Panda Club Serbia
24 мај, 2012, 00:45:28 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Check engine lampica  (Pročitano 315 puta)
Milan_Silni
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« poslato: 05 децембар, 2011, 00:08:52 »

Recite mi- da li treba auto da teram na dijagnostiku jer mi se upalila doticna lampica koja nekada konstantno svetli a nekada pocinje da trepce. Pre kupovine auta palio sam ga i gasio 10 puta i sve se gasilo i bilo ok. Kada je otac otisao da je preuzme- nista nije sijalo- dok nije svratio i sipao gorivo na JP pumpi. Posle sipanja se odmah upalila ova lampica i ovako- nekada sija a nekada trepce. Da li je to do kvaliteta goriva ili nesto drugo. Ako je do goriva- onda nema potrebe da bacam pare na dijagnostiku?! Da li se ovo nekom desilo i kako ovo da resim? Ako je do goriva- onda nema pomoci- zar ne?
Sačuvana

Da nije toliko grabljivica-druge bi nam ptice pevale !!!!
bibazoki
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 05 децембар, 2011, 00:49:17 »

Jel ide? Ide. victory whistle

Ćuti kenjaj i brzine menjaj.  :whistle:Negde ti neki, kako ovde to zovu spid-senzor malko ovlažio,korodirao, zabagrio pa nema kontakAt. Kad ideš na redovan servis neka ti to majstor ugasi preko kompjutera i opet teraj dalje. Meni ta lampica šas svetli, čas ne svetli. Evo sad ima već mesecipo nije se upalila...  whistle
Sačuvana

RENO4+PANDA4+4=12
Milan_Silni
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 22 децембар, 2011, 21:35:04 »

Imao si pravo- evo vec duze vreme nije se upalilia- nekad se ne ugasi pri startovanju-pa se u voznji ugasi- ja ipak mislim da je to do goriva- ali mislim da ce i tome doci kraj- jer evo vec se sprema zakon o kvalitetu goriva- koji ce -nadam se- da malo dovede u red nase pumpadzije i rafinerije!!!!!
Sačuvana

Da nije toliko grabljivica-druge bi nam ptice pevale !!!!
veran-veran
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 29 фебруар, 2012, 17:42:33 »

i meni se od skoro pojavilo paljenje ove zarulje,naime vec drugi put na nizbrdnici lakat krivine(bukvalno na istom mesu) se upali lampica i konstantno svetli (palio-gasio motor) sve dok se ne  ohladi tj nakon 30min do sat vremena i vise se nije palila  dok drugi put nisam dosao na istu krivinu,a prosao vise od 300km uzbrdnice,nizbrdnice,makadama...radi normalno,ide normalno za vreme upaljene lampice..zanima me dali ukazje na nesto ozbiljno ili pak..sta vi mislite?? ....
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 29 фебруар, 2012, 17:52:48 »

Ako radi uobicajeno, najverovatnije se radi o normalnom Panda Gremelinu.  stinker
Na mojoj Pandi recimo, taj gremelin se aktivira u Solunu (u okolini) i retko kad drugde.
Ako znas nekog sa dijagnostikom, neka ti samo proveri da se ne ocitava neka greska u memoriji ECU-a
Ako nema nista u memoriji, teraj dalje.....
Sačuvana
d.e.x.
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 29 фебруар, 2012, 19:17:42 »

kakav ti je nivo kocione tecnosti? meni se palila lampa na velikim uzbrdicama/nizbrdicama pa mi je majstor rekao da dolijem malo  i od tad nisam imao paljenja te lampe.
Sačuvana
veran-veran
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 01 март, 2012, 18:09:16 »

ma ima kocione tecnosti negde izmedju max-min..
Nego Aco dali ECU hoce da pokaze ,tj dijagnostika da pokaze da ima greske sada kada se lampica ugasila..ili da cekam njeno ponovno paljenje nedaj boze..
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 01 март, 2012, 19:30:14 »

Ako je bila neka ozbiljna greska, ona ostaje zapisana u memoriji ECU i tu ce stajati sve dok se ne obrise pomocu dijagnostike. Ako je bio gremelin izbrisace se sam. Gremelini se brisu sami nakon recimo 30 pokretanja motora ili tako nesto.
U svakom slucaju, sad ti ne svetli lampica i teraj.
Sačuvana
veran-veran
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 01 март, 2012, 19:38:19 »

ma da...hvala
Sačuvana
malaMo
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 06 март, 2012, 14:28:21 »

meni se ove zime palila check engine lampica par puta, desilo se da zablinka i kad usporim voznju prestane da blika, ja sam to povezivala sa times to sam gazila gas a motor ladan. medjutim, juce na dijagnostici nema nista (ima samo od ko zna kada zapisano jedno pregrevanje motora, utvrdjeno od pretproslog vlasnika, znaci od pre tri godine bar)
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: