Panda Club Serbia
09 фебруар, 2012, 04:28:46 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2 3 ... 5
  Štampaj  
Autor Tema: Saveti za kupovinu  (Pročitano 2867 puta)
Vlajko
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« poslato: 04 септембар, 2009, 08:17:13 »

Dobro nestade tema, nema veze.
Secam se da je neko imao kontakt tel sa nekim tamo na placu u NS, moze na pp?
I dva pitanja:
Koja je razlika izmedju onih, po sadasnjim cenama, od 1600 i 1800?
I placa se u jevrejima, i panda i zadnja vrata, ne moram da jurim menjacnicu za dinare?

Pozdrav,
Sačuvana
AcaDorcol
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 04 септембар, 2009, 09:15:40 »

Vlajko, 2002 godiste =1600; 2003 godiste=1800. + posebno se placa prerada na putnicku+ maltretman za atest, registracija u sup-u i sve drugo o cemu smo ranije pisali.

Stanja vozila na Nylon-placu su generalno - veoma razlicita, dobri primerci se brzo proberu (sklone)(ili su zakopani u sredini  kontigenta), ali to je vec stvar ``face to face``=``dzep to dzep`` -``matematike`` direktno sa ``sprovodnikom`` u ``bioskopu`` (narocito sprovodjenje po skrivenim mestima placa, (iza ``carinske``-zice), u mracnom-hangaru, ispod -bacenih kartona itd...itd...

Posto su ``hackovali`` temu evo par NAPOMENA ZA potencijalne kupce: (nadam se da se nece ljutiti ostali clanovi sto se ponavljaju neke price):
Prvo i najvaznije je da vozilo nije havarisano - pa radjeno radi dovodjenja u prvobitno stanje. Dakle sve ivice haube, krila krova, gepeka, maske, vrata, itd, itd, bi trebale da budu paralelne sa susednim delovima karoserije i da su na istom odstojanju. Recimo kada pratis gornju liniju vrata - ona mora biti paralelna sa linijom karoserije, ili bilo koju drugu liniju, na primer prednje haube, isto ona bi trebala da se tako da kazem ``uklapa``, a ne da stoji ukrivo ili da strci negde vise, a negde manje......(valjda sam uspeo objasniti na sta mislim). Ponekad se ovakve stvari bolje vide sa vece daljine (recimo 10 metara od vozila) nego iz neposredne blizine. Ili recimo, na svakom staklu (osim naravno zadnjih stakala koje u startu nylon-pande nisu ni imale jer su bile vanovi) ima otstampan neki niz brojeva i sifri, i natpisa. Medju njima stoji i jedan beli kruzic i u kruzicu je upisan jednocifren-broj. Recimo da je to broj 3. E taj broj bi trebalo da bude i na soferki, i na bocnim prednjim staklima, a i na svim ostalim ako je panda u startu bila putnicka ili je bila recimo cityvan koja originalno ima i zadnja bocna stakla
Pozz
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 04 септембар, 2009, 09:27:44 »

Ista oznaka tipa, ista oznaka proizvodjaca stakla, isti broj serije stakla i isti broj u belom kruzicu bi trebalo da znaci da stakla nisu menjana, dakle da nisu bila razbijana u udesu, od kamencica, provalom, i sl........odnosno da su stakla iz prve ugradnje ako nose oznaku FIAT......
Naravno onda ide pregledanje rdje.......koje ne bi trebalo da bude, narocito treba proveriti najosetljivija mesta ispod vrata, ispod krila, u coshkovima, na patosu, ili na donjem delu prednjeg dela karoserije. Naravno i ispod haube je bitno proveriti ``solje`` gde se ispod haube nalazi mesto gde se pricvrscuju prednji amortizeri svojim gornjim krajem. Tu ne sme biti hrdje, niti nekog zamazivanja boje, ili nekih ``budzenja`` koja bi mogla ukazivati na ispravljanje limarije ili havariju vozila. Isto to se proverava u zadnjem gepeku (gornja lezista zadnij amortizera, i ceo patos gepeka, ivice spojevi sa krilima ispod pokrivaca i zadnjeg sedista........sto bi rekli limarijski i karoserijski se doooobro pregleda auto. Onda idemo na donji postroj. Sagnes se odnapred ispod Pande, pa pogledas da li su simetricno postavljena oscilujuca ramena (volan mora stajati u polozaju za pravolinijsko kretanje vozila), pa usput pogledas i karter, curenje ulja koga ne bi trebalo da bude previse, pa pogledas gumene - manzetne na polosovinama da ne curi ulje ili da guma nije propala, pa da nema nekih budzenja tu kod katalizatora, menjaca, motora, i sl. Mozda ces simetricnost oscilujucih ramena moci da ocenis tek posto podviris jedno 3 metra udaljen, jer iz velike blizine se to tesko procenjuje.....
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 04 септембар, 2009, 09:36:50 »

Ako u prethodnim fazama ima nesto sumnjivo, taj auto odma odbacujes, odnosno nema sta dalje da ga gledas......Dobro naravno ne mislim na situaciju da je sve super ali curi jedna manzetna na poluosovini, koja kosta 200-300 dinara......Ali ako karoserijski, staklarski ili oko donjeg postroja nesto ``vonja`` - onda nema svrhe upustati se u avanturu. Fala bogu na placu ima dosta komada, pa valjda je neka karoserijski i limarski kolko tolko -OK. Naravno imaj u vidu da su u IT to bila sluzbena vozila, te da su na limariji skoro sigurno prisutne ogrebotine od zardinjera, stubica na parkingu, cesanja po uskim ulicama, samo je pitanje u kojij meri. Ja recimo vise volim da uzmem ocesanu po krilu sa ogrebotinom na vratima za koju se vidi da je nastala na nekom parkingu, nego neku koja ``sija``, jer obzirom ko je sve to koristio i kako, malo je nelogicno da ``sija``.
Onda ides na motornu grupu (najbolje je da ovo odradi neki strucnjak, po mogucstvu sa dijagnostikom) i napokon ides na stanje enterijera, u kome obavezno mora biti piksle, sedista da ne budu mnoooogo masna, da ima sve delove unutrasnjsti, sedista pozadi da se preklapaju i da imaju originalnu zadnju policu......itd...itd..... Kad sve to zavrsis potrazi u kutiji da OBAVEZNO ima crveni ``master`` kod kljuc, i po mogucstvu bar jedan ako ne i dva plava kod kljuca (bace ti kutiju pa trazi)...
Pozz
Sačuvana
d.e.x.
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 04 септембар, 2009, 10:47:48 »

placa se u evrima a tel je 063 7298534. lik se zove bojan i radi kao prodavac na placu. probaj sa njim da se dogovoris kad budes na placu....    ovo-ono....  Cool
Sačuvana
mirorab
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #5 poslato: 04 септембар, 2009, 21:19:17 »

Ja sam bio na placu pre 5 dana, u ponedeljak. Bila 2 slepera sa pandama i seiima, a i po placu ih je bilo poprilicno... Od potpuno skrndanih do manje-vise dobrih na I pogled. Kolega je gledao, ja ga nagovarao za Pandu, on na kraju odabrao da gleda seije.
Vratismo se (sluzbenim) mercedesom kuci, s njegovim komentarom da ce da vidi jos oko finansijske konstrukcije.
Inace, Baja sa B Brda koji prodaje Pande prodavao je 2002 za 2050 i 2100 eura, kako rece 'u zavisnosti od...'. Auta imaju resena zadnja sedista, zadnja stakla i zadnja vrata.  Na to dodju troskovi registracije i atesta cca 200 eur - sve ide brzo i glatko (po njegovoj izjavi) preko njegovog nekog agenta iz agencije.

Po racunici (za kupovinu jednog auta) on je dobar u toj varijanti cca 250-300 eur po autu ako mu nista ne skines od cene (ako zanemarimo rabat na masovnu kupovinu). Za njegovu zaradu mozes pozvati majstora u pomoc (mene kostalo 50 eur), registrovati i atestirati (200-220 eur) i napuniti rezervoar. Pri tom biras izmedju 50-100 auta. AKo si sklon avanturi i istrazivanju predlazem plac. Ako bi na gotovo... potrazi po gradu i oglasima. Kako bilo, puno srece!!!
Sačuvana

'teraju me da radim, rođen sam da pecam...'
http://www.youtube.com/watch?v=6Qldezbn_wk
Vlajko
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 06 септембар, 2009, 17:46:29 »

Momci, e jeste carevi. Ja postavio samo pitanje gde je tema, kad ono salva odgovora.
Mozda sam trebao novu temu da otvorim.
U svakom slucaju hvala na savetima. Ovog vikenda sam propustio odlazak u NS, sledeci idem.
Sa kakvih uspehom javljam se.
Nadam se i sa nekom fotkom smile
Pozdrav,
Sačuvana
IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 09 септембар, 2009, 22:43:32 »

Ako odeš na plac,odmah pogledaj ima li Panda crveni i dva plava ključa,kod karticu,servisnu knjižicu,itd.
Bio sam pre desetak dana službeno u NS,pa sam svratio na plac u nadi da ću pronaći nešto od toga od moje Pande.
Nisam našao ništa,ali sam video da sada sa većinom vozila dolazi skoro sve gore navedeno u zatvorenoj kesi,često bude i polisa i još ponešto papira(kopija registracije , polise ,vlasničkog lista)Na kesi piše registarska oznaka iz Italije.
Sačuvana
Vlajko
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 19 септембар, 2009, 20:44:23 »

Bio danas na placu u ns.  Krenem ja kao pun elana, svi saveti nauceni napamet, od sabajle kao sad cu ja (pa zvuk busanja u grudi)...
I zablentavim skroz.
Izbor veliki, zavukao sam se odmah u zicu, gledam, zevam, prvi utisak sto ste vec i sponjinjali strokavo do bola. Drugi, svakom nesto fali, odmah se vidi da ne nabrajam. I samo par komada ima rezervnu gumu, dok na svakom recimo petom je uredno bar jedna ispustila.
Nahvatam ja lika sto radi tamo, ne onog iz preporuke jer smo jutros krenuli na brzinu, citaj - zatrcao se malo, pitam ga mozes ti meni da pomognes, ti meni ja tebi, ruka ruku, kad me ovaj otkaci – izaberi ti sam. Probam kod drugog, ovaj istu pesmu – pa svakom nesto fali.
Hm. Stanem ja sa strane i posmatram dve grupice sto isto pazare. Sa svakom ide lik i kad oni upere prstom ova, on zabode nos i kaze neki komentar. Znaci poveli majstora. Kod jedne cim je otvorio haubu kaze - lupana je. Gledam ja posle njih i nista ne mogu da provalim. Da pogledas sa strane ili izdaleka nema sanse, parkirane sve uz branik. Da se zavucem ispod opet nema mesta. Nista bre ne vidim.
Itd, opis vama vec poznatog.

Svaka cast onome ko se tamo snasao. Prodaju ih ko na kilo i apsolutno ih boli.. hoces ili neces. A ja stekao pare..
Zakljucak, sam se ne usudjujem.

mirorab bese pominjao majstora. Odakle je majstor? Iz NS, ili neki poznanik? Kako se to radi?

