Panda Club Serbia
24 мај, 2012, 13:01:38 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2 3
  Štampaj  
Autor Tema: lezajevi(lageri)  (Pročitano 2741 puta)
darkosim
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« poslato: 14 јул, 2009, 20:46:59 »

ljudi otisao mi je zadnji lezaj,ja kod majstora a on me sutradan zove i kaze da je cetiri nova lezajeva stavljao i da je svaki neispravan i da treba da se kupi orginal lezaj i kaze da kosta 7000,00 dinara,to je za mene neverovatno skupo,pa ja vas pitam dali stvarno orginal lezaj sa glavcinom za zadnji tocak toliko kosta? cray cray cray
« Poslednja izmena: 14 јул, 2009, 21:08:12 darkosim » Sačuvana
pandit
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 14 јул, 2009, 21:33:17 »

U Slo
zadnji ležaj sa glavčinom 50 eura
Prednji ležaj 46 eura.

Za usrati ležaj skupo u materinu....
Sačuvana

Uvijek gledaj vedriju stranu smile
rele
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 14 јул, 2009, 21:46:25 »

Proveri po prodavnicama,ja sam prednji platio 2100 din i sam zamenio.
Sačuvana
zvonet
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

Panda pod snijegom

« Odgovor #3 poslato: 14 јул, 2009, 23:26:02 »

SKF prednji oko 50e
Za zadnje mi je mehanicar rekao da stimaju od zastavinih vozila ali to je neprovjerena informacija...
Sačuvana
inspkluzo
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 15 јул, 2009, 09:18:48 »

Zvonet, vrlo verovatno da je zadnji ležaj isti na zastavi kao na pandi, to je sve standardizovano, a zastava je fiat, a sada i zvanično.
Sačuvana
mc
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 24 новембар, 2009, 19:53:44 »

Upravo sam zvao deltu za j....i lezaj s glavcinom traze 15720 din a za prednji amortizer 7530 skull angry2 scare nisu normalni nasao sam u ap sportu lezaj skf solo oko 1200 a sa glavcinom neki golf italijanski 2200 ovo nije normalno pa jel oni misle da ja berm pare da nekazem s...m
Sačuvana
nele
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 24 новембар, 2009, 20:13:31 »

pozdrav,
Zadnji lezaj se menja isklucivo sa glavcinom.
Necete verovati ja sam tek iz 4 puta kupio lezaj koji nema zazor tj ne landara kad se namontira i to zastavin lezaj. lezaj(glavcina) je identican kao na kecu ili ti stojadinu.Cini mi se da je cifra bila nesto oko 1500 din.
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 24 новембар, 2009, 20:25:24 »

Na zalost lezajevi uglavnom dobiju zazor prilikom nestrucnog nabijanja u glavcinu (ako se ne potrefi dobar ugao i ako se primeni prekomerna sila na presi). Sto se tice ``generalnog uvoznika`` -  skull skull skull skull skull skull skull skull volim miris napalma.......
Sačuvana
nele
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 24 новембар, 2009, 21:08:10 »

Sama konstrukcija lezaja je takva da je glavcina spoljasnji (uslovno receno) prsten lezaja.
Sama montaza je relativno jednostavna i nema mesta za primenu preterane sile jednostavno delovi mogu da budu defektni.
Prodavci su svesni toga zato i reklamacije prihvataju bez problema, u AP Sport sam vratio dve nekog cini mi se WOLF proizvodjaca.

Sačuvana
inspkluzo
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 24 новембар, 2009, 21:20:57 »

Super informacija za zadnje ležajeve, još nam treba za prednje, zastavini delovi su kvalitetniji od turskih!
Sačuvana
dadja
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 24 новембар, 2009, 22:45:28 »

Jedno pitanje:
Kako uopste da znamo kakvi su nam lezajevi i da li se to primeti i kako u toku voznje?
Naravno bez sugerisanja majstora.
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #11 poslato: 25 новембар, 2009, 07:57:31 »

Obično krenu da ronzaju na brzini od 60km/h do 80 km/h i pojavi se luft u točku...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
mc
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 29 новембар, 2009, 09:52:07 »

Sve od lezajeva sto sam nasao skf fag al nesto mi sumnjivi neka firma u Kragujevcu Kraljevu ne mogu da nadjem fkl Temerin jel oni rade?(kupujmo domace)
Sačuvana
andrey
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 29 новембар, 2009, 10:43:09 »

Prednji lezajevi se obicno cuju kada se auto vozi (lagano) pravo pa krenes da motas volan malo levo , malo desno kao kad bi "zagrevo gume " (F1) i ako dolazi nekakav zvuk huchanje ,zujanje onda ti lezaj propao! Dok se za zadnje tockove cuje non stop, obicno odu zadnji pre ako se tovari u auto mnogo teskog prtljaga , i naravno ako su losijeg kvaliteta...napomena: ko menja lezajeve treba da koristi alatku radapciger!
Sačuvana
vladann
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 11 септембар, 2010, 19:19:16 »

Krenulo blago hucanje sa prednje strane, valjda leve, nema lufta u tockovima, mada za prednje lezajeve nisam ni siguran da li treba da ih ima ( dovoljan znak je brujanje). Mada ide mi i registracija, moracu da odlozim tu zamenu jos neko vreme.
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3
  Štampaj  

Prebaci se na: