Panda Club Serbia
24 мај, 2012, 15:13:45 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2 3
  Štampaj  
Autor Tema: vladag  (Pročitano 1308 puta)
vladag
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« poslato: 09 август, 2009, 17:33:04 »

Poštovanje narode!!!
Nadam se da ću uskoro i ja ući u vaš klub, t.j. trebalo bi da pazarim jednu pandicu pa će mo onda imati razloga i za  drinks, a i za poneki roštilj.
Trenutno sam u zatvaranju "finasijske konstrukcije" i uskoro me očekuje kupovina. Sada bi hteo da se dobro pripremim i da saznam što više o pandi. U stvari, nisam baš potpuni laik, t.j. brat mi je ponosni vlasnik jedne pande iz 2002 godine, pa sam dosta informacija sakupio od njega.
Pandu planiram za drugi auto u porodici, ali da se bolje izrazim - pre će biti prvi, odnosno, više ću je voziti od Citroen Picassa koji mi je ipak prevelik za gradsku vožnju.
Planiram i malo doterivanja (al felne, cool nalepnice itd). Verovatno će tu biti i ugradnja uređaja za gas.
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #1 poslato: 09 август, 2009, 20:32:54 »

Pozdrav Vlado, dobrodošao...

Nećeš se pokajati ako uzmeš Pandu! Za to za šta je planiraš joj nema ravnog u tom cenovnom rangu...

A za plin ćeš se malo razočarati... Prelistaj po forumu...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 09 август, 2009, 20:38:16 »

Dobrodošao Vladag!
Mislim da si donio jednu od boljih odluka u životu smile Panda je auto koji ćeš uglavnom moći sam održavati i rođen je kao gradski i zanimljivo, dostavni auto. Recimo, u Picassu ćeš teko stavit štednjak i dovest iz trgovine kući. Pandom to možeš kao od šale:)
Sačuvana

Uvijek gledaj vedriju stranu smile
terzin
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 09 август, 2009, 22:35:10 »

A za plin ćeš se malo razočarati... Prelistaj po forumu...

zasto mislis ovo zbog cene uredjaja ili ? Malko mi nije jasno blush2
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #4 poslato: 10 август, 2009, 06:53:55 »

Pa da, zbog cene pre svega... Nekako je iluzorno da u auto od 2000€ staviš plinski uređaj od 700€ (1/3 vrednosti)...
Sačuvana

pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 10 август, 2009, 07:04:01 »

... a i prostora koji gubiš u automobilu. Za uređaj ti ostaje gepek, koji baš i nije velik, a kad oboriš zadnje sjedalo za vožnju nečeg večeg, opet smeta.
Sačuvana

Uvijek gledaj vedriju stranu smile
terzin
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 10 август, 2009, 20:05:07 »

a ako je zbog cene kod mene je racunica prosta.uredjaj je 550 evra pitao smile ja svaki mesec na ime putnih troskova dobijem 70 koje nepotrosim drugim recima stavim gas i razlikom u cenu firma mi isplati gas uredjaj za godinu dana.A sto se tice prostora tu jeste u pravu ali posloje auto prikolica ili koferce gore za tako neka duza putovanja bitno je da je posle narednih 20 godina voznja za dz bar je bila za dz dok sam vozio keca na gasu a tek mila moja pandica da nepricam dance1
Sačuvana
vladag
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 25 август, 2009, 22:53:46 »

Zdravo, evo mene opet.
Raspitivao sam se malo za uređaj za plin, i gle čuda. Jedan prijatelj mi je rekao da je njegov kolega negde u Pančevu ugradio Poljski sekvent (kombinacija poljskih i italijanskih delova) za, pogodite, 450 eura. Prema mojoj računici celi poduhvat ugradnje uređaja se isplati za pređenih 12500 - 14000 km.
Citroen Picasso nije mali auto (kada bi izvadio sva 3 zadnja sedišta, čini mi se da bi cela Panda stala unutra), ali mi to upravo i smeta za gradsku vožnju. Potreban mi je mali, brz i okretan auto, a Panda je, mislim, sve to.
Moj Brat je ima negde oko 2 godine i prezadovoljan je autom. Jedini izdatak, od kako ju je kupio, bio je veliki servis. Od tada samo sipa benzin i vozi. Za onaj plin sam se raspitivao i za njega.
Što se tiče boce, u Jugu (auto koga sada koristim, odnosno, nameravam da ga prodam i kupim Pandu), imam bocu od 32l (26l gasa) koja staje u jedan kraj gepeka. Pošto za teglenje imam veliki auto, gepek mi i nije od neke važnosti, tako da mi je kupovina uređaja za pogon na gas, odmah posle kupovine Pande, apsolutni prioritet.
Pandu nameravam da kupim u Novom Sadu (pogađate - Telekom Italija), pa ću vam se obratiti ukoliko negde zaškripi oko atesta i registracije, odnosno prepravke auta iz teretnog u putnički.
Sačuvana
jokicm
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 26 август, 2009, 07:23:42 »

Pozdrav druže i dobro ti nama došao!
Sačuvana
vladag
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 30 август, 2009, 14:49:06 »

Uuuu, problemi sa ženom  angry2, odnosno, ona hoće Seicento, a ja Pandu.
Ali ja se ne predajem. Istrajaću, u obzir dolazi samo umiljato meče.
Seicento mi je nekako "suviše moderan". Sve na dugme već imam, a hoću stari tip auta bez silnih dugmića ABS-a ESB-a, klime i sl..
Na šta treba da obratim pažnju prilikom kupovine, odnosno šta su slabe tačke ovih Pandi od Italijanskog Telekoma? rtfm
Koje su im uobičajne kilometraže, one prave, a ne one nameštane za carinu?
Sačuvana
salemfk
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 30 август, 2009, 16:49:58 »

Citat
Koje su im uobičajne kilometraže, one prave, a ne one nameštane za carinu?
Za kilometrazu kao i za sve ostale provere pre kupovine,(mislim da smo vec pisali o tome) najbolje bi bilo da uradis auto dijagnostiku i tu ces dobti sve informacije o predjenim kilometrima (belezi master kilometrazu) i belezi se broj vracanja kilometraze ukoliko ga je bilo. Prosek kilometraze je od 80-120 000
Inace i reakcija moje drage kada sam dosao na ideju za pandu bila negativna. A sada se ne odvaja  od auta(iskreno u zadnjih par meseci vozi vise nego li ja).
Sačuvana

Moja panda ima Windows, pa vi sad vidite!
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #11 poslato: 30 август, 2009, 16:50:08 »

Imaš ovu temu o razlikama između Seicenta i Pande:

http://www.panda-club-serbia.com/forum/index.php/topic,210.0.html

Na Pandama najčešće odlaze zadnji amortizeri, kočnice, menjači umeju da krljaju kada si u leru, lamela, auspuh može da pravi problem, oslabi dihtung glave pa troši vodu (ali je nekim čudom ne meša sa uljem) itd. prozuji malo kroz forum pa ćeš naći i koje su muke najčešće... Kilometraže su razne to ni milicija ne zna šta je pravo a šta ne, relano je da imaju oko 70 000km pa naviše... Kraj Pandinom motoru počinje oko 250 000km, orijentacije radi da znaš...
Sačuvana

vladag
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 06 септембар, 2009, 00:25:28 »

Dobro, ako sam dobro razumeo, kompjuter beleži glavnu (master) kilometražu. Da li se ona može štelovati ili je "zaključana" na pravu vrednost?
U svakom slučaju, odmah posle kupovine planiram veliki servis, tako da je kompjuterska dijagnostika apsolutno neizbežna.
Hvala na savetima.
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 06 септембар, 2009, 10:30:48 »

Dobro, ako sam dobro razumeo, kompjuter beleži glavnu (master) kilometražu. Da li se ona može štelovati ili je "zaključana" na pravu vrednost?

Na zalost ECU ne belezi master kilometrazu, jer sajla sa menjaca ide direktno u cajger, ali generalno vozila su presla dosta jer su sluzbeno koriscena u Telecom-Italia, znaci od 50-100K KM. Cak i da belezi, nema tog kompjutera s kilometrazom koji se ne da hackovati.......
No sve jedno, FIRE motori koji su u njima guraju 300 k km bez vecih problema, samo ako su odrzavana kako treba (promena ulja i filtera, nepregrevanje itd...)
Mali savet: na setovima kablova i creva ispod haube imaju nalepnice (bele-papirne) koje obuhvataju snopove kablova i na njima ti pise originalno vreme i datum ugradnje u fabrici, pa po njima mozes naci tacno vreme proizvodnje. Na svim vaznijim delovima imas oznaku Fiat-Alfa-Lancia - recimo na prednjem krilu sa strane odma izmedju crnog branika i na falcu krila je utisnut taj znak, sto znaci da je krilo iz prve ugradnje, da nije menjano, isto imas na svecicama, na paknovima i plocicama kocnica....itd....
Na mnogim nylon pandama neispravan je akumulator, tako da to mozes ``aranzirati`` sa sprovodnikom uz pomoc frit-frit malo.....Proveri tecnost za hladjenje i ulje u menjacu, da nisu iscureli ili da su na minimumu, to moze biti opasno. Ako se menjac glasno cuje...moze brzo da rikne, a ako nema tecnosti moze da prokuva nakon par kilometara,,,,,frit-frit resava sve.....
Pozz
Sačuvana
inspkluzo
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 07 септембар, 2009, 06:59:17 »

Dodao bih da gledaš kako stoje šelne na crevima za hlađenje! Aco šta je to frit-frit?
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3
  Štampaj  

Prebaci se na: