Panda Club Serbia
24 мај, 2012, 13:38:31 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Rashladna tecnost - MRAZ 2012.  (Pročitano 370 puta)
AcaDorcol
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« poslato: 27 јануар, 2012, 11:29:24 »

Evo od sutra se najavljuje znacajan pad spoljne temperature, koji ce trajati celu sledecu nedelju, a ocekuje se da ce u BG temperatura padati do minus 17, a van grada i do minus 20 step. Celzijusa. uz to duvace pojacan jugoistocni vetar sire poznat kao Kosava, sto ce subjektivni osecaj hladnoce jos vise povecati.
Proverite stanje antifriza pre nego sto nastanu najavljeni mrazici.......
Najlakse je iz ekspanzione posude izvuci (pomocu kakvog medicinskog sprica sa duzom iglom - sto ima da se nabavi u svakoj apoteci ili neceg slicnog)  malo (cirka jedan kubni centimetar) antifriza i tako izvucenu tecnost u spricu staviti u kucni zamrzivac na 24h. Ako se tecnost u spricu posle 24h ne smrzne u zamrzivacu, dobro je, a u suprotnom - prdekana.
Treba voditi racuna o tome da je u zamrzivacu oko minus 18 stepeni, a da kada je napolju minus 15 i kada se vozilo krece brzinom od 60 km/h, to je kao da je napolju minus 25.
Pazite da prilikom izvlacenja antifriza radi provere izbegnete bilo kakav kontakt istog sa ocima, ustima, gutanje i sl, kao i kontakt sa bojom vozila...... Antifrizi su hemikalije koje su nezdrave za coveka a i za boju na vozilu.....Ako vec nesto morate da popijete, neka Vas izbor bude neko drugo zimsko pice.....
Pozz,
Sačuvana
Vlajko
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 27 јануар, 2012, 12:51:34 »

I gumeni cekic sa sobom...
Ja imam 155/70 i kad se uhvati led pri motanju je bas cesalo prosle zime.
Jes da su me malo cudno gledali na parkingu ali...
Sačuvana
dadja
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 27 јануар, 2012, 16:51:27 »

Obavezno posle voznje ocisiti led oko tockova! Brave napuniti i  kedere namazati glicerinom!
Ja sam pretprosle zime imao problema sa motanjem dok mi se led nije otopio jer nisam  ocistio led(tj. sneg) posle voznje a bio je veiliki minus.
Secam se da dok je bio taj veliki minus krila su mi bla zaledjena najmanje 10 dana iako sam svaki dan vozio.
Sačuvana
Vlajko
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 27 јануар, 2012, 20:49:03 »

jok glicerin, samo wd 40.
pitao sam dobrog drugara bravara.
Sačuvana
pandula
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

...koji je to auto bolji od moskvicha...????

« Odgovor #4 poslato: 28 јануар, 2012, 01:13:46 »

NO NO GLICERIN U BRAVU NIKAKO!!!! Glicerin ulepi federcice u bravi i skuplja prasinu pa cilindar brzo rikne...
ja koristim metodu CAROBNE LAMPE...naime koliki god da je minus dovoljni je dlanom trljati bravicu od 30 sekundi.To je sasvim dovoljno da mraz unutar cilindra dovoljno popusti da kljuc odradi ono sto treba.I jos jedan
mali savet...ako dugo vozite i kabina se lepo ugreje kada napustate vozilo ,malo ostavite vrata sirom otvorena  da bi se temperature ,unutrasnja i spoljna izjednacile.U protivnom kroz bravicu duva promaja i fino se stvara kondenz i eto
zaledjenjih brava.

p.s.
moze WD 40 ili alkohol...ne za popit vec za odledit... drinks

pozdrav od Pandule!!!
Sačuvana
ganci
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 28 јануар, 2012, 17:17:00 »

NO NO GLICERIN U BRAVU NIKAKO!!!! Glicerin ulepi federcice u bravi i skuplja prasinu pa cilindar brzo rikne...
ja koristim metodu CAROBNE LAMPE...naime koliki god da je minus dovoljni je dlanom trljati bravicu od 30 sekundi.To je sasvim dovoljno da mraz unutar cilindra dovoljno popusti da kljuc odradi ono sto treba.I jos jedan
mali savet...ako dugo vozite i kabina se lepo ugreje kada napustate vozilo ,malo ostavite vrata sirom otvorena  da bi se temperature ,unutrasnja i spoljna izjednacile.U protivnom kroz bravicu duva promaja i fino se stvara kondenz i eto
zaledjenjih brava.

p.s.
moze WD 40 ili alkohol...ne za popit vec za odledit... drinks

pozdrav od Pandule!!!

Glicerin nipošto, ja sam to naučio na teži način, tj. na svom primeru, posle 2 zime bravica na gepeku je zapekla, na vratima počela da trokira, kontakt bravica na autu počela da zeza, okrenem ključ, a ono krene da zapinje, pa neće da pali, a nisam ni znao šta je dok mi jedan majstor nije otkrio uzrok. Onda wd40 u ruke, skidaj cilindre čisti, više nikad glicerin u njih i sve radi kao sat! Ja obično koristim sredstvo za odmrzavanje bravica SONAX ako baš zaledi, preventivno WD40, a ovu metodu ČAROBNE LAMPE još nisam probao, mora da izgleda jako zanimljivo, naročito onima koji te posmatraju?  wacko  wacko  wacko
Sačuvana
mc
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 04 фебруар, 2012, 21:07:12 »

posle vožnje auto u garažu boast
Sačuvana
dadja
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 06 фебруар, 2012, 18:02:05 »

Lepo je kada imas garazu Milenko  Wink.
 A sta mi ostali smrtnici pod verdim nebom da radimo sa nasim autima kada ne mozes da nadjes parking jer su svi sada napravili brda od snega cisteci ga?
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #8 poslato: 07 фебруар, 2012, 08:26:25 »

Da se nadovežem na Dađu. Meni je ljudi to kompletna debilana, očiste jedan deo ulice i tako što naspu sneg na strane i zatrpaju prilaze bočnim ulicama, parkinzima, kolskim ulazima od dvorišta itd. I onda ti ljudi koji su zatrpani uzmu lopate i taj sneg odlopataju nazad na ulicu. Dakle iz šupljeg u prazno.

Ne vidim što je problem da ostane sneg na ulici, fino utaban, manje bi sranja napravili. A to se u svakom slučaju desi posle sat vremena padanja snega ako u međuvremenu ovi ne prođu sa čistačima.
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
mapanda
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

Proffesional Driver A B C D E

« Odgovor #9 poslato: 07 фебруар, 2012, 16:45:37 »

Ja sam se zezao 2 dana sa bravama i ledom, a treceg sam ugradio alarm i centralnu i sad uzivam kao pravi.

Klik OTVORENO klik ZATVORENO     kljuc guram samo u bravu volana.

Glicerinom namazati gume da ne lede WD u brave za svaki slucaj i gasss
Sačuvana

Go go gooooooooo!
mirorab
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #10 poslato: 16 фебруар, 2012, 11:15:10 »

jbga, ja pročitao Acin 1. post, setio se da je napolju -10 i da je antifriz došao iz Italije sa pandom pre 3 godine... otada dosuto cca 1.5 lit destilovane... scare scare suicide_fool skull
Krenem na posao, otkopam auto, ne mož da se otvori!  scare scratch_ones_head grejanje ključa... otvori se supice... surdulice... sezame! Uđemnekako, upalim na lahki dodir, lampica za gorivo svetli! Jaoooj 'de sam se i oženio... (žena spržila gorivo a nestigla da sipa). Ajd laganeze na pumpu, daj za 2 crvene i tu vidim neki sprejić za odmrzavanje brava, češki. Ajnšpric u brave, sve radi! I faza: DONE!
Pored posla komšin servis, menjaj majke ti ovu vodicu u rashladnom sistemu!!
Može komšo... imaš antifriz?
Nemam ništa, samo auto!
Dobro si i to dovezao... Aj dođi do 4...

I tako.. došao ja u 4, zamenjeno, sipano, izluftiran radijator grejanja... lux! I još se i otključava!
To je bilo pre 10 dana, danas je nova tura snega na pomolu
Kanada, divna zemlja! Srbija još i lepša!!
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=1591sEJ6yDQ" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=1591sEJ6yDQ</a>
Sačuvana

'teraju me da radim, rođen sam da pecam...'
http://www.youtube.com/watch?v=6Qldezbn_wk
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 18 фебруар, 2012, 15:56:46 »

Mali trikovi za ciscenje snega:

http://www.youtube.com/watch?v=SgTVuzhfsFE&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=4f9D75kEaN8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=tSUDxN5z8eE&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=gSy9xc7dwY8&feature=related
Sačuvana
mapanda
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

Proffesional Driver A B C D E

« Odgovor #12 poslato: 18 фебруар, 2012, 16:53:59 »

Mali trikovi za ciscenje snega:

OPASNE FORE!  Svaka im cast kako se sete... Gde iskopa ovo BRAVO!

Meni je san da kupim kosacicu trave traktor i da sa njom kosim naravno i da cistim sneg, a ujedno moze klinac da se vozi po dvoristu umesto onih glupih autica na baterije... kineskih i da zaradi koji dinar koseci komsijama livade Wink

http://www.youtube.com/watch?v=wfjO6SQP-UA&feature=related
Sačuvana

Go go gooooooooo!
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: