Panda Club Serbia
24 мај, 2012, 14:21:03 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2
  Štampaj  
Autor Tema: Dubinsko čišćenje sjedala  (Pročitano 1644 puta)
pandit
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« poslato: 17 јул, 2009, 10:28:54 »

Sjedala i tapecirunzi su skinuti sa nove pande, stara oprema (19 godine nebrige) nije ni za smeće da štakori ne pocrkaju od boleština.... A i tako moram od starog vozačeva sjedala uzeti kostur i na njega staviti punila i presvlake sa novog vozačeva sjedala, jer je novo gadno slomljeno u sudaru. To znači da će biti i kao neki foto vodič kako se skidaju/zamjenjuju presvlake.

Kod rabljenog automobila sam se uvijek pitao tko ga je sve vozio i što je nevidljiva ostavljao u automobilu. Ja sam prilično otporan na razne boleštine, ali da tko od mojih nešto navuče, požderao bih se. Zato u takvom slučaju dam dubinski oprat sjedala i obloge, a ostalo temeljito očistim. Ne trebam tuđe bacile i smradove. Imam svoje smile)

Dragi prijatelj Milan se je pojavio sa svojom opremom i umijećem. Koliko je prašine (zapravo mulja, jer radilo se o dubinskom pranju) izvukao iz sjedala, to je začuđujuće. Palo mi je na misao da sjesti u neočišćena sjedala je kao obući tuđe gaće. Neoprane. U oprane može.

Usisavač sa nastavkom za dubinsko (mokro) pranje čini čuda. Sjedala su (kod novih pandi) s platnom samo na sjedećoj površini, obloge i zadnji dio sjedala su iz plastike koja samo ima izgled platna. S oblogom krova treba jako pažljivo i obavezno je sušiti na ravnom! Inače se može gadno iskriviti ili u najgorem slučaju prelomiti. Svejedno je to dobro napraviti za topla dana da se odmah suši.
« Poslednja izmena: 17 јул, 2009, 10:44:03 pandit » Sačuvana

Uvijek gledaj vedriju stranu smile
roberto_s
Na mreži Na mreži

« Odgovor #1 poslato: 17 јул, 2009, 11:28:57 »

Eh, sta bih ja dao za ovakva sedista, moja su komplet od skaja, presvlake ne pomazu puno!!!
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #2 poslato: 17 јул, 2009, 11:32:00 »

Kod mene bi prednja mogla na jedno dubinsko usisavanje dok bi zadnjima prijala i zamena sunđera.... To će sve najverovatnije sačekati sledeće leto...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
Karabaja42
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 17 јул, 2009, 11:32:30 »

Jadna prljavština, stvarno si joj dohakao  biggrin
Sačuvana

Karabaja ide dalje, karabaja naci mora...
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 17 јул, 2009, 11:51:30 »

Jadna prljavština, stvarno si joj dohakao  biggrin

Nisam ja. Milan je to genocidno likvidirao smile
Sačuvana

mirorab
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #5 poslato: 17 јул, 2009, 12:20:24 »

Čistoća je >1/2 zdravlja!

To je kirbi ili neka druga slična mašinka?
Sačuvana

'teraju me da radim, rođen sam da pecam...'
http://www.youtube.com/watch?v=6Qldezbn_wk
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 17 јул, 2009, 13:10:44 »

Čistoća je >1/2 zdravlja!

To je kirbi ili neka druga slična mašinka?

To jeste Kirby. Milanov. Ja imam kućni usisivač sa istim funkcijama (Delfin), samo puno jeftiniji. Kupio ga na Milanovu preporuku
Sačuvana

IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 17 јул, 2009, 19:32:18 »

Lepo odrađeno,svaka čast.Legendarni Aca dorćolac je negde pisao da se presvlake mogu skinuti i oprati u veš-mašini,ali ja još nisam otkrio kako.
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #8 poslato: 17 јул, 2009, 19:38:00 »

Cenim da je Aca mislio na štof onih starih sedišta iz Pandi prve serije (do '86)...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
dadja
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 17 јул, 2009, 20:06:12 »

Pa ta sedista su boljem stanju od nasih daleko mladjih pandica.
Meni su prednja sedista bila na izdisaju od kako sam ih kupio. Sundjer iz sedista se neprestano kruni a na suvzacevom sam vec 2 puta popravljao one trake sa donje strane sto drza sundjer.
Sačuvana
Pandelija
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

We are born naked, wet & hungry. Then get worst

« Odgovor #10 poslato: 18 јул, 2009, 12:43:28 »

Lepo odrađeno,svaka čast.Legendarni Aca dorćolac je negde pisao da se presvlake mogu skinuti i oprati u veš-mašini,ali ja još nisam otkrio kako.

Presvlake nije problem skinuti. Treba sam otkaciti plasticne "zakacinjalice" koje se nalaze na donjoj strani naslona. I od naslona i od sjedista ulaze jedna u drugu pa zajedno na metal. Sjediste jos ima zakacinjalice i sa strane. Nije ih tesko otkacititreba samo treba biti pazljiv sa srafcigerom jer je ipak plastika. naslon za glavu drze dva osiguraca. moje presvlake nisu smjele u ves masinu  nono da se ne bi nesto desilo "Njenom Velicanstvu", posto iz krojeva vire i po pola metra, zice koje pretpostavljam da sluze za ojacavanje i oblikovanje presvlake. Tako da sam to uradio rucno. Kod mene su sundjeri bili u katastrofalnom stanju. izgleda da je moju vozio neki sa siljatim dupetom jer je sundjer poccijepan bas na tom mjestu, a poceli su se i mrviti tako da sam samo istresanjem izbacio 1/2 kg prasine
Sačuvana
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 18 јул, 2009, 13:34:00 »

"vozio neki sa šiljatim dupetom......"        hahahahahahha          doooobra!
Da, na starim sjedalima je vozačevo sjedište potpuno uništeno ( na mojoj pandi). Bog zna koliko guzica je u svojih 19 godina vidjela. Ova druga sjedala su iz neke pande poslije 2000. godine, vidio samo sa strane natpis cxl ili clx... vrag će ga znati. Novo vozačevo sjedalo je u sudaru polomljeno, tako da ću punilo, donje trake i presvlaku, pa sive plastike dati sa novog sjedala na kostur starog. Kostur je u dlaku isti.n Od starih sjedala mi ostaje viška zadnja klupa, punilo je ok i lim, mehanizmi također, jedino je presvlaka u prilično jadnom stanju (prljavština da te bog sačuva). Ova nova sjedišta su deblja i puno udobnija.

To sa pranjem presvlaka u veš mašini će teško proči, jer ima plastičnih djelova i nekih žica, iako su u prvim pandama sjedala najsličnija zaboravljenoj vreči od krumpira sa malo spužve unutra. Svi koji to još imaju psuju ih iz sve snage i kažu da se je svojevremeno pande primio naziv "studentski auto" jer je bio tako jednostavan, asketski auto nešto poput spačeka (citroen 2 CV), a ne kao kasnije pun elektronike i raznih dodataka. Kad se voze na duže pruge, hodaju kao reumatičari smile

To je i moj problem. Imam problema sa kičmom, kojiput me smrači reuma, nešto dodale i godine (griješnog života, rekla bi moja, hehehe ) nisam više gibljiv kao nekad i ne mogu si zamisliti da bih napravio sa pandom više od 30-40 km u radiusu od kuće. Po vručem danu bez klime, nisam sposoban ni kilometar suicide_fool  Zato se divim i pomalo zavidim na koja se sve puteševstvija podajete sa pandama. Ah, mladost....
Sačuvana

Pandelija
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

We are born naked, wet & hungry. Then get worst

« Odgovor #12 poslato: 18 јул, 2009, 14:03:37 »

kod mene su stedili pa su umjesto 4 kaisa ispod guze stavili tri tako da je maloprije spominjano d..e fino upadalo u medjuprostor. ja sam sad premjestio pa je sasvim druga prica. Ja imam 36 god. i neku blagu spondilozu tako da te potpuno razumijem. Nadam se da ce nesto znaciti kad krenem 01.08 za kotor. posto mi je prosle godine trebalo tri dana da se "odglavim". Ako ne probacu da obidjem otpade u potrazi za nekim kvalitetnijim sjedistima mada nisam siguran sta moze da odgovara.
Sačuvana
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 18 јул, 2009, 14:39:17 »

kod mene su stedili pa su umjesto 4 kaisa ispod guze stavili tri tako da je maloprije spominjano d..e fino upadalo u medjuprostor. ja sam sad premjestio pa je sasvim druga prica. Ja imam 36 god. i neku blagu spondilozu tako da te potpuno razumijem. Nadam se da ce nesto znaciti kad krenem 01.08 za kotor. posto mi je prosle godine trebalo tri dana da se "odglavim". Ako ne probacu da obidjem otpade u potrazi za nekim kvalitetnijim sjedistima mada nisam siguran sta moze da odgovara.

Uno (3 vrata), Lancia Y10, Autobianchi 112, Seat Marabella, a ako me osjećaj ne vara, bit će uskoro i dosta razbijenih pandi
I dobro da si me podsjetio; prije nego bacim stara sjedala spremit ću trake, opruge i još kakav dio.
« Poslednja izmena: 18 јул, 2009, 14:48:51 pandit » Sačuvana

pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 12 октобар, 2010, 21:32:42 »

Poslije godinu dana pauze, prije tjedan dana prihvatih se pande, zapravo onoga što nisam tada dovršio. Greška je što sam neke stvari napravio polovično pa sam se morao dovijati kako je zapravo to izgledalo prije rastavljanja. Pomogle su mi fotografije koje sam neumorno snimao za skoro svaku razšarafanu sitnicu.
Jučer zamjenih zubar remen, ležaj španera i pumpu za vodu, termostat i senzor za temperaturu rashladne tekućine.
Danas sam sastavljao vozačko sjedalo, umjesto 2 dužna i 3 poprečna kaiša na sjedalu, stavih 4 poprečna i to 2 duplirah. Prije polaganje spužve sjedala izrezah komad one podloge koja se koristi ispod vreće za spavanje i tek tada stavih spužvu sjedala. Sad više neće oštri rubovi metalne konstrukcije sjedala trgat tu spužvaste uloške...
Prije par dana sam zamjenio zadnji odbijač (dobih novi na poklon) i poslije toga ispolirah cijeli auto 2 put odkad je kod mene. Dolničareve felge i nove gume sjele ko kec na desetku. Namazanih odbijača, ulaštenih plastika i guma oko prozora, panda izgleda ko bombon, iako je ja još uvijek zovem "kantom" ili skuterom sa kabinom. Malo me zeza saug sajla (sajla čoka), ali to ću riješit sutra kad idem po komplet novi ispušni sistem.
Neću zbrajat koliko sam potrošio, da se ne pitam koga mi je vraga to trebalo, ali kad budem platio 450 neurona za reganje, mislim da ću se junački napit.
Pošteno rećeno, lijepo sam se zabavljao šarafajući, vidim da će bit cirkusa, jer nema dana a da se tko ne zaustvi i svrati da pogleda pandu pred kućom. Neki zbog nostalgije (ili imali ili su ju svojevremeno željeli imat, a mlađarija ko da je u tehničkom muzeju. Ako ništa, uče povjest automobilizma, hehe
Svaki tjedan bar cigo jedan dođe i pita "jel bi to prodo". Ni okom ne trepnem, odem u kuću, mrtav hladan mu gurnem magnuma pod nos. Kad hoću ispast ljubazan, dodam i "sikter" da se zna red i da upamte kad vide tu pandu igdje, da ju zaobilaze u velikom luku, jerbo gazda je luđak smile)) To mu dođe kao protuprovalni sistem.
Zasad toliko. Kad budem stavio registarske tablice, slijede fotografije "kante".
Sačuvana

Stranice: [1] 2
  Štampaj  

Prebaci se na: