Panda Club Serbia
24 мај, 2012, 13:02:08 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 2 [3]
  Štampaj  
Autor Tema: lezajevi(lageri)  (Pročitano 2741 puta)
bojanvet
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: 09 октобар, 2010, 20:52:45 »

E sad , kad smo vec kod toga, malo ljudi zna da za svaki auto-deo, imate garanciju 6 meseci. Dovoljno je da samo sacuvate fiskalni racun i da imate izjavu majstora iz servisa koji vam je taj deo ugradjivao. Problem je sto vecina nas nece da se zeza po sudovima i inspekcijama.
|ni ja do skora nisam znao za ovu foru, dok nisam cuo u emisiji  na Indexu "Pitajte Djuru-on zna ko zna". Naime javila se gospodja koja je na svom Smartu promenila neki lezaj i to platila u ovlascenom servisu oko 13000, pa je posle 2 meseca lezaj poceo ponovo da se "cuje".
Ne znam koji su zakon citirali , mozda "Zakon o zastiti potrosaca" ili tako nesto.
@Roberto_S Mislim da je nemoguce izbiti lezaj iz glavcine, nekako glavcina mu dodje ko caura, aj ako stignem slikacu sutra pa cu postaviti.
Sačuvana
IFA
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: 10 октобар, 2010, 11:15:47 »

MOj drugar ima strug u podrumu.Godinama mu donose zarđale košuljice lagera,on ih "lizne"do visokog sjaja i složi u kutije,plate mu pri preuzimanju i nse dalje.
Poznanik koji je nekad radio u IKL-u kaže da se kuglice sortiraju prema kalibratoru i pakuju u ležaje.
Na buvljaku-OTC sam i sam kupovao kuglice od 7,05  7,10 i 7,15mm kad mi se raz..bo futer na SDS mašini.

Ostatak smislite sami. haha haha haha lol lol lol
Sačuvana
bojanvet
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: 10 октобар, 2010, 17:15:48 »

Evo kako izgleda prednji lezaj na nasim pandama.

Ako nekom  treba radi reparacij, mogu mu poslati!
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: 16 октобар, 2010, 07:01:35 »

Evo kompletne procedure (guide) za promenu prednjih lezajeva (do duse na engl.) pa ako nekome treba moze da se prevede. Sa desne strane imaju click-linkovi plave boje za skakanje iz faze u fazu zamene, ili u dnu svake stranice ima strelica za stranicu napred nazad.
Link: http://www.fiatforum.com/panda-classic-guides/44993-front-wheel-hub-bearing-replacement.html
Sačuvana
vladann
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: 25 октобар, 2010, 13:10:04 »

Ja zamenih i taj lezaj. Kupio u kit komercu. Stari lezaj je bas bas otisau u ...... A uz sve to sam zamenio i manzetnu do tocka koja kosta cirka 250 din i pasuje od stojadina ili keca ili 128-ce kako je kome draze. P.S. Hvala Aco za link, pomoglo je bas bas. Uz ono objasnjenje i malo dobre volje i vremena nije nikakav problem zavrsiti zamenu.
Sačuvana
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: 25 октобар, 2010, 21:58:17 »

Ja zamenih i taj lezaj. Kupio u kit komercu. Stari lezaj je bas bas otisau u ...... A uz sve to sam zamenio i manzetnu do tocka koja kosta cirka 250 din i pasuje od stojadina ili keca ili 128-ce kako je kome draze. P.S. Hvala Aco za link, pomoglo je bas bas. Uz ono objasnjenje i malo dobre volje i vremena nije nikakav problem zavrsiti zamenu.

Vladane, mene ceka isti posao ali..........skf- oko 7500 po komadu.  scratch_ones_head scratch_ones_head scratch_ones_head Koji si ti lezaj kupio u kit komercu? Malo mi mucno da za par meseci ponovo sve cerupam. Nisam pametan sta mi je ciniti !?
Sačuvana
vladann
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: 26 октобар, 2010, 09:53:03 »

Pa sad to je vec stvar finansija u mom slucaju na zalost. Kupio sam onaj jeftiniji od 2350 din i isti je kao onaj koji sam skinuo ( nepoznat proizvodjac ). Auto se ponasa sasvim ok. A stari lezaj se pomalo cuo jos kada sam kupio auto. Od tada sam presao 9000 km i morao je da se menja lezaj. Iskustva sa lezajevima su zaista razlicita i ne znam ni sam. SKF se pakuje u bosni za ovaj deo Evrope pa sada... Ja sam zazmurio i zamenio i to cudo pa nek traje koliko traje jer sada bar znam kako se menja. Inace kod nas se rade svakave fuseracije sa tim lezajevima pa nisam bio pametan sta da ugradim skoro mesec dana ali na kraju novcanik je odlucio. Inace cena za taj skf na par mesta gde sam ja pitao bila je veca za oko 1000 din.
Sačuvana
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: 26 октобар, 2010, 11:01:00 »

Ja skf nisam mogao da nadjem ispod 7000. a i nesto ih nemaju na lageru!
Sačuvana
Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #38 poslato: 26 октобар, 2010, 12:08:15 »

Uvek je bolje kupoti kvalitetnije nego za kratko vreme Jovo nanovo.   yes
Sačuvana

Kada ti sreća okrene leđa, šutni je u dupe !!!
vladann
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #39 poslato: 11 мај, 2012, 17:51:24 »

Onaj lezaj sto zamenih od cirka 2300 din jos gura ko blesav, ne cuje se a predjoh sa njim celih 30.000 km !!! Za ne poverovati !!!
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3]
  Štampaj  

Prebaci se na: