|
mapanda
|
 |
« poslato: 04 фебруар, 2012, 13:29:25 » |
|
Društvo,
možda se ranije negde spominjalo, al pročitah sve i ne naidjoh.
Grejanje!!
Meni greje auto, ali. Kada recimo prebacim da mi vrti samo vazduh iz auta, tj da ne uvlaci spoljni vazduh, ništa ne izlazi vazduha. Čuje se ventilator, čak i na najjače kad ga upalim, veoma ali veoma veoma slabo izlazi vazduha.
Drugo. Postoje dva izduva za soferku, i da li je normalno, a verujem da nije, da jedan, onaj ispred mene duva lepo, a onaj od suvozaca skoro upola slabije od drugog?
Jel moze ta kutija od grejanja da se nekako usteluje, u cemu je problem oko celog tog sistema, ili mora zamena kompletnog?
Meni je crkla i ona slavina za topao vaduh i hladan, pa sada samo pici topao. Prethodni vlasnik je isekao crevo, stavio neku slavinicu i leti kada nece topao vazduh, digne haubu i zavrne tu slavinu i onda samo hladan vazduh.
Ne znam koliko je to dobro.
Rece neko da slavina od keca odgovara pandi. Jel?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Go go gooooooooo!
|
|
|
|
mc
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 04 фебруар, 2012, 21:00:00 » |
|
prvo join the club panda i nije neka grejalica loša izolacija recimo drugo nije treće može četvrto ne nadam se da sam odgovorio na sva tvoja pitanja samo pitaj 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 04 фебруар, 2012, 22:50:14 » |
|
Društvo,
možda se ranije negde spominjalo, al pročitah sve i ne naidjoh.
Grejanje!!
Meni greje auto, ali. Kada recimo prebacim da mi vrti samo vazduh iz auta, tj da ne uvlaci spoljni vazduh, ništa ne izlazi vazduha. Čuje se ventilator, čak i na najjače kad ga upalim, veoma ali veoma veoma slabo izlazi vazduha.
Drugo. Postoje dva izduva za soferku, i da li je normalno, a verujem da nije, da jedan, onaj ispred mene duva lepo, a onaj od suvozaca skoro upola slabije od drugog?
Jel moze ta kutija od grejanja da se nekako usteluje, u cemu je problem oko celog tog sistema, ili mora zamena kompletnog?
Meni je crkla i ona slavina za topao vaduh i hladan, pa sada samo pici topao. Prethodni vlasnik je isekao crevo, stavio neku slavinicu i leti kada nece topao vazduh, digne haubu i zavrne tu slavinu i onda samo hladan vazduh.
Ne znam koliko je to dobro.
Rece neko da slavina od keca odgovara pandi. Jel?
Prijatelju , panda nema opciju da vrti vazduh samo iz auta. Proveri jos jednom , pa ako nadjes to dugme, javi mi molim te!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
dragan2229
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 05 фебруар, 2012, 00:36:47 » |
|
Hehehe, i ja pomislih da sam corav kad to dosad nisam nasao
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
dragan2229
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 06 фебруар, 2012, 19:01:32 » |
|
Moracu da demantujem sam sebe, dugme ne postoji ali postoji polugica (prva s leva, pored poluge za toplo-hladno) koja odredjuje kolicinu ulaznog vazduha 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
mapanda
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 07 фебруар, 2012, 16:34:33 » |
|
Cekaj kako nema?
Imamo polugu koja zatvara ulaz spoljnog vazduha, jel tako? Tako je.
Zatvoris ga recimo kada je ispred tebe neki smrdljivi dizelaš i nećeš da se truješ. Tako je
Onda recimo zatvoris polugu, da ti ne ulazi spoljni vazduh, a upalis ventilator i ne duva nista?
Na svim mojim prethodnim vozilima je tako. Ako neces spoljasnji vazduh, ti zatvori i vrtece se vazduh iz auta. Jer recimo, ako je napolju -17, a u autu sve toplije i toplije, sto bih ja koristio vazduh (bar na pocetku dok se auto ne zagreje) od -17 kad mogu ovaj unutrasnji koji je topliji.
A trece, u tunelu si i zatvorio si dotok spoljnog vazduha, po vasem, ne mozes da se grejes jer vi tako kazete?
Malo bezveze, ali ako tako rade pande, ok
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Go go gooooooooo!
|
|
|
Dušan
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 07 фебруар, 2012, 22:15:13 » |
|
Evo poluge za zatvaranje dotoka svezeg vazduha u kabinu, prva sa leve strane: 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 08 фебруар, 2012, 09:14:31 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
mapanda
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 08 фебруар, 2012, 15:33:15 » |
|
E pa nema veze. Shvatili smo da to nije to, kao na ostalim automobilima koje sam vozio i koje vozim.
Nego covece, na onaj desni izduv za soferku mi ide hladan vazduh u toku voznje bez upaljenog ventilatora.
Zgranuo sam se danas kada sam to otkrio. Da li je negde pukla ona crna kutija pa ulazi hladan vazduh nemam pojma.
A sa upaljenim ventilatorom ide totalno slabo i u jednom delu vise...onom delu blize levoj duvaljci.
Ne mogu sad po ovoj hladnoci da rasklapam sistem jer nemam garazu, kad odledi malo zezacu se oko toga, ako mu ima spasa uopste.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Go go gooooooooo!
|
|
|
|
IFA
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 09 фебруар, 2012, 07:30:23 » |
|
Oni prevougaoni izduvi u krajevima šoferke su samo za letnje vreme-ide direktno spoljni vazduh,otvara se i zatvara točkićem koji Ti je verovatno zaledio.Naguraj neki sunđer dok ne otopli,pomaže i ona skupa siva lepljiva traka. Oni plastični usmerivači vazduha na šoferšajbnu sa tri otvora su fabrički namešteni tako da čiste sredinu stakla,večina nas im je zamenila mesta.Količina vazduha se reguliše levom polugicom kojom otvaraš protok kroz rešetku na haubi.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
d.e.x.
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 09 фебруар, 2012, 17:06:11 » |
|
a zasto je vecina nas zamenila mesta usmerivacima vazduha?? pomenu si to i na banjici ali zaboravih da pitam za razlog.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
nitro
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 09 фебруар, 2012, 17:14:11 » |
|
Da bi bolje grejalo staklo na sredini, a ne sa leve i desne strane, mada , mislim kad bi se proreyala do kraja odlivka da bi onda grejala i sredinu i krajeve, al yaladilo, pa se ceka lepo vreme da se to odradi
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
mapanda
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 09 фебруар, 2012, 17:42:20 » |
|
Zasto bi bolje grejali oni sa strane sredinu nego oni sto su na sredini ako im se zamene mesta?
Meni su ti sa strana zatvoreni, nije problem u njima, nego ona dva na sredini. Desni od ta dva je pola topao pola hladan, a inace slabije duva. Samo duva jako kad picis i kad sam vazduh ulazi, i to, rekao sam, hladan sa desnije strane tog desnog.
Da li je neka voda usla pa je puklo sad od leda, ili je puklo od ranije. Ne razumem se u taj sistem hladjenja grejanja, nisam ga rasklapao a inace bih trebao jer ne radi slavina i trenutno poluga za zatvaranje dotoka vaduha, jer se nesto zaledilo ili zaglavilo, radila je.
A to oko zamene mesta, koja je fora na kraju?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Go go gooooooooo!
|
|
|
|
IFA
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 10 фебруар, 2012, 09:22:41 » |
|
Bio sam juče u Delta sitiju.Nečija dobra ideja.Odledile se sajle slavine grejača i poklopca spoljnog vazduha.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
mapanda
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 10 фебруар, 2012, 09:39:35 » |
|
Bio sam juče u Delta sitiju.Nečija dobra ideja.Odledile se sajle slavine grejača i poklopca spoljnog vazduha.
IFA brate, moja ideja, ali zato sto je bila mnogo dobra neko je obrisao sa foruma! Verovatno iz razloga da jedan ceo sprat u Delta citiju bude prepunjen pandama... pa da nastane haos od topljenog leda, vode i soli, i kradje delova. Eto, mogli smo organizovati zimski skup u garazi delta citija ili usca :=) Samo da mi neko kaze zasto je obrisao, i bice sve ok...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Go go gooooooooo!
|
|
|
|