigurača, ima i nekih releja?
Sačuvana
Vlajko
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 04 децембар, 2011, 20:55:09 »

Crevo za prskalicu nisam ni gledao. Brisem svako jutro stakla tako da mi nije ni potrebno.
Oko kablova, ja sam mislio da je veliki posao jer treba da se razvlace dok negde na forumu nisam nasao da vec jesu sprovedeni (i jam imam bivsu teretnu). Prvi majstor me otkaci da je to velika z.ebancija onda sam se zainatio, skinuo levi tapacirung, zavukao ruku unutra i nasao kablove. Samo pazi, bio sam sav od butulita i neke masti. Taj snop provuces tj izvuces ga kros rupu u gornjem levom cosku, gledajuci kroz gepek, zatim to majstor poveze sa kablovima u vratima.
Sve je to lepo povezao kad ne radi. Onda se zavukao i iznad osiguraca imas neke tri budze, releji ili sta god ja te stvari ne znam, i izvukao plocicu u obliku cirilicnog slova P,samo poduzu. Rece da se to zove most.

pozz,
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: