Panda Club Serbia
09 фебруар, 2012, 04:59:20 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Skidanje ručice za podizanje/spuštanje stakla  (Pročitano 621 puta)
pandit
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« poslato: 15 јул, 2009, 15:28:13 »

Kako izgleda ručica sa zadnje strane je prikazano na prvoj fotki.

1. - Osigurač A je potrebno povuči u položaj B (5-6 mm), ručica se vadi.

2. - Ovako C se to vidi pri skidanju. Dio ručice sa okruglim gumbom se potisne prema vratima, neka kukica D se gurne između ručice i plastičnog okruglog djela, zakači onaj osigurač, povuče za jedno 5- 6 mm (ili sasvim, samo onda gledaj gdje ti je pao osigurač), ručica se skida...

3. - Za montiranje nazad, ručica se sa normalno stavljenim osiguračem (kao u poziciji A - gornji dio slike) natakne na svoje mjesto bez ikakva alata.

Da li je to bilo teško, drugovi?
« Poslednja izmena: 15 јул, 2009, 15:30:28 pandit » Sačuvana

Uvijek gledaj vedriju stranu smile
IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 15 јул, 2009, 22:46:41 »

Ja takođe koristim zubarski alat nenamenski,ali baš je tako,ako ne znaš čime-uzmi zubarski
Sačuvana
mirorab
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #2 poslato: 16 јул, 2009, 07:23:16 »

Laka napomena: Ukoliko osigurač odleti u nepoznatom pravcu (a ima tendenciju, pošto je na bazi opruge) i za prvu pomoć hoćete da osposobite funkciju ručice bez njenog ispadanja u krivini ili preko ležećeg policajca (npr.) preskočite vraćanje podloške-tanjirića-rozete i vežite ručicu nekom mekom zicom umesto ubacivanja odbeglog osigurača.
Ja sam ručice u Zastavi 'vato po kolima i otimao od dece jer su se igrala njima i otvarala zadnje prozore (sa tendencijom ispadanja u nepoznatom pravcu).
Neki u nizu 'majstora' je pogubio osigurače a meni bilo smor da to sad uvezujem (napred) a za zadnja stakla sam ih sam skinuo da mi klinci ne poispadaju kroz prozor...
Ili kombinujte druge tehnike... (idite kod zubara, npr)  jester

Panditova akcija hvale je vredna pošto se na par mesta provuklo pitanje skidanja ručica...  drinks
« Poslednja izmena: 16 јул, 2009, 08:05:09 mirorab » Sačuvana

'teraju me da radim, rođen sam da pecam...'
http://www.youtube.com/watch?v=6Qldezbn_wk
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 16 јул, 2009, 07:40:38 »

Ja takođe koristim zubarski alat nenamenski,ali baš je tako,ako ne znaš čime-uzmi zubarski

hahahahaha   jest, to je zubarski alat  Cool

Moj najbolji prijatelj je "zuboder", a obojica volimo prčkat i cijeli život kupujemo razne alate. Kadgod on zamjenjuje stari alat novim, pozove me i onda biram. Za razne precizne radove je nezamjenjiv i puno toga bez tog alata ne bih mogao popraviti. Moj se brat bavi brodomodelarstvom i njemu sam odnio čuda toga. Zapravo, gdje god virnem, uvijek gledam ima li kakva alata koji bi se mogao pametno upotrijebiti smile
Sačuvana

Uvijek gledaj vedriju stranu smile
IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 17 јул, 2009, 19:49:08 »

Pandit,baš je tako.Proxon ili Dremel modelarska brusilica,zubarske i protetičarske burgije i brusevi,klešta,pajseri...
nehrđajuči čelik je uvek čist i precizan.
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: