Panda Club Serbia
24 мај, 2012, 14:28:24 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Reparacija zadnjeg sedista i enterijera  (Pročitano 2374 puta)
markonikolic83
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« poslato: 18 јул, 2009, 12:29:27 »

Planiram da odradim zadnje sediste jer je izlizano i gotovo da se iscepa.Imam materijal koji se koristi za sivenje sedista na opelu i golfu,pa me zanima da li je neko rasturao zadnje sediste,ne mogu da provalim kako da ga rasturim a da ga ne pocepam,ili pak da sasijem presvlaku samo.Ne vidim nigde safove ili neke zakacke.Sundjer je ok,ali je platno lose,zato bi ga odradio.Ako nista,moracu da sasijem presvlake,ali mi je nekako lepse da ga sam presvucem,kad vidim sta vi sve radite sami(i ja volim da sam sredjujem auto),hvatam zazubice.
Inace materijal je kao sundjer debljine 5 mm presvucen jakim platnom,veoma kvalitetan.Prednja sedista ne bih dirao jer su skoro kao nova(neverovatno a auto presao 120kkm).Ako neko ima neko pocepano neka slika ako moze detalje da vidim kako da ga razformiram.
Takodje imam i materijal isto tanak sundjer presvucen eko kozom,sta mislite da njime oblozim enterijer(stranice,zadnje blatobrane?Da li bih cak mozda dobio na zvucnoj izolaciji?
Onda bi panda bila full.
Sačuvana
Pandelija
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

We are born naked, wet & hungry. Then get worst

« Odgovor #1 poslato: 18 јул, 2009, 13:25:18 »

pesvlake su ti zakacene za sjediste dugackim plasticnim (crnim) "zakacinjalicama" koje su usivene na krajevima presvlake, a dugacke su koliko i samo sjediste, Sa strane na prevojima su savijene tako da prate prevoje. Treba ti samo srafciger da zapocenes. Kada krenu mozes dalje i rukom da ih izvlacis Wink
Sačuvana
pandit
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 18 јул, 2009, 13:40:18 »

....Takodje imam i materijal isto tanak sundjer presvucen eko kozom,sta mislite da njime oblozim enterijer(stranice,zadnje blatobrane?Da li bih cak mozda dobio na zvucnoj izolaciji?
Onda bi panda bila full.

Zanimljivo. Pošto su na mojoj pandi svašta kombinirali, dobio sam ju sa unutarnjim plastičnim oblogama zadnjih blatobrana od ruba prvih pa do zadnjih vrata. To se montira skupa sa tapetom zadnjeg djela. Izmeđute plastike i blatobrana je još debeo koamd filca (bar 10 mm) za dušenje zvuka.
Mislio sam da to imaju svi modeli...
« Poslednja izmena: 18 јул, 2009, 19:08:47 pandit » Sačuvana

Uvijek gledaj vedriju stranu smile
markonikolic83
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 18 јул, 2009, 18:06:53 »

Ja nemam nikakvu izolaciju nazad pa se cuje,pogotovu po makadamu.A na sedistu nemam presvlake,znao bih kako da ih skinem,nego hocu mebli od sedista da zamenim ali ne znam kako se sediste rastura da ne polomim nesto.Sa donlje i zadnje strane je lim,sedalni deo i naslon normalno mebl,ali ne vidim kako je to spojeno.
Sačuvana
markonikolic83
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 19 јул, 2009, 19:50:31 »

Danas krenuo u skidanje sedista.Postupak skidanja je ocigledan,nadam se da znate pa cu da preskocim.
Prvo safcigerom polako razvrnuti kanal po obodu sedista

Polako se iz kanala izvucu krajevi mebla koji su zasiveni na plasticne "lajsnice"

Na kraju rastureno sediste izgleda

Materijal od koga cu siti sediste izgleda ovako(od njega se rade sedista inace)

Ovo je samo traka materijala,inace imam za ceo sedalni deo i naslon da budu iz jednog dela.
Konac je takodje "original"

Stari mebl je bas propao,izlizao se i sundjer na njemu je sav iskrunjen.Malo me uhvatio mrak pa su slike losije.

A ovaj drugi materijal(sto sam mislio za oblaganje stranica) izgleda ovako

Inace prednja sedista su u dobrom stanju pa ih necu dirati,mozda sasijem samo presvlake od istog materijala kao za zadnje sediste da bi bila u tonu,a mozda i ostavim da se slazu uz policu i stranice

Inace limuzina izgleda ovako

Malo su slike mutne,uhvati me mrak.Mislio sam sam da radim sedista,ali posto imam masinu za sivenje(bagat) koja je slaba da busi ove plasticne lajsne,dacu to ipak nekom "strucnjaku" da mi sasije.Kada odradim to(potrajace par dana) pokazacu slike novoodradjenog sedista.Ako imate neke predloge ili primedbe,tu sam.Nisam hteo samo presvlake da stavim preko ovog starog sedista(sundjer mu je ok).,retko kad se neko vozi pozadi(auto inace voze moji veoma slabo,100-200 km mesecno,jedva i toliko,ja imam novu Daciu,ali panda mi je nesto prirasla srcu pa cesto ja nju soferiram).Toliko za sad od mene.

« Poslednja izmena: 19 јул, 2009, 20:20:47 markonikolic83 » Sačuvana
Misko_85
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 15 март, 2011, 18:01:54 »

Ljudi, jer pokusao neko da napravi zadnje sediste? Ili ako neko moze da postavi slike ili sl. Ja bih da probam, mislim da nije tesko.
Sačuvana
roberto_s
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 15 март, 2011, 19:11:10 »

Izvini, a sto bi pravio zadnje sediste. Topla voda - davno izmisljena !!!
Sačuvana
Misko_85
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 16 март, 2011, 15:57:52 »

Pa pravio bih iz razloga jer je moja Panda teretno vozilo a ja hocu da je prepravim u putnicko.
Sačuvana
Speedy
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 16 март, 2011, 17:15:23 »

Malo po forumu  read, vec je pisano o tome...Nema tu sta da se pravi,kupis zadnju klupu od Pande za 50ak eura ili neku raspalu za 20ak - 30 i samo zasafis u vec predvidjene rupe na podu i 2 sa strane koje drze sediste,nikakva mudrost... a ako hoces bas da se igras probaj da ubacis sediste od Yuga uz prepravku,pa ako moze, okaci slike
Sačuvana
Misko_85
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 19 март, 2011, 16:41:24 »

Jer moze neko da postavi mere i sliku zadnjeg sedista? read
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: