Panda Club Serbia
24 мај, 2012, 15:21:39 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2
  Štampaj  
Autor Tema: Blizi se vreme za zamenu seta kvacila...  (Pročitano 1450 puta)
Peckoni
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« poslato: 20 фебруар, 2009, 20:30:17 »

Dakle pripala mi je cast da moj post bude prvi !

Elem, upravo se vratih sa susreta sa majstorom XYZ iz Dobanovaca kojeg svi uglavnom poznajemo smile

Danas je pala zamena ulja u motoru posle 10000 km iskljucivo gradske voznje. Nakon starog XEON ulja, resih da obradujem mog pandojla necim kvalitetnijim. Majstor XYZ mi je preporucio Marley Gold Carat. Kantica od 5 litara ulja sa zamenom filtera, stelovanje brave vrata i pregled trapa i kocnica pred tehnicki izadje 6300 dinara. 

Opaaaa recice neko, ali to su danasnje cene.

Najgore od svega je sto je i kvacilo stiglo za zamenu. Jel neko menjao skoro set kvacila? Koliko para da pripremim za delove a koliko za ruke?

Sledece nedelje idem na tehnicki. Nadam se da cu da izbegnem horor sa zadnjim kocnicama o kome je pisano na starom forumu.
Sačuvana

Don't worry, be happy ! 

A vi kako te?
AcaDorcol
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 21 фебруар, 2009, 15:30:42 »

Roll Eyes Pozdrav Peckoni, u AP Sportu je bilo na prodaju nekih setova kvacila italijanske firme VALEO. Zovni te pitaj, mislim da je to najpovoljnija cena, ali ne znam tacno sta sadrzi ceo set. Verovatno lamelu i druk-lager, a mozda i jos nesto?
Javi posto je, jer i meni se cuje traktorce.....
Sačuvana
Peckoni
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 21 фебруар, 2009, 18:06:59 »

Upravo njih sam danas zvao. U sportskoj radnji je cena za Valeo set kvacila (korpa, lamela i druk lager) nepunih 7000 din. Kod uvoznika FIATA set kosta 9300 din. original FIAT.  Koliko majstor uzima za zamenu?
Sačuvana

Don't worry, be happy ! 

A vi kako te?
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #3 poslato: 21 фебруар, 2009, 18:13:34 »

Zavisi od majstora, mada mislim da je cena oko 2-3k dinara...

A jel ste sigurni da mora sve da se menja? Koliko kontam obično crkne lamela a ostalo je kudikamo dobro...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
kuntalo
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 21 фебруар, 2009, 18:32:10 »

Meni ljudi rekli da ono tandrkanje u leru koje prestaje kad se stisne kvačilo dolazi od druk-lagera.
Ipak, ako je namera da se Panda vozi, mišljenja sam da je jedino ispravno zameniti ceo set.

Izgleda da im je to omanja boljka- omanja jer su sve one vožene po Italo-gužvama, pa je takav ishod i očekivan.

PS: Mislim da bi uvek trebalo proveriti koliko šta košta kod majstora- često su kod njih delovi iz iste (AP-S) radnje jeftiniji.
« Poslednja izmena: 21 фебруар, 2009, 18:39:27 kuntalo » Sačuvana
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 22 фебруар, 2009, 13:41:12 »

REPLIKA,
To sto se cuje kada je motor u leru nije druk lager (provereno, jer meni se taj zvuk javio odmah posle zamene celog seta kvacila)
U samom menjacu na nekoj osovini postoji neki axialni luft zbog koga se cuje taj zvuk. Zeljko pokusao da ga anulira na nekom menjacu od una , i uspeo ubacivanjem neke podloske, ako sam ga dobro razumeo. Medjutim i sa tim luftom menjac radi sasvim normalno jedino sto se cuju gremlini. Poatoji resenje za one kojima to smeta.
Oglasite pandu , prodajte i kupite mercedes G klase. Sigurno pomaze.

Kada sam menjao set kvacila, nailazio sam na svakakva cuda od 5000 do 7000 din. Na kraju sam odlucio da traganje prepustim majstoru jer imao je najbolju cenu za set koji mim je ugradio i dao neki vid garancije . Mogao sam da  kupim Turski set, ili nesto reparirano( CUVAJTE SE TOGA< IMA IH JAKO PUNO ) ali majstor nije hteo da da nikakvu garanciju da ce to da radi .
pozz
Sačuvana
yungalunga
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

dziponja riponja

« Odgovor #6 poslato: 23 фебруар, 2009, 09:48:02 »

Pozdrav,
Bravo Robi,smatram da si upravu: ja sam imao mercedesa i imao sam isti taj problem,u leru tandrce samo tako,kada pritisnem kvacilo nista.
Postoje dve varijante:
prva -kada se cuje cegrtanje ,menjac je u neutralnom polozaju, papucica kvacila nije pritisnuta to je ili lezaj u menjacu ili podlosak
        (zavisi koja je marka automobila ),
druga - kada se cuje cegrtanje,menjac je u neutralnom polozaju,papucica kvacila jeste pritisnuta to je druk-lager
Jos jedna stvar:kada se vrsi pritisak na papucicu kvacila,putanja papucice mora biti ravnomerna,a ako se cuje prilikom pritiska ono ``tk`` kao da negde kaci,to je prvi signal da se nesto desava.
Valjda ste me razumeli
Ako gresim, korigujte me.
pozdrav
« Poslednja izmena: 23 фебруар, 2009, 10:01:17 yungalunga » Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #7 poslato: 25 март, 2009, 22:17:02 »

Malo da oživim ovu temu:

Zamenio sam set kvačila i to na nagovor majstor iako sam bio ubeđen da mogu sa ovim još da teram... Mislim, jeste se bližilo vreme za zamenu, druk lager je užasno cvileo kada bi se pritisla pedala dok je auto bio hladan, pedala tvrda i hvatala je visoko iako je sajla bila dosta popuštena...

Ono što mi je ovaj moj majstor pokazao je lamela iz jedne Pande kojoj je izleteo onaj feder i napravio sranje po zvonu a posle kada smo pogledali moju staru videlo se da sam imao još oko 100-200km fore do sličnog događaja... To im je navodno česta pojava...

Sve u svemu, preporučen mi je isključivo Valeo set - korpa, lamela, druk lager, cena je bila 7600din (možda može negde i jeftinije da se nađe) a ruke su bile 5000din... (gratis sam dobio i zamenu manžetne homokinetičkog  biggrin , mada opet mislim da je to jaka cena, no šta da se radi )...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
inspkluzo
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 25 март, 2009, 22:27:06 »

Pre godinu i nesto dana kada sam ja menjao set kvacila cena u nekim bg servisima bila je 15000 materijal i ruke.
Sačuvana
obrad1981
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

Pandara

« Odgovor #9 poslato: 20 април, 2010, 11:57:51 »

Pre neki dan menjao set kvacila kod Zeljka u Dobanovcima,Set Valeo kostao 5400(covek kupuje sve u AP Sportu) a ruke 3000.Radio sam jos par stvari,pa bi mi mozda uzeo vise za ruke da je menjao samo set?!?ko ce ga znati...Pozdrav svima!
Sačuvana
nitro
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 20 април, 2010, 13:55:58 »

Zna li ko oznaku Valeo seta? scratch_ones_head
Sačuvana
andrey
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 20 април, 2010, 19:18:33 »

najbolje da kad majstor, ko vec skine menjac demontira set i vidis koji je i odes da kupis isti... U Kit komercu ceo set kosta oko 8000 din. Jos nesto postoji u Ostruznici majstor-radnja koji prodaje remontovane (kao nove) korpe i lamele s tim da potisni lezaj kupis posebno .Dosta je povoljniji...
Sačuvana
nitro
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 20 новембар, 2010, 17:15:02 »

Da li je to ovaj set kvačila za Telekomove Pande 1.1?
http://www.ap-sport.rs/prodavnica/index.php?dispatch=products.view&product_id=38706
Mada, na spisku Pande nema? read
Sačuvana
pandula
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

...koji je to auto bolji od moskvicha...????

« Odgovor #13 poslato: 20 новембар, 2010, 17:29:37 »

Nitro,
ja sam pre nedelju dana zamenio set kvacila. Uzeo sam Valeo set i to po broju iz E per-a (program gde mozes naci sve nazivne sifre),a taj broj je:
71716489.Cudio se prodavac i nije hteo da mi proda al sam bio uporan.Ispostavilo se da sam bio u pravu 100%.
Znaci Valeo set broj 71716489!!!

p.s.
Obavezno promeni i sajlu kvacila...nije neka cifra oko 650 dinara(ide duza varijanta sajle!!!)

pozdrav od Pandule!!!
Sačuvana
nitro
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 20 новембар, 2010, 17:36:32 »

Hvala Pandula, samo još gde si ga pazario i po kojoj ceni?
 drinks
Sačuvana
Stranice: [1] 2
  Štampaj  

Prebaci se na: