Panda Club Serbia
24 мај, 2012, 14:35:48 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 [2] 3
  Štampaj  
Autor Tema: cudan zvuk iz motora  (Pročitano 1679 puta)
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #15 poslato: 09 новембар, 2009, 07:40:14 »

Meni se to desilo jedared a problem sam rešio tako što sam ga momentalno ugasio i potom upalio... Posle se nije ponovilo...  (ne znam da li bi moglo da ima veze sa slučajnim stiskanjem pedale gasa pri startovanju motora)...

Inače, kada apsolviramo Mirov problem imaću da dodam još nešto što me muči u vezi čudnih zvukova (gremlina) iz motora...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
mirorab
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #16 poslato: 09 новембар, 2009, 09:52:52 »

Ovako...
Zajaho ja jutros, a nije spavala na ulici... I niko se ne naljuti... dance1 Ups!!
(nisam, majke mi, samo se puvam... bb )

Dakle: Zajaho ja Pandu koja je prenoćila na ulici a ona.. Kakvo Meče, Mače je to!! Prede. Skoro da peva. Posle je propevala kada sam jurio neke mečke po Košutnjaku, valjda se setila de je ona Meče...
Ni traga dizelaškoj furci od prethodnih dana. (ionako je OUT biti dizelaš...  jester )
Jedina akcija koju sam izveo je sipanje na drugoj pumpi, Ifin savet ću da sprovedem kad se malo (i neočekivano, spontano što reče Giba) provrednim.

Nemam ja ništa protiv NIS-a, vene naše zemlje su to, bvale, al kad god sipam kod njih (pumpa u Požeškoj) neki me andrak keca... Ako ništa drugo klinci me oglobe za slatkiše...  jester

Pratiću situaciju i narednih dana, ali kako se čini.... BUSTED!
Sačuvana

'teraju me da radim, rođen sam da pecam...'
http://www.youtube.com/watch?v=6Qldezbn_wk
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #17 poslato: 09 новембар, 2009, 12:21:05 »

Jes da sve dolazi iz NIS-a ali poenta je ko kako krsti čorbu na pumpama a to već zavisi od lica mesta... Najbolje iskustvo sam imao sa OMV-om i LukOil-om...

E sada, gremlini iz Gvida... Kada je hladno vreme, a ja ga ujutru zajašem, on počne da iznad nekih 2000 o/min da pravi zujeći zvuk srednjeg intenziteta čija visina (frekvencija) prati broj obrtaja motora...Isto se dešava dok sam u brzini i dok sam u leru a prestane posle nekih 200-300m ili 3-4 minuta... Bem li ga, navikao sam da auto telefonira šta mu fali pa ga zato stalno osluškujem ma koliko podsećao na Stevu Žigona...
Sačuvana

inspkluzo
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: 09 новембар, 2009, 12:38:22 »

Gibo, promeni pumpu za vodu!
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #19 poslato: 09 новембар, 2009, 12:46:50 »

E jeba ga, lagerče u pumpi je zveknulo?
Sačuvana

mirorab
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #20 poslato: 09 новембар, 2009, 13:48:19 »

Mislim da sam čuo ovakve zvuke i kod mene... (koliko da se nadovežem...) Samo što sam od glasne muzike polugluv, pa nisam siguran.
@Gibanitza: aj kad budeš na Brdu imao viška po ure, pa da preslušavamo mašine...  jester
Sačuvana

'teraju me da radim, rođen sam da pecam...'
http://www.youtube.com/watch?v=6Qldezbn_wk
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #21 poslato: 09 новембар, 2009, 13:53:59 »

Pa može, ali dok ja dođem do Brda makina je već mlaka ili topla... Jedino nam ostaje da slušamo tvoje meče...
Sačuvana

inspkluzo
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: 09 новембар, 2009, 14:35:05 »

Nije lager, već semering koji je krut kada je hladan, kada se zagreje smekša, pa prestane da se čuje, bar je kod mene tako bilo.
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #23 poslato: 09 новембар, 2009, 14:46:43 »

Aaaaa, toj li je!  read

Hm, pa ne daje mi se cca 5k din zbog semeringa... U principu onda i nije strašno, samo da se doliva tečnost (kao kod Robijeve svaje)...
Sačuvana

inspkluzo
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: 09 новембар, 2009, 14:53:27 »

Pumpa ti je 2k din + ruke.
Sačuvana
inspkluzo
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: 09 новембар, 2009, 14:56:56 »

http://www.gazela.rs/
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #26 poslato: 09 новембар, 2009, 14:59:24 »

Hvala na informaciji Inspektore!  good fan
Sačuvana

bibazoki
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: 09 новембар, 2009, 22:34:33 »

Jes da sve dolazi iz NIS-a ali poenta je ko kako krsti čorbu na pumpama a to već zavisi od lica mesta... Najbolje iskustvo sam imao sa OMV-om i LukOil-om...

E sada, gremlini iz Gvida... Kada je hladno vreme, a ja ga ujutru zajašem, on počne da iznad nekih 2000 o/min da pravi zujeći zvuk srednjeg intenziteta čija visina (frekvencija) prati broj obrtaja motora...Isto se dešava dok sam u brzini i dok sam u leru a prestane posle nekih 200-300m ili 3-4 minuta... Bem li ga, navikao sam da auto telefonira šta mu fali pa ga zato stalno osluškujem ma koliko podsećao na Stevu Žigona...

Identično, ama baš isto i kod mene. I metraža i minutaža! boast

Ćuti, kenjaj i brzine menjaj... prankster prankster
Sačuvana

RENO4+PANDA4+4=12
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #28 poslato: 14 новембар, 2009, 11:17:09 »

Svratio sam pre neki dan do majstora Bobana i krenuli smo da pretresavamo Pandu (ako Bog da ide Giba u Austriju za NG a Gvido nas vozi za manje pare nego što bi nas koštale dve autobuske karte) i između ostalog da vidimo o čemu se radi kod tog zviždavog zvuka pri ladnom motoru.

Krenuli smo od PK kaiša, dotegli ga na propisanu vrednost (malo je bio popustio) međutim problem time nije rešen mada mi se čini da je umanjen. Pokaza mi Boban tom prilikom neke strašne stvari - u furdi je imao nekoliko alternatora koji su pukli na deklovima a pripadali su Pandama i Puntima. O čemu se radi - inače kada u alternatoru dotraje ležaj osovina se uglavnom zaglavi i ne mrda, međutim kod FIAT-a u tom trenutku puca dekl (šasija, poklopac, oklop) alternatora i isti je otpisan a vozilo ostaje na putu. Ceh je oko 16 000din... Preventiva je zamena lagera koja košta cca 4 000din. Pošto je moj Gvido prešao već 121 000km mislim da bi mu prijao navedeni zahvat...

Inače, reče mi da postoji mogućnost, kao što je Inspektor objasnio, da se čuje semering na pumpi za vodu, međutim kaže da to nije kvar i da tako mogu da teram...
Sačuvana

Vlajko
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: 14 новембар, 2009, 21:56:16 »

16iljade cega?!
Mislim, za sta? Nista bre nisam razumeo.
Pa nov alternator ne kosta toliko, taman otisao u pipiripi skroz..?
Ajd neki lager da ode ok, ali i on nesto mnoooogo..
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3
  Štampaj  

Prebaci se na: