Panda Club Serbia
24 мај, 2012, 14:28:48 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Filter za benzin  (Pročitano 1209 puta)
pandit
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« poslato: 19 јул, 2009, 16:16:10 »

Kod automobila starijeg od 5 godina, u ovo doba nemogućeg šverca benzina, naljevanja iz kojekakvih cisterni pametno je staviti filter za benzin. Sva ona prljavština koju smo tko zna gdje pokupili, će lijepo ostati tamo gdje joj je mjesto i neće biti trokiranja zbog zapušenih dizni karburatora, pumpa dulje živi, a i ostali sistemi za ubrizgavanje. Osim toga je vidljivo ima li potrebe očistiti rezervoar za benzin

Postavlja se između rezervoara benzina i pumpe za benzin.
Materijal: filter, 2 šelne - 4 € uvrh glave.
Vrijeme potrebno za montažu: 10 minuta sa kavom ili pivom i obavezno bez cigarete.
Sačuvana

Uvijek gledaj vedriju stranu smile
markonikolic83
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 19 јул, 2009, 20:35:57 »

To nije lose,nije skupo,ali zbog loseg benzina meni je par puta bas taj filter pravio probleme na zastavi 128,brzo zapusi.Moj savet ako ga ugradjujes,stavi i jedan u gepek(nije skupo),u slucaju da zapusi u voznji,cas stanes i promenis ga.Iz iskustva,doduse od pre 3-4 god dok sam je vozio na benzin,par puta me taj filter zezao.Ili je bio los benzin,ili filter mala privreda.
Sačuvana
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 19 јул, 2009, 20:39:21 »

Kada je tu toliko prljavštine da se taj filter zapuši, onda se skida rezervoar za benzin i temeljito očisti smile U tome i jest caka. To je neke vrste pokazatelj da je smeća u rezervoaru previše.
Rezervni filter je pri ruci, hvala.
« Poslednja izmena: 19 јул, 2009, 20:41:28 pandit » Sačuvana

gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #3 poslato: 19 јул, 2009, 21:45:38 »

Elem, nas sa novijim Pandama se ovo ne tiče jer imamo potapajuću pumpu koja okolo sebe ima filter koji se menja zajedno sa pumpom, uglavnom...

Što se filtera za mehanički pogonjene pumpe tiče na prošlim automobilima sam stavljao isključivo metalne fradove filtere... Ovu plastiku nisam hteo ni da prinesem automobilu a još manje da ga stavim u motorni prostor gde su temperature relativno visoke... Filter se obavezno stavlja između rezervoara i pumpe, nikako između pumpe i karburatora...

Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 20 јул, 2009, 08:45:34 »

Nema nikakve opasnosti od ove plastike. Sasvim je u redu. Imao to godinama po drugim automobilima, pa čak i na zračno hlađenim motorima i nikad nikakvih problema, osim što se nakupilo prljavštine, pa sam ih mijenjao. Kao kad baciš filter od popušene cigarete smile
Normalno da se filter postavlja između rezervoara i pumpe, jer je tu pumpa mehanička. Tako je i postavljen na fotki, na dovodu iz rezervoara.
Svi automobili novije proizvodnje imaju filter na pumpi u rezervoaru. Ovaj moj je prastar:) A bit će članova i sa starijim pandama, nisu ih svi kupili tek sa ovim kontigentima iz Italije.

Jedino, koliko sam ustanovio imam plastični rezervoar, što znači da je naknadno zamjenjen. Ako je sa rezervoarom postavljena i potopna pumpa sa filterom, neka, ništa ne smeta leba ne traži, a samo koristi, jer kakav je to filter na potopnoj pumpi koji se nikad ne čisti, a ultrazvuka nema? Znači da je za krupnjije tvrde djelove, jer kad bi zadržavao na sebi ono što zadržava ovaj finiji filter, zapušio bi se odavno. Ta finija prljavština se pak rado taloži na karburatoru i diznama ili bilo kojem sistemu za ubrizgavanje goriva.

Jedan mali dodatak za one koji ne znaju: Ulijte u neku otvorenu posudu bezin i slobodno bacite u to upaljenu cigaretu. Benzin se neće zapaliti, nego će se cigareta ugasiti u benzinu. Zapalit će se ako je posuda duboka i puna benzinskih isparenja. Isparenja benzina odmah planu. Kad osjetite smrad benzina u autu, to je opasno, jer osjećate ta isparenja, koja od iskre na alternatoru, zaganjaču ili pregrijanog ispušnog kolektora mogu odmah planuti. Kad bi utekućen benzin odmah planuo, auto ne bi trebao karburator.
« Poslednja izmena: 20 јул, 2009, 09:17:01 pandit » Sačuvana

rasho75
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

Pametan čovjek traži riješenje, budala izgovor

« Odgovor #5 poslato: 31 март, 2011, 04:55:28 »

Moja panda iako ima potapajucu pumpu i filter oko nje. Ima i filter ispod rezervne gume ali to nije onaj mali plastični nego je veličine bombe kašikare. Ima svoj nosač koji je pričvršćen za šasiju i na tom nosaču su još neka crijeva i sajla. Pa zato pretpostavljam da nije naknadno ugrađivan. Inače panda je 2000 godište spi motor 999 cm3.
Sačuvana

pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 31 март, 2011, 07:31:23 »

Ma normalno, sve pande imaju filter goriva u rezrvoaru, radi se o tome da taj filter nitko nikad ne mijenja, iako bi trebalo na 100 K, pa je ovo što sam ja stavio, preventivno smile
Sačuvana

Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: