Panda Club Serbia
12 фебруар, 2012, 22:26:51 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Klima  (Pročitano 1316 puta)
mc
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« poslato: 04 август, 2009, 17:22:52 »

heat
Posto su dosli vreli dani a panda ko panda nema klimu zeleo bih da prodiskutujemo o alternativnim metodama.Pandit mi je dao link
http://shop.conrad.si/websale7/Mini-klimatska-naprava.htm?Ctx=%7bver%2f7%2fver%7d%7bst%2f3eb%2fst%7d%7bcmd%2f0%2fcmd%7d%7bm%2fwebsale%2fm%7d%7bs%2fconrad%2dslowenien%2fs%7d%7bl%2f01%2daa%2fl%7d%7bmi%2fSHOP%5fAREA%5f17271%5f0330001%2fmi%7d%7bpi%2f855205%2fpi%7d%7bpo%2f1%2fpo%7d%7bfc%2fx%2ffc%7d%7bp1%2f158e28700522580800e89d2cffeca11d%2fp1%7d%7bmd5%2ffb89258096f7ccf89dbaf6de21c2353f%2fmd5%7d
cena odgovara hteo sam da pitam imal neko jos koju ideju?
svi znamo onu pricu o 10% vece potrosnje ali kad zapekne nepitam kolko kosta pogotovo na duzim relacijama postoji tu jos neke varijante (Branko i ja smo malko diskutovali ...sorry) tipa bela farba pande(moja je bela pa ne pomaze stinker kako je tek onima sa crnim) pominju se i oni drveni podguzi kuglice one,(to ce mo da probamo) ali ja sam konkretno mislio o pravoj klimi (sa punta npr bilo kog fiata) scratch_ones_head
Sačuvana
rele
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 04 август, 2009, 18:24:07 »

Možda može sa nove pande 1.1 koja ima klimu da se ubaci?????
Sačuvana
mc
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 06 август, 2009, 21:56:26 »

Postojala je ranije neka prosta varijanta (preko telesopa ili sl) plasticna kutija sa ventilatorom na 12v u kojoj se ubacuju smrznute plasticne flase ali je kutija glomazna a u pandi nema mesta za takav luksuz.
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #3 poslato: 07 август, 2009, 06:42:27 »

Uzmeš lepo nekoliko onih patrona za ručne frižidere, otvoriš haubu skineš mrežicu usisnika za vazduh za grejanje/hlađenje kabine i u tu rupu staviš dobro ohlađene patrone, vratiš mrežicu i eto ti klime  Wink
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
bibazoki
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 07 август, 2009, 15:36:36 »

Au Gibo, al' si ti ljisic'... fan Pa ovi klimaši će zatvore dućani zbog tebe...Pazi kolenaaaa! on_the_quiet
  Ma zezam se naravno. Nije baš prijatno, pogotovo ako neko kao ja, MORA u kola i po najvećoj vrućini i ne može uvek ili najčešće nikako da nađe hlad da parkira jer je u centru čudo da uopšte nađeš mesto. Ali, šta je tu je. Malko izluftiram sa oboja vrata pa sedi, ćuti, kenjaj i brzine menjaj... whistle
Sačuvana

RENO4+PANDA4+4=12
mirorab
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #5 poslato: 10 август, 2009, 11:52:14 »

Mala pomoć entuzijastima... Externa klima...  jester
Sačuvana

'teraju me da radim, rođen sam da pecam...'
http://www.youtube.com/watch?v=6Qldezbn_wk
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 10 август, 2009, 15:13:52 »

hehe
Frajer je morao zbog 220 V dodati generator. Zapravo 110 V koliko je američki standard. Ali to je glupost.

Ali dali ste mi za mislit. Ideja je: frižider 12 V kakav je za plovila, kamp prikolice ili slično, pobrat mu djelove i napravit nešto u samogradnji za pandu. Nije baš blesavo. Svojevremeno sam doma za jedno popodne napravio odličan kompresor od stroja starog velikog frižidera i rezervoara bojlera. Trebao za air-brush, bezšumnog, koji će mi radit u stanu. Stoga mislim da je ovo napravit za pandu mačji kašalj. To ću zimuske, u miru skontat i napravit da bude funkcionalno i lijepo smile

« Poslednja izmena: 10 август, 2009, 21:45:50 pandit » Sačuvana

Uvijek gledaj vedriju stranu smile
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 10 август, 2009, 21:25:15 »

hehe
Frajer je morao zbog 220 V dodati generatoir. Zapravo 110 V koliko je američki standard. Ali to je glupost.

Ali dali ste mi za mislit. Ideja je: frižider 12 V kakav je za plovila, kamp prikolice ili slično, pobrat mu djelove i napravit nešto u samogradnji za pandu. Nije baš blesavo. Svojevremeno sam doma za jedno popodne napravio odličan kompresor od stroja starog velikog frižidera i rezervoara bojlera. Trebao za air-brush, bezšumnog, koji će mi radit u stanu. Stoga mislim da je ovo napravit za pandu mačji kašalj. To ću zimuske, u miru skontat i napravit da bude funkcionalno i lijepo smile
.

Pandit, bez uvrede, ocito se u frigomatiku ne razumes. Sve sto pokusas sa kompresorom za frizider ce biti samo gubljenje vremena, veruj mi.  Cak i da koristis kompresor od zamrzivaca, slaba vajda!Giba se jednom prilikom nasalio sa ledom u kutiju gde je ventilator za kabinu, ali nije ni bio svestan koliko je bio blizu istine..Jedino moguce resenje je 1000 evra u dzep pa kod majstora da nabudzi pravu klimu od seicenta ili nove pande iz 2003 godine.
pozz pardon pardon
Sačuvana
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 10 август, 2009, 21:44:56 »

Normalno da se ne razumijem u frigomatiku smile Nije da sam ponosan na svoje neznanje u tom području, nego me baš boli briga za sve smile
Ugradnja iz nekog drugog auta u moju staru pandu ne dolazi u obzir. Vozit ću ju kad bude vožnja u njoj podnošljiva. Hyundayev atos ili Getz sa klimom se da dobit za nikakve novce. Ali zanima me kako je klima riješena na manjim plovilima koja imaju 12V napajanje. Nije automobilizam jedino područje koje je klimatizirano, a možda se da što preradit:) Onako iz zajebancije. Pa da imam klimu u prtljažniku, neovisno od motora. Ko ovaj amer, samo manje upadljivu.
Sačuvana

Uvijek gledaj vedriju stranu smile
vladann
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 22 јун, 2010, 22:37:27 »

Cisto samo da pomenem : Razlika izmedju fabrickih modela sa klimom i bez klime je u onim kederima oko vrata, gepeka, prozora... To jest u DIHTOVANJU !!! Gubitak hladnog ili vruceg vazduha je mnogo veci kada se naknadno ugradjuje klima. A i zajebancija je velika trpati to gde nije ni predvidjeno. Mada ko voli nek izvoli. Ja licno vec na brzini od 60 km/h kad otvorim sve klapne  i pustim hladjenje savim mi je ok a po gradu na kreni-stani otvorim prozor. A i kad bih imao jos 1000 strane valute, pa sada ne bih da vredjam ali kupio bih verovatno auto sa klimom. stink
Sačuvana
mirorab
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #10 poslato: 23 јун, 2010, 07:32:56 »

....... ne bih da vredjam ali kupio bih verovatno auto sa klimom.  stink
ccc.....
Zamalo ladnog vazduka odreći se pande... ccc...
 stop  jester jester jester
Sačuvana

'teraju me da radim, rođen sam da pecam...'
http://www.youtube.com/watch?v=6Qldezbn_wk
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 23 јун, 2010, 10:17:37 »

Postovana gospodo,

Na pandi ispod soferke s leve i desne strane imate crne plasticne luftere kojima se sa spoljne strane krstastim srafcigerom skida resetkica. Ispod resetkice je plasticna crna posudica u koju se sipaju kockice leda. Resetkica se vrati nakon sto se sipa led. Ta posudica za led je povezana rebrastim crnim crevima koja odvode otopljenu vodu od leda u prostor ispod haube - cime se dobija i dodatno hladjenje motora. Ta ladna voda se dalje cedi niz unutrasnje delove krila i hladi diskove prednjih kocnica........kapljice nakon toga padaju na asfalt i hlade ga, pa zadnji tockovi (sa zimskim gumama koje ste leti premestili sa pogonskih tockova) ne trpe veliko trosenje gazeceg sloja. Ko sto vidite - sve je predvidjeno.
Na kraju mali tip: Pre sipanja kockica leda u luftere, otvorite iz kabine klapne luftera u polozaj skroz otvoreno, jer se kasnije dok se led ne otopi, klapna nece moci pokretati. Za duzu voznju, resetkica se ne vraca na luftere, nego se sprovedu rebrasta creva do krovnog kofera, koji se napuni sa 320 litara leda u kockicama (moze i kuglicama leda).....Treba samo jos proveriti da li su rebrasta creva pod haubom prohodna, da se ladna voda ne bi prelivala u jasle ispod kontrolne table. jester
Sačuvana
vladann
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 23 јун, 2010, 15:58:47 »

Mada, kome odgovara, moze putnicima podeliti lepeze ili po jedan palmin list pa eto  malo egzotike, orginalnosti... dance1 Ma ima da se vozac oseca kao maharadza!  Roll Eyes
Sačuvana
mc
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 23 јун, 2010, 21:02:09 »

Ja sam za Acinu ideju jeftinija je boast
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: