Panda Club Serbia
24 мај, 2012, 14:35:02 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2 3
  Štampaj  
Autor Tema: cudan zvuk iz motora  (Pročitano 1679 puta)
darkosim
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« poslato: 22 јул, 2009, 18:42:42 »

naime kada ubacim u prvu i dam gas cuje se zvuk, kao zvuk menjaca kada idem u rikverc ( svima je poznat taj zvuk),tako je i kada ubacim u drugu i u trecu samo malo manje se cuje(u toku voznje kada izbacim iz brzine tog zvuka nema),auto je bio kod mjistora posto mi je jos prosle godine  rekao da se cuje druk lezaj ali pre nedelju dana kad je auto bio na pregledu majistor mi je rekao da je nastelovao kvacilo i da je sve uredu( i da je nivo ulja u menjacu uredu),a mene kopka sta znaci taj zvuk,pomozite ako imete nekakvu ideju. angry2
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #1 poslato: 22 јул, 2009, 19:58:57 »

Ne znam šta da ti kažem... Možda da probaš kod nekog drugog majstora?

Zupčanik za rikverc ima zupce koji nisu ukoso urezani i zato je onako bučan (zupci idu ||||||| dok su kod zupčanika drugih brzina /////// )... E sada šta bi moglo da podseća na taj zvuk nije mi jasno...

Jel je tvoj majstor skidao menjač?
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
Karabaja42
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 22 јул, 2009, 20:17:09 »

Jesi li siguran da nije druk ležaj  stop
Sačuvana

Karabaja ide dalje, karabaja naci mora...
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 22 јул, 2009, 20:24:50 »

moja se u prvoj i drugoj cuje poput ficine prve brzine, ali ja znam zasto je to tako. Kada sam je uzeo, manzetna do menjaca je bila pocepana i ko zna koiko je taj menjac radio bez ulja. Zamenio sam manzetnu i sipao ulje po preporuci proizvodjaca ali se zvuk samo neznatno stisao. Onda sam ispustio tu sintetiku i sipao neko gusto mineralno , e tek tada se menjac utisao mada ne potpuno. Zimi, kada je debeo minus nemam problema sa menjanjem brzina jer upalim auto, nahranim Kerbere, pa tek onda krecem. Znam da je ovo nepotrebno, ali navika je cudo.

Mozda je i tvoj menjac vozen bez ulja???
Znam da je Drajgan slican problem resio u Dobanovcina tako sto mu je Zeljko zamenio neke lezajeve u menjacu.
Dragane,ispravi me ako gresim!!!
pozz
Sačuvana
drajgan
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 23 јул, 2009, 00:14:54 »

Roberto u pravu si.
I ja sam pri kupovini Pande dobio menjač bez kapi ulja. Vozio sam tako od N. S. do BG i još po gradu, do servisa. Imao je neki škripavi zvuk koji se gubio sa pritisnutim kvačilom.
Majstor iz Dobanovaca promenio ležajeve i sipao ulje.
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #5 poslato: 23 јул, 2009, 06:48:48 »

Ako nije tajna, koliko je koštalo menjanje ležajeva?
Sačuvana

drajgan
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 23 јул, 2009, 07:29:49 »

9,5 k
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #7 poslato: 23 јул, 2009, 07:57:56 »

Toliko... Ležajevi su skupi, a samo skidanje i vraćanje menjača je oko 5000din...  swoon
Sačuvana

mirorab
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #8 poslato: 08 новембар, 2009, 20:12:42 »

Čudan zvuk HLADNOG motora u leru... Kao da se guši i ima zvuk dizela (pominjani Ferguson). Kada dodam gas u leru dizelaško brundanje se gubi i motor radi kao u formule (lambordžinija), sa zvukom benzinca. PRva je prekratka, u drugoj u donjoj polovini broja obrtaja je motor trom i guši se pomalo a preko pola se ponaša normalno (i vuče normalno). Kada se zagreje, posle par km, sve je normalno. Ovo je ponašanje motora simptomatično od kad sunuh 10 lit goriva na jugopetrolu... Sad sam (na upaljenu rezervu) grunuo 20 lit na OMV, u nadi da će se nešto (možda ) promeniti...

Ima li ko iskustva sa sličnim nepravilnostima u radu motora? Ima l' ko sugestije, želje, čestitke i pozdrave?
Ja imam: pozdrav svima!
Sačuvana

'teraju me da radim, rođen sam da pecam...'
http://www.youtube.com/watch?v=6Qldezbn_wk
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 08 новембар, 2009, 20:32:15 »

Pozdrav Mirorabe.
Kad se javi taj Ferguson u leru - desava li se nesto sa oranz- lampicom? Mislim gori li, il trepce li. Ta oranz (``Check Engine``) lampica se pri davanju kontakta upali da svetli, ali nakon starta motora, ona se sama od sebe ugasi (to je nacin da se proveri prilikom startanja motora - da li je lampica sama po sebi ispravna, a to vazi i za ostale upozoravajuce lampice, ulje, aku, kocnice........ Cim u radu motora - dodje do neke greske ona bi trebala da se upali da svetli - ili kontinuinirano ili da - trepce neko vreme (moj slicaj).
Ako svetli dok imas traktorce pod haubom, onda krenes od pocetka - Prvo pogledas dal se motor trese, pa kablovi od svecica, pa trafo-bobine, i tako nesto........Desava se (procito na GB forumu) da na ladnoj masini dolazi do problema - zbog nekog senzora temperature vazduha na usisu, ali to bi sigurno upalilo ``oranzadu``.......
Nadam se da je neka glupost - tipa olabavljen konektor na nekom od trafo-bobina, il olabavljen kabl na nekoj svecici, ili tako nesto jester
Pozz
Sačuvana
IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 08 новембар, 2009, 21:12:35 »

Miro,opisao si ponašanje mog motora pre promene kablova svećica kada mi bar jedan kabal probijao.Pre zamene možeš pokušati da kablove dobro obrišeš
krpom netopljenom benzinom,a nije na odmet da očistiš i mast oko svećica .Po mraku možeš videti varnicu kako skače gde ne treba.
Sačuvana
mirorab
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #11 poslato: 09 новембар, 2009, 00:02:54 »

I mene je bunio izostanak paljenja check engine lampice. Čak sam se tripov'o da je neki žabarski majstor odsekao žice do iste...  jester
Ta oranz (``Check Engine``) lampica se pri davanju kontakta upali da svetli, ali nakon starta motora, ona se sama od sebe ugasi (to je nacin da se proveri prilikom startanja motora - da li je lampica sama po sebi ispravna, a to vazi i za ostale upozoravajuce lampice, ulje, aku, kocnice........ Cim u radu motora - dodje do neke greske ona bi trebala da se upali da svetli - ili kontinuinirano ili da - trepce neko vreme (moj slicaj).
... ali to bi sigurno upalilo ``oranzadu``.......
Nadam se da je neka glupost - tipa olabavljen konektor na nekom od trafo-bobina, il olabavljen kabl na nekoj svecici, ili tako nesto jester
Pozz
Oranžada zasad samo u čaši, u antivirus koktelu... Probaću Ifin trik sa pregledom kablova, a zasad se (zagrejan!!) motor ponaša normalno, tako da od testa ništa večeras. (Malo sam nabijao komplekse deci u džipovima po semaforima...  dance1 Dakle: radi!!) Ujutru ćemo videti kad se makina ohladi.... A možda u ovom gorivu koje sam sipao ima i neki oktan, za razliku od prošlog!?!?  jester
Kako god bude objaviću...  read
Sačuvana

zvonet
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

Panda pod snijegom

« Odgovor #12 poslato: 09 новембар, 2009, 00:15:43 »

Miro, otprilike isto se desava kod mene kad sipam gorivo na lokalnoj benzinskoj pumpi, sve mi se isto desava, narocito ovo da u drugoj se pocne gusiti kod naglih ubrzanja dok ne predje otprilike u drugu polovinu okretaja,onda je sve ok! i kad se ugrije radi normalno a lampica se jos nikad nije upalila, osim kad palim auto pa po tome znam da je ispravna!  Kad tocim na OMV ili Petrol (slovenacki) nemam takvih problema... Prijatelj mehanicar mi kaze da je to radi previse sumpora u gorivu i jos nekih prljavstina... I tako mi je od kako imam pandu i nikakvih ozbiljnijih problema nemam s tim...
Sačuvana
mirorab
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #13 poslato: 09 новембар, 2009, 00:40:53 »

Da...  read  scare
Al ja sam dosad sipao gotovo uvek na OMV, sporadično na EKO Hell(enic). Rusopetrol kad baš moram. I nikad ništa...
Mali trokir na leru, kao da zadrhti na tren.
Al ovo sada je kao na staroj Zastavi... Pogledaću i kablove, zasad je, po dolivanju drugog goriva, sve OK.
Sačuvana

kuntalo
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 09 новембар, 2009, 01:56:31 »

Al ja sam dosad sipao gotovo uvek na OMV, sporadično na EKO Hell(enic). Rusopetrol kad baš moram. I nikad ništa...

Ne ljuti se Miro, ali nema potrebe da izbegavaš žgadiju. Ionako su oni "prva ruka", a čak i taj OMV kupuje kod njih, baš kao i Ti. Samo malo više...

Što se Tvog problema tiče, meni tako radila i stara, a radi i ova. Idite Vi malo spavajte na ulici večeras, pa kad Vas neko zajaše ranim jutrom, Vi pevajte... mda Stvarno bre ljudi preterujete nekad...
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3
  Štampaj  

Prebaci se na: