Pozdrav za sve
da se javim i pohvalim posle letnjeg putesetvija

)
poslednje dve godine nisam bio u prilici da krenem na duze putovanje mojom pandom, stalno sam se zagrevao ali osim izleta do Ivanjice, kruzenja po Goliji i izleta do Gradca kod Valjeva nista dalje. Ovog leta sam cvrsto odlucio i tako smo se 15.jula Panda, devojcica i ja popakovali i otisnuli pravac mora

. Tura je izgledala ukratko ovako:
Prvi dan: krenuli iz Beograda oko 10.30h, Ibarskom do Lajkovca, tu skrenula prema Valjevu, odatle preko Pozege na Uzice a onda preko Mokre Gore do Visegrada, tu smo malo pauzirali, odmarali na mostu, setali i onda dalje prema Foci, pa od Foce do Scepan Polja, stigli uz opustenu voznju oko 17h. Odma posle Visegrada castio sam policiju 10eura zbog ugasenih farova

i ostatak puta kroz Bosnu bio sam najprimereniji vozac

ogranicenje 30, ja vozim 30...
Nocili smo u kampu Encijan na Tari (kamp iskreno preporucujem) a onda drugi dan : rafting od kampa do Scepan Polja gde nas je cekala Pandora i dalje na put. Od Scepan Polja, uz Pivsko jezero do Niksica, pa preko brane kod Slanskog jezera na put koji vodi preko sela Ubli, Cevo do Njeguskog polja. Sa Njeguskog polja cik-cak serpentinama do Kotora i odatle put Lustice i Zanjica. Krenuli smo od Scepan Polja oko 14h i stigli do Zanjice oko 19h... Veci deo puta od Niksica do Kotora preko Ubli, Ceva i Resna, nismo ni videli druga kola, put je uzan i vijugav ali bez vecih rupa a i panda je kao gazela preskakala kada naleti na nesto
narednih sedam dana, nema gde se po Lustici nismo uputili Pandom i nakon detaljnog istrazivanja i evociranja uspomena na Boku iz detinjstva, krenuli smo duz obale do Petrovca a potom preko brda do Virpazara i dalje prema Podgorici. Posto devojka vuce od ranijih putovanja traume iz kanjona Moraca, odvojili smo se kod Bioce i krenuli starim putem za Tresnjevik, prema Komovima... Na Komovima pauza od dva dana.
Tu se javlja i prvi kvar na malom zmaju, posle predjenih oko 1100km od Bg-a

druk lager pokazuje prve znake kvara - povremeno cici-pisti, kao da je cvrcak negde pod haubom... U strahu da ipak nije nesto ozbiljnije, u Beranama svracamo kod servisera ali ipak odlucujemo da krenemo dalje i da ne menjam mnogo brzine do Bg-a

i tako sa minimalnim menjanjem brzine stizemo do Bg-a

)
Sada kad pogledam gde sam sve prosao Pandom stvarno je malisa izdrzljiv. Narocito po seoskim putevima u blizini Komova... Grabi put, ne pita

)
Generalno, na svim uzanim putevima kojima sam sada prosao, pandora je zakon po mom misljenu, samo grabi a i ako se naleti na drugi auto - lako se pomeris... Najveci problem tokom puta je bila vrucincina - kada upekne zvezda, bez flase ledne vode ne ide voznja.
Panda je klopala oko 5l /100km, maltene isto toliko sam i ja pio vode

. Nismo imali krovni kofer al kada dvoje putuju, nikakav problem popakovati stvari...
evo i par slicica, mape i mali mix fotki

Ako neko zeli da promeni put do CG-mora, iskreno preporucujem ovu turu... duzi je put, ne vozi se brzo, al se uziva i vidi dosta toga

a pandora i jeste za uzivanje

pozdrav