Panda Club Serbia
24 мај, 2012, 15:04:32 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 17
  Štampaj  
Autor Tema: Birtija...  (Pročitano 7951 puta)
AcaDorcol
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #45 poslato: 28 септембар, 2009, 06:24:19 »

Ifa, pripremi se za Punto-Van, ili Doblo-Cargo.......(oni tek dolaze)........
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #46 poslato: 28 септембар, 2009, 06:40:26 »

Ima i nekih novih Pandi, belih u van varijanti sa multijet motorom ali su im cene još uvek jake... Istina to nije Telecom Italia, no dobro...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #47 poslato: 28 септембар, 2009, 07:09:14 »

Interesantno je da se za ovaj tip ``makine`` zainteresovao i indijski koncern ``Tata`` poznat po modelu mikro-auta za par iljada plateznnih sredstava.....

Nadam se samo da ce novi Topolino biti kvalitetniji od ``Tata`` mikro automobila, i da ce dostici slavu i popularnost originalnog Topolina.
evo jos malo spijunskih slicica:

Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #48 poslato: 28 септембар, 2009, 07:12:55 »

Jedno je definitivno, s porodicom u ``ovome`` necu moci do GR, a i krovni kofer koji imam, ne bi stao na njega..........(sva sreca pa deca vise i nece samnom i zenom na letovanje, a za nas dvoje krovni kofer i ne treba........he, he.........
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #49 poslato: 28 септембар, 2009, 07:19:18 »

A indusi udaraju s 5 vrata i kineskom plastikom, a i cenom bogami..........
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #50 poslato: 28 септембар, 2009, 07:26:44 »

Gibaja, obrati paznju na ovo resenje. Jasno se vidi nasa dizna za ubrizgavanje goriva, ali ispod bregaste je otvor za Vazduh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #51 poslato: 28 септембар, 2009, 07:55:07 »

Ne znam šta da vam kažem ali već vidim sebe u MIŠU (Topolino = Miš)! Dizajn je genijalan a za praktičnost po gradu ne sumnjam...

No, što se tiče rešenja usisa/izduva, koliko sam skontao bregasta otvara i zatvara samo izduvne ventile dok su usisni upravljani nekom hidraulikom kontrolisanom elektronikom jer je to jedini način da se izbegne leptir i usisna grana... A što da se ne koristi naša brizgaljka? Ima li neke bolje  lol jester
Sačuvana

gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #52 poslato: 28 септембар, 2009, 08:01:41 »

Evo i malo slikovitijeg objašnjenja:

http://www.youtube.com/watch?v=5IrPcmMHqHE
Sačuvana

AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #53 poslato: 28 септембар, 2009, 09:43:42 »

Bravo, Gibo, sad mi je malo jasnije o cem se radi.......
Na zalost sistem je toliko slozen i precizan da mi nemamo ni u najavi pogon koji bi to mogao da proizvodi............
Steta.......dakle crveno bajrache ce postati samo fabrika sklapalica - a bivsi kooperanti za motornu grupu (Rakovica, Mladenovac, i ostali, polako u red za  suicide_fool . Sta ces mnooooogo se kasnilo i zivelo u samoupravljanju........... Pitam se prate li nasi inzenjeri internet il sede pored TV-a cekajuci da im se za nekih 10-tak dana obrati neki ministar sa gostovanja u Torinu i da im putem direktnog ukljucenja u vecernji TV-Gnevnik - javi ovo o cemu zapodenuzmo temu u nasoj Birtiji...........
Vec zamisljam kako ce nakon tih vesti cela stampa ovde da likuje kako smo postali svetski vrh u novim tehnologijama, te kako smo napredni, te kako je zavaljujuci nasim super-menovima jedna propala industrija spremna da se vine u sam svetski vrh, bara - bar s fiatom i amerikancima..............(jedino nece reci da ce se kod nas sve samo - i to daj boze da i to bude - sklapati pomocu srafilice i to od veoma, VEOMA krupnih elemenata, bez nekog zalazenja u sitne delove). Na primer komplet ce izgledati ovako, cela leva i desna stranica vozila, ceo krov, ceo patos, i svi ramovi. Baska leva i desna vrata s`as sve sarkama, pa ceo motor u posebnom sanduku na kome ce pisati - NE OTVARAJ BEZ PRISUSTVA 2 KONTROLORA sa OVLASCENJEM FIAT-a, i bez INSTRUKTORA (amerikanca)...........Onda se uzme srafilica i dva fizikalca i jedna cistacica s magicnom krpom, i na drikere se sve to spoji, cistacica prebrise (sa Cilit-Bang-om), tapacirung koji su oni fizikalci spojili na predvidjene drikere, i....................gotovo.!!!!
Izem ti auto-industriju................
Pade mi napamet kako je pre jedno 10-15 godina bilo popularno da se prijavis jednoj fabrici malih maketa automobila radi sklapanja istih u kucnoj radinosti. Oni ti posalju paket sa delovima, ti ih kuci sklopis po zadatom uputstvu, i vratis ih u kutiji na zadatu adresu, a oni ti uplate neku sicu na racun. Posle se i to pretvorilo u prevaru jer su poceli lazni oglasi na tu temu u cilju da navuku ljude da im uplate neki depozit za delove za sklapanje, pa je ceo poso propao kod nas i preselio se u druge delove sveta gde jos uvek funkcionise. Cak se i naocare za sunce tako sklapaju po Svedskoj...........(i dan danas).........
Sta ces takav je svet u kome danas zivimo, a kako ce izgledati sutra..........Jos jedno sam primetio, sa opadanjem kolicine CO2 u izduvnim granama mnogi ce izduvati........
Sačuvana
drajgan
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #54 poslato: 28 септембар, 2009, 10:18:06 »

Novije vesti spominju proizvodnju u sledećoj godini umesto Topolina neku varijantu Una, koja bi pripadala B segmentu.
Cena bi mu bila između Pande i Punta.
Možda bi to bilo bolje rešenje od Topolina.
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #55 poslato: 28 септембар, 2009, 10:29:16 »

Zanimljiva stvar sada je što nova Panda košta 7500€ u klot varijanti a Punto Classic je 6999€... Iz nekog neznanog razloga bih radije uzeo novu Pandu...
Sačuvana

AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #56 poslato: 28 септембар, 2009, 10:54:56 »

@Drajgan, Na zalost nista od ``B`` segmenta (model-Sedici), on - ode kod (servilnih) Poljaka...........onako, cisto na verskoj bazi, onako sitno-kaludjerski (katolicki)..........(skupo je to za istocnu evropu *koja se po novom zove - zapadni Balkan????, jer on ce biti 12 somova, a to ovde nema da prodje..........).
Ovako, misonja-pisonja - u kombinaciji sa kreditom neke od ovdasnjih Spar-Kasa (namerno ne koristim izraz Banka) i ratom od nekih 60-80 ojrija mesecno.............pa ima da navali narod........jos ako bude u kombinaciji vrati keca, ili yougoa - i uzmi misa....

@ Gibaja, jes bre - stvarno, razlika je manja nego razlika u kvalitetu..........Ipak je varenje ramova karoserije u poljskoj robotizovano. Ovo kad vidim u crvenom barjacetu, kako setaju one ``visece`` punkt-aparate, muka me uvati. Posle razmisljas, dal ga je ovaj uvatio tri put ili dva-put (otkrijes tek kad nesto podje po zlu)......
Ipak, za sada- pratim samo cene polovnjaka proizvedenih zapadno od meridijana koji prolazi kroz BG......
Sačuvana
IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #57 poslato: 28 септембар, 2009, 17:10:15 »

Ja sam mislio na ovo
http://www.carmagazine.co.uk/Drives/Search-Results/First-drives/Fiat-Fiorino-Qubo-14-2008-CAR-review/
http://www.mojauto.rs/test/fiat-auto-testovi/45-fiat-auto-testovi/398-test-fiat-qubo.html
što i vama želim,ako vam se sviđa.Ja čekam da malo pojeftine pa stignu u hangar.
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #58 poslato: 29 септембар, 2009, 07:11:47 »

Joj, meni se ovo ne sviđa...Kooperacija PSA, Tofas, Fiat... Bojim se da su ovi Francuzi pokvarili početno dobar auto koji je nastao na bazi Grande Punda a Turci mi isto nešto nisu od poverenja...

Šta god sledeće da uzmem voleo bih da zadržim Pandu... Ubacim neki 1.2 16V motor, šire gume, felgice ili da je dignem, pa bul bar, maglenke, ašov sa strane i tako neko terensko zezanje... Pusti snovi...

Sačuvana

AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #59 poslato: 29 септембар, 2009, 09:06:26 »

Gibaja, ako se ipak desi (malo je verovatno, ali ipak ako se desi) da Zabari rese da zavrnu Poljake, i da odluce da se umesto Topolina u crvenom bajrachetu krene sa novim Uno- modelom, onda bi on izgledao vako kao na slici.
Generalno novi Uno bi bio dobrim delom baziran na novoj pandi, ali materijalima bi bio prilagodjen cenama ispod sadasnje poljske Pande. Ja cisto sumnjam da ce to proci, ali borba je velika..........svi mrse, i zabari i poljaci i ameri i brazilci (trenutno je vise onih koji su protiv ovog resenja)
Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 17
  Štampaj  

Prebaci se na: