|
|
|
pandit
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 14 јул, 2009, 21:33:17 » |
|
U Slo zadnji ležaj sa glavčinom 50 eura Prednji ležaj 46 eura.
Za usrati ležaj skupo u materinu....
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Uvijek gledaj vedriju stranu 
|
|
|
|
rele
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 14 јул, 2009, 21:46:25 » |
|
Proveri po prodavnicama,ja sam prednji platio 2100 din i sam zamenio.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
zvonet
Iskusni Pandista

Van mreže
Panda pod snijegom
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 14 јул, 2009, 23:26:02 » |
|
SKF prednji oko 50e Za zadnje mi je mehanicar rekao da stimaju od zastavinih vozila ali to je neprovjerena informacija...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
inspkluzo
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 15 јул, 2009, 09:18:48 » |
|
Zvonet, vrlo verovatno da je zadnji ležaj isti na zastavi kao na pandi, to je sve standardizovano, a zastava je fiat, a sada i zvanično.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
|
nele
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 24 новембар, 2009, 20:13:31 » |
|
pozdrav, Zadnji lezaj se menja isklucivo sa glavcinom. Necete verovati ja sam tek iz 4 puta kupio lezaj koji nema zazor tj ne landara kad se namontira i to zastavin lezaj. lezaj(glavcina) je identican kao na kecu ili ti stojadinu.Cini mi se da je cifra bila nesto oko 1500 din.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 24 новембар, 2009, 20:25:24 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
nele
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 24 новембар, 2009, 21:08:10 » |
|
Sama konstrukcija lezaja je takva da je glavcina spoljasnji (uslovno receno) prsten lezaja. Sama montaza je relativno jednostavna i nema mesta za primenu preterane sile jednostavno delovi mogu da budu defektni. Prodavci su svesni toga zato i reklamacije prihvataju bez problema, u AP Sport sam vratio dve nekog cini mi se WOLF proizvodjaca.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
inspkluzo
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 24 новембар, 2009, 21:20:57 » |
|
Super informacija za zadnje ležajeve, još nam treba za prednje, zastavini delovi su kvalitetniji od turskih!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
dadja
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 24 новембар, 2009, 22:45:28 » |
|
Jedno pitanje: Kako uopste da znamo kakvi su nam lezajevi i da li se to primeti i kako u toku voznje? Naravno bez sugerisanja majstora.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 25 новембар, 2009, 07:57:31 » |
|
Obično krenu da ronzaju na brzini od 60km/h do 80 km/h i pojavi se luft u točku...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
|
mc
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 29 новембар, 2009, 09:52:07 » |
|
Sve od lezajeva sto sam nasao skf fag al nesto mi sumnjivi neka firma u Kragujevcu Kraljevu ne mogu da nadjem fkl Temerin jel oni rade?(kupujmo domace)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
andrey
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 29 новембар, 2009, 10:43:09 » |
|
Prednji lezajevi se obicno cuju kada se auto vozi (lagano) pravo pa krenes da motas volan malo levo , malo desno kao kad bi "zagrevo gume " (F1) i ako dolazi nekakav zvuk huchanje ,zujanje onda ti lezaj propao! Dok se za zadnje tockove cuje non stop, obicno odu zadnji pre ako se tovari u auto mnogo teskog prtljaga , i naravno ako su losijeg kvaliteta...napomena: ko menja lezajeve treba da koristi alatku radapciger!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
vladann
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 11 септембар, 2010, 19:19:16 » |
|
Krenulo blago hucanje sa prednje strane, valjda leve, nema lufta u tockovima, mada za prednje lezajeve nisam ni siguran da li treba da ih ima ( dovoljan znak je brujanje). Mada ide mi i registracija, moracu da odlozim tu zamenu jos neko vreme.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|