Panda Club Serbia
24 мај, 2012, 15:25:14 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: praznine  (Pročitano 448 puta)
terzin
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« poslato: 16 август, 2009, 22:13:40 »

kao prvo neznam dali je pravo mesto i neznam dali je dobar naziv tebe tako da slobodno premestite ako sam nesto zgresio.E sad prilikom postavljanja oni drzaca zadnje police dolazim do zakljucka da na limariji nepostoje "matice" gde bih iste zavrnuo jer postoje samo neke plastikice i kad njih uklonim u limariji ostaju samo cetvrtaste rupe,te vas molim ako postoji neko iole normalno resenje  Wink
Sačuvana
drajgan
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 16 август, 2009, 22:34:15 »

Ako nemaš matice sa elestičnim okvirom za kvadratne ili pravougaone otvore, maticu sa pometačem možeš ubaciti kroz otvore u limu ispod tapacirunga. Potrebno je malo žongliranja i podešavanja položaja dok se ne provuče zavrtanj sa odgovarajućim navojem kroz držač zadnje police i spoji sa maticom. Zavrtanj mora biti nešto duži da obezbedi sigurnu vezu.
Sačuvana
d.e.x.
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 16 август, 2009, 22:51:49 »

e sa tim sam se i ja zezao. busio te cetvrtaste plastikice  i srafio u njih ali to nije moglo da nosi policu. a onda sam skontao da se ne srafi nosac u te 2 rupe nego da postoji samo jedan sraf u sredini. tu postoje navoji  tako da ti ne trebaju matice. .
Sačuvana
mirorab
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #3 poslato: 17 август, 2009, 11:56:44 »

Zezao... Praznine....

Dakle: odem na Skup u Surčin i pitam drugare (zasigurno Robi i Žika, mož biti da sam smorio i ostale) kako bre ovako dobro zakačiste ove držače polica??  A njihovi čvrsti kao da su deo karoserije. 
Odgovor beše poražavajući: skineš bočni tapacirung u prostoru gepeka, uzmeš maticu i podlošku, zavučeš ruku unutra, vijak staviš u rupu nosača, utrefiš nekako maticu i pritegneš.  swoon 
Od bruke, da ne bejah sa decom, da u jezero skočim... Naime, nisam ni primetio da se bočni tapacirung proteže čak do prtljažnog prostora...

Kod kuće uzeh 4 vijka M6x25, matice i podloške i pritegnuh nosače zadnje police za cca 10 min

Pre toga sam imao tiple za gips kao adapter za holšraf koji je držao nosač zadnje police  poprilično labavo i nahero... Zveketalo je na svakoj rupici...

Onaj navoj između dva pravougaona otvora služi za kačenje zadnjih pojaseva, ako se ne varam...
Sačuvana

'teraju me da radim, rođen sam da pecam...'
http://www.youtube.com/watch?v=6Qldezbn_wk
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 17 август, 2009, 15:58:21 »

Tek kad je Miro malo bolje opisao, shvatio sam o čemu razgovarate.
Nađoh fotku od početka raskopavanje pande. To izgleda ovako, možda kome pomogne, zbog pojaseva i slično.
Imam par crnih viška. Nosača. Baš ovih sa fotke.
I šarafa.
I onih blentavih šarafa što drže naslon zadnjeg sjedala.
I pojaseve.
I onih guma sa metalnom jezgrom koje ublažavaju zatvaranje zadnjih vrata (sasvim desno dolje u kutu).
« Poslednja izmena: 17 август, 2009, 16:02:50 pandit » Sačuvana

Uvijek gledaj vedriju stranu smile
drajgan
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 17 август, 2009, 23:36:14 »

Dobro bi mi došle gume sa metalnom jezgrom koje ublažavaju zatvaranje zadnjih vrata. Moja panda je bila van - sa onim dodatkom pozadi, pa tih guma nije bilo. Ali Slovenija je daleko...
Sačuvana
mirorab
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #6 poslato: 18 август, 2009, 07:34:35 »

Pojasevi... Dobrovoljno se javljam!
Sačuvana

'teraju me da radim, rođen sam da pecam...'
http://www.youtube.com/watch?v=6Qldezbn_wk
Stranice: [1]
  Štampaj