|
mc
|
 |
« poslato: 04 фебруар, 2012, 21:46:15 » |
|
Sinoć sam došau u ki malo sam vozao malo klizao malo sam se sankao al sam stigao a usput sve me stiglo. Čekao 30min na red za plin gužva preko pančevca pukla mi guma, par puta sam driftovao jednom umalo da napunim gaće al sam pobedio grtalicu zaglavila mi se hauba i ono sranje od činča je opet izgubilo kontakt pa mi je ventilator skoro ceo put radio bez obzira na minus, al preživeo sam.Za ono govno od činča sam znao al napolje na -10,15 po noći bez svetla nema šanse da ga nađem skinem našpricam i vratim, guma ne znam kad je ispustila u zr sam stao na pumpu dolio čorbu slučajno pogledao a ona legla (joč čudnije danas kod vulkanizera skinuo nema ništa napumpo balansirao i vratio) a vrhunac je bio kad haubu nisam mogao da otvorim sreća u Tibiku (matori fala za savet) treba neko da skoči na haubu kad zatežete sajlu i radi.Sutra kod majstora na menjanje ulja, filtera oringa i gumice dihtung dekle pa ća.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
IFA
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 04 фебруар, 2012, 22:44:36 » |
|
Za otvaranje haube,sa otvorenom levim vratima ili spuštenim levim prozorom,povlačiš ručicu istovremeno pritiskaš na dole levi čošak haube(najbliži Ti je)i hauba se otključa.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
dragan2229
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 05 фебруар, 2012, 00:43:24 » |
|
A ja mislio da sam jedini koga to muci  Jel moze to da se sredi skracivanjem sajle ?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
pandula
Iskusni Pandista

Van mreže
...koji je to auto bolji od moskvicha...????
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 05 фебруар, 2012, 08:54:51 » |
|
To je problem same konstrukcije brave.Sajla nije probljem.Ljudi zaboravljaju da i automobil ima rok trajanja...kad mu dodje vreme pocnu stvari da riknjavaju..ili menjaj deo ili sedaj na haubu.Kod nas je super kad neko kupi auto star 10 godina....sav se odusevi....dakle samo opusteno ko kod zubara...hehehe!!!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
IFA
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 05 фебруар, 2012, 10:49:14 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Vlajko
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 05 фебруар, 2012, 11:18:21 » |
|
isti problem. Zimi se stegne jedva varijantom kroz prozor otvoris a letos kad je bilo preko 40, sama se otvorila. Ja sam na sajlu obmotao parce zice koje regulise odstojanje / zatezanje. Elem kako je sajla samo 1 zica reaguje kao i svaki metal, skuplja se na hladnoci i kontra leti. Gledao sam na bubnju nisu imali, trazim da stavim onu upredenu valjda ce biti manje osetljiva na promene temp. Jel ima neko takvu?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 05 фебруар, 2012, 13:32:27 » |
|
Gledao sam na bubnju nisu imali, trazim da stavim onu upredenu valjda ce biti manje osetljiva na promene temp. Jel ima neko takvu?
Ako imas skinutu sajlu, napravice ti po originalu - na licu mesta (a imaju i razne druge zanimljive stvari pa vredi pogledati sajt): http://www.bobansajle.co.rs/main.htmPod 1: sa obe strane kad otvorite haubu imate dve odbojne cilindricne crne gume koje su spiralno narezane i mogu se usrafljivati ili odsrafljivati u sasiju, tako da im se podesava visina. Visinom tih gumica podesava se u osnovi to da hauba ne vibrira puno po neravnom putu ili da ne bude labava kad je zatvorena, ali pored toga podesava se i odbojna sila koja haubu treba da odbaci na gore kada se povuce rucica sajle za otvaranje haube. Dakle ako hauba nece sama da odskoci, odsrafite po malo sa obe strane te odbojne gumice (da bi im povecali visinu) i hauba ce biti odbacivana vecom silinom posle povlacenja sajle. Nemojte preterati pa da posle ne mozete da zalupite haubu slobodnim padom. Te gumice treba nastelovati tako da u isto vreme dovoljno odbijaju haubu na gore ali i da hauba moze da se sama zatvori kada se pusti slobodnim padom sa jedno 20-30 cm visine. Guma ko guma, s vremenom se sabije, pa je potrebno da se nasteluje (poveca) njena visina. Ako nekom znaci, iste gumice su i na Yougou, Kecu, 128-ci, pa nije problem da se kupe i nove u radnjama.... Pod dva: treba proveriti koliko je korodirao ili koliko je zaprljan sam mehanizam koji otpusta haubu (montiran na sasiji) i sve to dobro ocistiti od korozije i prljavstine i poprskati sa wd 40 da se ``otkravi``, a kasnije i podmazati. Treba proveriti i oprugice u mehanizmu za otpustanje haube, da nije neka pukla, oslabila itd..., a isto od korozije treba dobro ocictiti i pipak na samoj haubi za koji se mehanizam kaci. Nekad i on zna da korodira pa da zbog toga otpustanje haube ide malo teze. Podesavanje ``visine`` spiralnih gumica trebalo bi da resi problem u vecini slucajeva.....Videti sliku u prilogu
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 05 фебруар, 2012, 13:43:25 AcaDorcol »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Vlajko
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 05 фебруар, 2012, 13:46:24 » |
|
sipak mu njegov, toga se ne bi setio taman ceo dan da sedim ispred otvorene haube! a sve sam probao wd40, masinsko ulje.. znaciii, kako i to znas?!  ipak cu da promenim sajlu na upredenu, ova kao zica mi uopste ne uliva poverenje. sajla treba da bude sajla, pukne jedna ili dve niti druge drze do daljeg - zamene. pozz
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
IFA
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 06 фебруар, 2012, 08:11:23 » |
|
A zašto pa i da otvaram haubu osim da menjam ulje i dolivam tečnost za pranje šajbe,a to nije svaki dan.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
dadja
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 06 фебруар, 2012, 17:56:45 » |
|
I ja ima problem sa otvaranjem haube ali to mi jer sam poljubio nekog lika na semaforu. Od tada uhvatim rucku desnom a levom haubu samo malo da odskrinem-ista tehnika kao sto je neko i pre mene naveo.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 06 фебруар, 2012, 18:46:21 » |
|
Ja danas otvarao haubu da dodam oko pola litre "Paraflu". Najavili -24, mada su sada "podigli" na -20. Radi otvaranje (i zatvaranje) normalno i na ovoj 'ladnoći 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
|
dadja
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 06 фебруар, 2012, 23:14:50 » |
|
Ja sam posle ovog posta ima nameru da otvorim haubu ali je sve zaledjeno. Krila sau zaledila i uhvatila i haubu tako da nema sanse da je otvorim narednih dana dok ne popusti ili da odvaljujem pa mozda zeznem haubu.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
IFA
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 07 фебруар, 2012, 07:37:09 » |
|
Ja sam posle ovog posta ima nameru da otvorim haubu ali je sve zaledjeno. Krila sau zaledila i uhvatila i haubu tako da nema sanse da je otvorim narednih dana dok ne popusti ili da odvaljujem pa mozda zeznem haubu.
Ili odeš na eko pumpu,daš 85 rsd za žeton i istuširaš je toplom vodom da se odledi pa onda ...............
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 07 фебруар, 2012, 08:30:18 » |
|
A kako će posle kada se i ta voda ohladi i zaledi?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 07 фебруар, 2012, 10:56:56 » |
|
Zaledi se dok si rek'o ekser. Provereno pre mnogo godina i to nije bilo -10. Ti prskaš napred a nazad led  Ništa dok ne ojuži 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
|