Panda Club Serbia
24 мај, 2012, 13:54:51 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2
  Štampaj  
Autor Tema: Problem sa grejanjem  (Pročitano 558 puta)
mapanda
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

Proffesional Driver A B C D E

« poslato: 04 фебруар, 2012, 13:29:25 »

Društvo,

možda se ranije negde spominjalo, al pročitah sve i ne naidjoh.

Grejanje!! 

Meni greje auto, ali. Kada recimo prebacim da mi vrti samo vazduh iz auta, tj da ne uvlaci spoljni vazduh, ništa ne izlazi vazduha. Čuje se ventilator, čak i  na najjače kad ga upalim, veoma ali veoma veoma slabo izlazi vazduha.

Drugo. Postoje dva izduva za soferku, i da li je normalno, a verujem da nije, da jedan, onaj ispred mene duva lepo, a onaj od suvozaca skoro upola slabije od drugog?

Jel moze ta kutija od grejanja da se nekako usteluje, u cemu je problem oko celog tog sistema, ili mora zamena kompletnog?

Meni je crkla i ona slavina za topao vaduh i hladan, pa sada samo pici topao. Prethodni vlasnik je isekao crevo, stavio neku slavinicu i leti kada nece topao vazduh, digne haubu i zavrne tu slavinu i onda samo hladan vazduh.

Ne znam koliko je to dobro.

Rece neko da slavina od keca odgovara pandi. Jel?

Sačuvana

Go go gooooooooo!
mc
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 04 фебруар, 2012, 21:00:00 »

prvo join the club panda i nije neka grejalica loša izolacija recimo
drugo nije
treće može
četvrto ne
nadam se da sam odgovorio na sva tvoja pitanja samo pitaj dance1
Sačuvana
roberto_s
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 04 фебруар, 2012, 22:50:14 »

Društvo,

možda se ranije negde spominjalo, al pročitah sve i ne naidjoh.

Grejanje!! 

Meni greje auto, ali. Kada recimo prebacim da mi vrti samo vazduh iz auta, tj da ne uvlaci spoljni vazduh, ništa ne izlazi vazduha. Čuje se ventilator, čak i  na najjače kad ga upalim, veoma ali veoma veoma slabo izlazi vazduha.

Drugo. Postoje dva izduva za soferku, i da li je normalno, a verujem da nije, da jedan, onaj ispred mene duva lepo, a onaj od suvozaca skoro upola slabije od drugog?

Jel moze ta kutija od grejanja da se nekako usteluje, u cemu je problem oko celog tog sistema, ili mora zamena kompletnog?

Meni je crkla i ona slavina za topao vaduh i hladan, pa sada samo pici topao. Prethodni vlasnik je isekao crevo, stavio neku slavinicu i leti kada nece topao vazduh, digne haubu i zavrne tu slavinu i onda samo hladan vazduh.

Ne znam koliko je to dobro.

Rece neko da slavina od keca odgovara pandi. Jel?

Prijatelju , panda nema opciju da vrti vazduh samo iz auta. Proveri jos jednom , pa ako nadjes to dugme, javi mi molim te!
Sačuvana
dragan2229
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 05 фебруар, 2012, 00:36:47 »

Hehehe, i ja pomislih da sam corav kad to dosad nisam nasao  dirol
Sačuvana
dragan2229
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 06 фебруар, 2012, 19:01:32 »

Moracu da demantujem sam sebe, dugme ne postoji ali postoji polugica (prva s leva, pored poluge za toplo-hladno) koja odredjuje kolicinu ulaznog vazduha  blush2
Sačuvana
mapanda
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 07 фебруар, 2012, 16:34:33 »

Cekaj kako nema?

Imamo polugu koja zatvara ulaz spoljnog vazduha, jel tako? Tako je.

Zatvoris ga recimo kada je ispred tebe neki smrdljivi dizelaš i nećeš da se truješ. Tako je

Onda recimo zatvoris polugu, da ti ne ulazi spoljni vazduh, a upalis ventilator i ne duva nista?

Na svim mojim prethodnim vozilima je tako. Ako neces spoljasnji vazduh, ti zatvori i vrtece se vazduh iz auta. Jer recimo, ako je napolju -17, a u autu sve toplije i toplije, sto bih ja koristio vazduh (bar na pocetku dok se auto ne zagreje) od -17 kad mogu ovaj unutrasnji koji je topliji.

A trece, u tunelu si i zatvorio si dotok spoljnog vazduha, po vasem, ne mozes da se grejes jer vi tako kazete?

Malo bezveze, ali ako tako rade pande, ok
Sačuvana

Go go gooooooooo!
Dušan
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 07 фебруар, 2012, 22:15:13 »

Evo poluge za zatvaranje dotoka svezeg vazduha u kabinu, prva sa leve strane:

Sačuvana
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 08 фебруар, 2012, 09:14:31 »

To i dalje nije poluga koja omogucava cirkulisanje vazduha samo kroz kabinu. drinks drinks drinks
Sačuvana
mapanda
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 08 фебруар, 2012, 15:33:15 »

E pa nema veze. Shvatili smo da to nije to, kao na ostalim automobilima koje sam vozio i koje vozim.

Nego covece, na onaj desni izduv za soferku mi ide hladan vazduh u toku voznje bez upaljenog ventilatora.

Zgranuo sam se danas kada sam to otkrio. Da li je negde pukla ona crna kutija pa ulazi hladan vazduh nemam pojma.

A sa upaljenim ventilatorom ide totalno slabo i u jednom delu vise...onom delu blize levoj duvaljci.

Ne mogu sad po ovoj hladnoci da rasklapam sistem jer nemam garazu, kad odledi malo zezacu se oko toga, ako mu ima spasa uopste.

Sačuvana

Go go gooooooooo!
IFA
Na mreži Na mreži

« Odgovor #9 poslato: 09 фебруар, 2012, 07:30:23 »

Oni prevougaoni izduvi u krajevima šoferke su samo za letnje vreme-ide direktno spoljni vazduh,otvara se i zatvara točkićem koji Ti je verovatno zaledio.Naguraj neki sunđer dok ne otopli,pomaže i ona skupa siva lepljiva traka.
Oni plastični usmerivači vazduha na šoferšajbnu sa tri otvora su fabrički namešteni tako da čiste sredinu stakla,večina nas im je zamenila mesta.Količina vazduha se reguliše levom polugicom kojom otvaraš protok kroz rešetku na haubi.
Sačuvana
d.e.x.
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 09 фебруар, 2012, 17:06:11 »

a zasto je vecina nas zamenila mesta usmerivacima vazduha?? pomenu si to i na banjici ali zaboravih da pitam za razlog.
Sačuvana
nitro
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 09 фебруар, 2012, 17:14:11 »

Da bi bolje grejalo staklo na sredini, a ne sa leve i desne strane, mada , mislim kad bi se proreyala do kraja odlivka da bi onda grejala i sredinu i krajeve, al yaladilo, pa se ceka lepo vreme da se to odradi
Sačuvana
mapanda
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 09 фебруар, 2012, 17:42:20 »

Zasto bi bolje grejali oni sa strane sredinu nego oni sto su na sredini ako im se zamene mesta? 

Meni su ti sa strana zatvoreni, nije problem u njima, nego ona dva na sredini. Desni od ta dva je pola topao pola hladan, a inace slabije duva.
Samo duva jako kad picis i kad sam vazduh ulazi, i to, rekao sam, hladan sa desnije strane tog desnog.

Da li je neka voda usla pa je puklo sad od leda, ili je puklo od ranije. Ne razumem se u taj sistem hladjenja grejanja, nisam ga rasklapao a inace bih trebao jer ne radi slavina i trenutno poluga za zatvaranje dotoka vaduha, jer se nesto zaledilo ili zaglavilo, radila je.

A to oko zamene mesta, koja je fora na kraju?
Sačuvana

Go go gooooooooo!
IFA
Na mreži Na mreži

« Odgovor #13 poslato: 10 фебруар, 2012, 09:22:41 »

Bio sam juče u Delta sitiju.Nečija dobra ideja.Odledile se sajle slavine grejača i poklopca spoljnog vazduha.
Sačuvana
mapanda
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 10 фебруар, 2012, 09:39:35 »

Bio sam juče u Delta sitiju.Nečija dobra ideja.Odledile se sajle slavine grejača i poklopca spoljnog vazduha.

IFA brate, moja ideja, ali zato sto je bila mnogo dobra neko je obrisao sa foruma! Verovatno iz razloga da jedan ceo sprat u Delta citiju bude prepunjen pandama... pa da nastane haos od topljenog leda, vode i soli, i kradje delova.

Eto, mogli smo organizovati zimski skup u garazi delta citija ili usca :=)

Samo da mi neko kaze zasto je obrisao, i bice sve ok...
Sačuvana

Go go gooooooooo!
Stranice: [1] 2
  Štampaj  

Prebaci se na: