|
roberto_s
|
 |
« poslato: 16 јул, 2009, 22:47:56 » |
|
 Eto, desio se i prvi ozbiljniji kvar , koji cu prepustiti majstor Zeljku ( jebote, pa ovde smemo i ime da mu napisemo)!!! Veceras, pre nego sam se vratio kuci, kljuc u bravu, kad ono ... CVRC..... Sje...o se automat na anlaseru... Na gurku upalih, dovezoh se kuci bez problema , a sutra, opet gurka, pa kod Zeljka........ ako ne popisdim i razbucam ga sam!!!! Javljam sta je crklo, cisto da i vas ne iznenedi.... Pozz
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
zvonet
Iskusni Pandista

Van mreže
Panda pod snijegom
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 16 јул, 2009, 23:04:32 » |
|
Ja sam imao slican problem... Dosao na benzinsku, natocio i da upalim... nista... probam gurati, zaletim i nemoze ni da okrene... samo nesto zablokira... Majstor me poslepa i kad je pregledao kaze da je otisao lezaj u alternatoru i zaglavio se. srecom nisam probavao vise gurati... popravak i lezaj sa slepanjem je kostao 10e..
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
mirorab
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 17 јул, 2009, 07:21:48 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 17 јул, 2009, 07:28:46 » |
|
U najgorem slučaju će te koštati popravka okolo 30€... A možda je i neka sitnica...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 17 јул, 2009, 09:58:52 » |
|
 , a sutra, opet gurka, pa kod Zeljka........ ako ne popisdim i razbucam ga sam!!!! Pozz HA , ne znam ja Kraljevica Marka, ali znam sebe....... Dan je poceo gurkom i voznjom do posla. Zatim je doslo do malog koskanja izmedju pande i Japanskog zutog zmaja zvanog TOYOTA. Znam da ce vam tesko pasti, ali bitku je izgubila panda: Corpus de click....
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 17 јул, 2009, 10:38:39 » |
|
Zatim je doslo do nasukavanja na palete, al' gle, pruzio se odlican pogled na donji postroj, savrsena prilika da se pogleda sta su gremlini iz Bajine-baste uradili na proslom proputovanju...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 17 јул, 2009, 10:46:53 » |
|
Sad, skidanje anlasera.. Treba vam gedora 13 i to ona dublja, okasti 13 , i gedora 10 za skidanje struje . Anlaser se drzi na tri zavrtnja, kada ih skinete, raskacite struju sa automata i eto ga anlaser direktno po vasoj glavi. (zato pazljivo drzite) Vrlo vazna stvar, pre nego sto pocnete da raskacinjete struju OBAVEZNO SKINITE PLUS NA AKUMULATORU !!!
Napomena slika koja sledi je upucana ispod auta, a ova sledeca, odozgo ispod haube. Obratite paznju na rezervoparcic za kociono ulje da bi vam bilo jasnije u kojoj zoni se naklazi zavrtanj br. 3
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
pandit
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 17 јул, 2009, 10:56:43 » |
|
Bravo Roberto-s! Odlično napravljeno. Posebno mi se dopao odbijač za zečeve  Ovo je 38. verzija pande - ribolovna. Dao si mi dobru ideju, nije to bez veze. A vidio sam i gdje stoje u novih modela katalizator i lambda sonda. Nemam to, ali je dobro znati. I ovo je prvi pandin motor kojega sam vidio bez golemih količina ulja po nejmu  Ovaj sajt postaje sve bolji po korisnom materijalu. Gledam arhiv onog engleskog, puno pričaju a malo korisnog. Glede na razmjer broj članova - korisni materijal, odavno ste ih pobijedili. Ponosan sam na vas/nas!
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 17 јул, 2009, 11:54:28 pandit »
|
Sačuvana
|
Uvijek gledaj vedriju stranu 
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 17 јул, 2009, 10:57:19 » |
|
I tako ja skinuh mrtav anlaser, probah ga direktno sa kablovima za paljenje... ma jok... mrtav. Automat izbacuje bendix napolje, ali rotor miruje i ceo sklop se uzasno greje. Otvorih kuciste da proverim cetkice.... kao nove..... Smrada paljevine nigde.... deluje sve normalno! Vratio sam cetkice i sklopio kuciste sa namerom da odnesem anl. kod elektricara, al' reko' da probam jos jedared. Stavim kablove premostim kontakte srafcigerom, kad ono.... R A D I I I I I I I I I !!!! Ajd' sad pitajte me sta je bilo???
Moja pretpostavka je da su lezajevi dotrajali, i da se zbog toga rotor zakosio i ostao zaglavljen. Kada sam izvadio i ponovo vratio rotor, sve je leglo na mesto i evo ga...radi... Sad ako se ponovo desi ista stvar, puj. puj. puj. skidam i nosim da mi zamene lezajeve.
I to je to, ustedeh ja danas sigutno 2-2.5 kdinara. Ako ce ikada nekome ovo pomoci , drago mi je..
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 17 јул, 2009, 11:15:02 » |
|
Iskusno Robi, iskusno.... Dobra ti je dizalica  A jel su ležajevi komplikovani za zameniti? Kontam da treba radapciger u svakom slučaju...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 17 јул, 2009, 11:24:54 » |
|
Imam elektricara u kraju koji ce mi prodati lezajeve i ugraditi ih po istoj ceni, samo da mu donesem sve rasklopljeno. Znaci radapciger njet....
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Karabaja42
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 17 јул, 2009, 11:27:09 » |
|
'bem mu krušnu mrvu, i moj anlaser ponekad omane, neće da zavrti, možda je isti "virus" kao kod tebe. Jel skupa ova Toyota "dizalica", ako nije i ja bih jednu naručio 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Karabaja ide dalje, karabaja naci mora...
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 17 јул, 2009, 11:30:54 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Karabaja42
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 17 јул, 2009, 11:34:29 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Karabaja ide dalje, karabaja naci mora...
|
|
|
|
|
|