Panda Club Serbia
24 мај, 2012, 15:35:13 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: otvoriti gepek na sajlu-pandula patent  (Pročitano 630 puta)
pandula
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

...koji je to auto bolji od moskvicha...????

« poslato: 26 август, 2009, 21:16:19 »

Dragi Pandisti,
evo jedne zanimljivosti za sve "URADI SAM" majstore.Dakle smislio sam otvaranje zadnjih
vrata uz pomoc sajle.Za ovaj poduhvat ce biti potrebno malo alata,par srafova i dva "L"
profila.
   Prvi korak je da se skine sama brava sa vrata.To se lako skida,kljucem br 10
odvijete dve navrtke koje drze bravu.Na samoj bravi potrebno je par prepravki.
Polugu koju gura cilindar treba zaseci brusilicom tako da zleb odgovara debljini sajle(kao na
slici).Da vas opruga ne bi ustinula,skinite je(ja sam to ukapirao posle 5og jauka).Za ovaj
zleb potrebna je brusilica jer je lim jako tvrd(okaljen u paklu).Zatim ugradite sraf preko
koga ce da skrece sajla.Ovaj sraf sam nasao u mojoj trazionici i bio je skroz zgodan za ovaj
zadatak.Na samoj bravi nalazi sa jedna cetvrtasta rupa sa izbijenim komadom lima savijenim
pod 90 stepeni u odnosu na rupu.To parce otkinete prosto klestima .Kroz rupu proturite sraf
 i osigurate ga sa navrtkom.I na kraju malo obrusite ivicu brave gde je sraf da bi sajla mogla da
skrene(pogledaj sliku).
Sačuvana
terzin
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 26 август, 2009, 21:54:23 »

mislim da ti je uspelo smile
Sačuvana
terzin
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 26 август, 2009, 22:20:34 »

Drugi korak je izrada dva "L" profila koli ce drzati buzir od sajle.Te profile sam napravio od
nekih drzaca za elektromagnet (nesto iz firme gde radim).U profil ubusiti dve rupe,jednu za sraf
 koji ce fiksirati "L" profil,a drugu da prodje sajla.Tu gde dodje sajla stavite sraf za stelovanje
zategnutosti sajle.SAJLA NIJE ZATEGNUTA!!!Ovi srafovi sluze jedino da drze buzir.
Jedan profil montirate u sama vrata i za pricvrscivanje koristite rupu koja je tu zbog tapacirunga
(ja nemam tapacirung..smislicu vec nesto)
Sačuvana
terzin
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 26 август, 2009, 22:33:29 »

Sačuvana
terzin
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 26 август, 2009, 22:34:31 »

zbog problema koje je kolega pandula imao oko kacenja slika ja sam ih okacio preko mog naloga ali zasluge su njegove ja sam samo glasnik kojeg nemorate bas odma skull ko u uzrecici lol
Sačuvana
terzin
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 26 август, 2009, 22:52:10 »

Treci korak je provlacenje sajle i buzira kroz vrata.Sajla treba da izadje tamo gde i zice,crevo za prskalicu
i jos svasta.Sad sajlu provucete kroz "L" profil u vratima, a zatim na kraju sajle napravite omcu.
Omca se uglavi u onaj zarez na bravi.Sajla se savije oko onog srafa i brava vrati na svoje mesto.
Prilikom vracanja brave pazite da guma( koja je na vratima oko brave) ne ispadne.
Sačuvana
terzin
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 26 август, 2009, 22:55:10 »

Sada je na redu skidanje gumenog cepa iznad prozora sa strane.Na cepu takodje napravite mali zarez
 da bi mogao buzir da udje u karoseriju i izadje kroz rupu gde se kaci ona rucka (za nju se svi drze
dok ih panda vozi...navika iz autobusa smile).TU negde izbustie rupu za pricvrscivanje drugog "L"
profila.Mali savet:da bi stavili navrtku tamo gde je rupa uzmete stapic za raznjice i zalepite navrtku sa
selotejpom za stap i uz malo muke i pecanja eto profila na svom mestu.
Opet na kraj sajle omca i neka alka.
Ova mala opruga ili ti feder sluzi samo da bi malo pritezao sajlu da ne spadne sa onog zareza.
TO bi bilo ukratko objasnjenje. 

Da naglasim sve ovo je delo g.Pandule fan
« Poslednja izmena: 26 август, 2009, 22:59:09 terzin » Sačuvana
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #7 poslato: 27 август, 2009, 06:45:36 »

Pandulo i Proku pronalazača si zajebao  preved preved preved Svaka čast  fan fan good good

E sada, kada ne bih nešto prigovorio ne bih bio kompletan:

Koja je poenta imati sajlu skroz pozadi? Da li si razmišljao da se sprovede sajla skroz do vozača (do negde ispod sedišta kako je to odrađeno na modernim vozilima) i/ili da se pomoću elektromagneta otvara i zatvara?
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
pandit
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 27 август, 2009, 06:49:01 »

Bravo dečki!!!
Panduli na patentu i trudu, Terzinu na tome da je priskočio u pomoć pri postavljanju teme, a obojici jer ste me oduševili suradnjom:)

Sprovesti sajlu do ispod ili pokraj sjedišta je samo stvar dužine sajle i malo spretnosti, problem je preraditi bravu za otvaranje, Gibo. Kad je prvo napravljeno, onda može i na daljinsko smile
« Poslednja izmena: 27 август, 2009, 06:52:57 pandit » Sačuvana

Uvijek gledaj vedriju stranu smile
pandula
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

...koji je to auto bolji od moskvicha...????

« Odgovor #9 poslato: 27 август, 2009, 09:02:01 »

pozdrav,
VELIKO hvala Terzinu na pomoci!
Ovu skalameriju sam napravio jer cesto otvaram gepek,a mrzi me da vadim kljuc iz kontakt brave.Naravno da je moglo
otvaranje da bude i na daljinac ili vec nekako drugacije ali sam ove stvari imao tog trenutka.

Pozdrav svima!!!!!
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: