Panda Club Serbia
24 мај, 2012, 12:45:58 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: SVETLA tj sijalice na Pandi  (Pročitano 206 puta)
Milan_Silni
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« poslato: 09 децембар, 2011, 22:33:33 »

Danas sam se razocarao kada sam shvatio da su u svetlima one okrugle sijalice. Odmah sam otrcao do radnje i kupio 2 releja i ona dva plasticna adaptrera za H4 halogenu sijalicu. Skinuo farove- oprao- sada su kao novi- sve skockao i da stavim adaptere-kad ono-PRC- nemoze. Na yuga sam ih stavljao ladno- ali ovde nemoze-rupa je manja- neeeeeeeemogu da verujem. Ali uspeo sam da jedan adapter istanjim sa turpijom okolo i da mu smanjim obim i stavim u leziste sociva i na njega H4 sijalicu. Izneo sam napolje i probao- razlika je vidljiva- H4 sijalica baca mnogo jace i po boji svetlije svetlo. A releji netrebaju- jer vec ima relej za svetla dole kod osiguraca. Zanima me -da li je jos neko ubacivao  halogene sijalice i da li je radio ovako isto sa ovim plasticnim adapterom- koji strpljivo treba i polako da se turpija i turpija -dok se nedobije zeljena mera da moze da uskoci u okvir sociva fara. Isto tako onaj limcic sto priteze sijalicu -ispod njega bi valjalo da se poturi neka plasticna podloska jer neuspeva dovoljno da pritegne sijalicu. Zanima me dali je jos neko ugradio H4 i kako?
Sačuvana

Da nije toliko grabljivica-druge bi nam ptice pevale !!!!
pandula
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

...koji je to auto bolji od moskvicha...????

« Odgovor #1 poslato: 09 децембар, 2011, 23:07:39 »

Uzmes staru BALONJERKU sijalicu...mlatnes je o zemlju da se razbije...klestima ocerupas onaj deo sa konektorima od sheshirica....ostane ti taj sheshiric kao reducir...turis H4,5,6,7,8,9...koji oces broj...pozdrav od Pandule!!!

Kod mene su na taj nacin bili i xenoni ucvrsceni,plasticni reducir se brzo istopi ...pogotovu oni crni izgore ko paucina.
Sačuvana
nitro
Moderator
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 09 децембар, 2011, 23:37:48 »

Pozdrav,
nemoj zameriti, ali pre nego postaviš pitanje, malo pogledaj - pretraži po forumu, ima već u temi
http://www.panda-club-serbia.com/forum/index.php/topic,185.0.html  yes
 drinks
Sačuvana
Milan_Silni
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 09 децембар, 2011, 23:44:18 »

Balonjerku- mislis ovu sijalicu sto je predvidjena za ovaj far?
Sačuvana

nitro
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 09 децембар, 2011, 23:51:59 »

Da, da, Pandula je mislio na tu R2 veliku sijalicu od 40w/45w sto je bila u faru, a halogenu-h4 možeš staviti, ali je bar kod većine bila manja od rupe, pa se zbog toga koristi adapter , taj što plane ki paučina  biggrin , a u gore pomenutoj temi imaš i šemu kako bi trebao vezati releje i sijalice, a kao najbolje, ako se ne razumeš, da odeš kod nekog autoelektričara, za 500-100din najviše trebalo bi da ti to odradi...i onda će Pandica da progleda  yes
 drinks
Sačuvana
Milan_Silni
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 10 децембар, 2011, 00:18:38 »

E hvala- genijalna ideja. Svaka cast- a ja sam dumao oko ovoga i dumao- i jbga- nista heat. A znaci mora da ide preko releja jer prekidac za kratko i dugo neide preko releja- ok odradicu to- tj elektricar ce. A trazio sam temu ima li nesto o farovima i nisam nasao- jbga- izvinjavam se sto pokrecem opet istu stvar. A ima li neko iskustva da li stvarno propada socivo unutra- zato sto H4  pravi vecu temperaturu- pogotovu sada kada svetla rade non stop. Nebi voleo da ih sjebem- jer danas sam kupio jedan polovan- kao nov- i kada sam oprao oba iznutra- stvarno su kao novi.Bas im sija ovaj niklovani reflektujuci deo. Kako se vama sve pokazalo posle neke duze ili krace upotrebe?
Sačuvana

nitro
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 10 децембар, 2011, 00:22:32 »

Ako staviš halogene H4 55/60w nemoj da brineš, vozim ih od 2009 i ništa ne fali farovima, a pandula ima čak i xenone  heat opet, mislim da su 90/100w prejake, baš zbog grejanja...sada, ako neko ima iskustva sa 90/100w neka piše  yes
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: