|
|
pandula
Iskusni Pandista

Van mreže
...koji je to auto bolji od moskvicha...????
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 26 децембар, 2011, 21:54:06 » |
|
...od pande nije 100%...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 27 децембар, 2011, 07:58:46 » |
|
Otvaram KVIZ : Zagonetni predmet našeg drugara Veljesefa. Pravilo je da se na pitanje odgovara samo sa DA I NE. Ko resi dobija nagradu. Pun prazan pa zavezan. Ili šta već Veljasef ponudi...  Moje pitanje: Da li je predmet od plastike?  PS. Kako smo izgleda sigurni da ovo nije deo naših autića (dok neko ne dokaže suprotno), molim admine  da ovu temu presele na odgovarajuću lokaciju jer je ovde u ofu. 
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 27 децембар, 2011, 08:02:14 bibazoki »
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
|
IFA
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 27 децембар, 2011, 08:37:56 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
d.e.x.
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 27 децембар, 2011, 13:09:29 » |
|
ovo na vrhu izgleda kao trozubac. znam da koristimo iste delove kao lamburgini ali da imamo i delove sa maseratija......to nisam znao 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
veran-veran
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 27 децембар, 2011, 13:14:39 » |
|
hm..plasticna difufna od IMT-a 542
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 27 децембар, 2011, 13:59:03 » |
|
Đišmilica za radlovanje durcunga? Kontra-konusna flajferica? Šalim se malko, naterao me Veran.  Meni liči na zatvarač otvora za dolivanje ulja....
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
|
Joe
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 27 децембар, 2011, 14:14:05 » |
|
Meni liči na nosač hladnjaka, sličan je na SEI-u, ako nije gumeni nosač, sigurno je abuzaz ili klokna. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Kada ti sreća okrene leđa, šutni je u dupe !!!
|
|
|
|
Talichni
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 27 децембар, 2011, 14:54:07 » |
|
ako ima navoje za zavrtanje, meni bi najviše ličilo na zatvarač ekspanzionog suda rashladne tečnosti  ... kome je ispala sigurnosna membrana koja se po određenim pritiskom otvara ... ako nema navoje, onda mi je najverovatnije da je ovo što Joe kaže - nosač hladnjaka - pa ne bi bilo loše da pregledaš da li hladnjak žima, ili je stabilan ...
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 27 децембар, 2011, 15:07:29 Talichni »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 27 децембар, 2011, 19:10:22 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
veljasef
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 01 јануар, 2012, 11:57:18 » |
|
Meni liči na nosač hladnjaka, sličan je na SEI-u, ako nije gumeni nosač, sigurno je abuzaz ili klokna. ...u prevodu?!? da,plastican je,nije guma a ni metal....a u zadnje vreme gubim vodu,otpriike 1L na nedelju dana a posle 10ak km kreceda mi hladi umesto da greje auto,jer mozda ima veze jedno sa drugim? pozdrav,hvala svima
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 01 јануар, 2012, 13:30:24 » |
|
Meni liči na nosač hladnjaka, sličan je na SEI-u, ako nije gumeni nosač, sigurno je abuzaz ili klokna. ...u prevodu?!? da,plastican je,nije guma a ni metal....a u zadnje vreme gubim vodu,otpriike 1L na nedelju dana a posle 10ak km kreceda mi hladi umesto da greje auto,jer mozda ima veze jedno sa drugim? pozdrav,hvala svima Dihtung ispod glave. Cca 100 Eura sa ravnjanjem. Toliko je mene koštalo pre dve godine. Verovatno je i danas isto. Ima u posebnoj temi sve lepo opisano... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
|
Joe
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 01 јануар, 2012, 18:12:58 » |
|
@ veljasef Ako gubi rashladnu tečnost, a nisi primetio lokvu u garaži ispod auta, proveri nivo ulja u motoru, ako je nivo porastao a ulje promenilo boju verovatno da znaš da je u tom slučaju progoreo dihtung na glavi motora. Moguće je i da na izduvnoj cevi baca tečnost za hlađenje, a da nije pomešao ulje i rashladnu tečnost ( Paraflu ). To je malo povoljnija varijanta, ali isto sledi zamena dihtunga uz obavezno ravnanje glave (nemoj da Te ubedi majstor da ne treba ravnati glavu ). Postoji varijanta da Ti naplati ravnanje a da nije to uradio, zato ako imaš mogućnost odnesi sam na ravnanje da si siguran. Ako je pomešao ulje i Paraflu onda moraš zameniti i ulje u motoru, filter za ulje i Paraflu, kupiti novi dihtung i ravnati glavu motora. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
veljasef
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 01 јануар, 2012, 19:24:31 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Joe
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 01 јануар, 2012, 20:41:16 » |
|
Samo polako, možda curka negde na nekoj šelni, ili na crevu. Kreni redom,vidi nivo i boju ulja u motoru, ako je sve normalno, upali motor pa stavi ruku par santimetara od auspuha, a neko nek malo turira da vidiš jel izduvava paraflu, ako ne baca tečnost pogledaj spojeve na šelnama i pregledaj creva od hlađenja, mora negde da puštaju, ako tečnost nestaje. Nadam se da nije produvao dihtung, posebno ako se motor nije pregrevao ili čak prokuvao. Ako je prokuvao onda je velika mogućnost da je dihtung. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|