Smorio sam, jos sam pod utiskom, necu vise.
Pozdrav,
Sačuvana
d.e.x.
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 20 септембар, 2009, 18:21:48 »

razumem te skroz. ja na placu  bio od 8 do 15h. sto vise gledas manje vidis... i vise se smoris.
na kraju sam popizdeo i uzeo najprljaviju kojoj su vrata bila otvorena cele zime a sneg napadao po sedistima do pola soferke. sve mokro a nebo skroz zabudjalo. al je imala lep rad motora pa rekoh uzimam pa sta bude nek bude.
kad sam dosao kod majstora  ( predhodno oprao auto ) on mi kaze da odavno nije video tako dobru pandu !!!
aj sad budi pametan, jbg.....
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #10 poslato: 20 септембар, 2009, 21:48:33 »

Ponoviću moje iskustvo:

Isključivo sam tražio već registrovanu i prerađenu Pandu od privatnog lica koju sam potom oterao kod majstora na kanal gde smo sve detaljno pregledali... Jeste skuplje ali je sigurica tj. tačno sam znao šta sam uzeo plus nisam morao da se cimam sa atestom, preradom i sličnim zajebancijama... Najviše se kod kupovine kola plašim mačke u džaku a to sam sa Pandom uspeo da izbegnem...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
Vlajko
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 21 септембар, 2009, 08:08:58 »

gibanitza
Mislim da si u pravu.
Ceo vikend sam bio u bedaku sta da radim.

Macka u dzaku je poslednja varijanta.
Novac meni jeste vazan, kao i svima prepostavljam, pogotovo u ova vremena, ali mi je vaznije da kad stavim zenu i klinca u kola glava mi bude mirna. Priznajem d a sam taj tip picajzle koji nepotrebno (?) svaka dva meseca kod majstora ide – ajde da vidimo u kakvom je stanju. Kad sam bio na placu i gledam primerke sa ispustenim gumama samo sam zamislio da se sa takvim zaputim za bg i muka me spopala u roku od odmah.
Tako da nisam siguran da je ta varijanta od privatnog lica skuplja. Skuplje da zavrsim u jarku.
Jbg i sigurnost ima svoju cenu.

Krenucu i ja tim putem, oglase pa vrti.
gibanitza  pominjao si majstora u G Vucica kod ekonomske skole sto je meni blizu. ima neki kontakt? I ima li covek komp?

Hvala svima,
Pozdrav,
Sačuvana
mirorab
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #12 poslato: 21 септембар, 2009, 10:10:47 »

Vlajko...
(Tek sad pročitah)

Da su štroka - jesu i tu spasa nema.

Samnom je išao majstor Željko, od milošte zvan Doktor (konspirativno ime sa starog foruma) sa drugarom (nazovimo ga Sestra...  biggrin )
Željko je iz Dobanovaca. Telefon: 065/3-88-77-66

Ja sam bio isto kao i ti: zbunjen i ošamućen... ( http://www.youtube.com/watch?v=iusgtH8Itvc )

Oni su poput krvoslednika skakutali od jedne do druge Pande, pogledaj- ne valja... sedi- ne valja... otvori haubu - ne valja... upali- ne valja.... daj još ovu... ne valja...

Najednom se nekakav zrak probio kroz oblake i osvetlio auto koji sada vozim. Doktor sede, pomoćnik pred autom ostade. Odradiše sve radnje malopre pomenute, motor radi kao doxa... Tamo-'vamo, drž-sprž,... Uzmi ovu!! Vanzemaljci... (sad, dal Dr i Sestra vanzemaljci ili odozgore vanzemaljci javiše ne znam...  jester )
Ja zblanut: pa zar nećemo da pregledamo SVE aute na placu  wacko ?   Ovaj je dobar, ako 'o'š da kupiš kupuj, ako li pak nećeš... Nema ti spasa sa naše strane... I ja kupio...

I teram od fegruara, samo sam veliki servis odradio u gosp. Vučića kod Bobana (blizu posla mi...)

Eto tako je bilo... Skoro...
(Što se tiče vanzemaljaca je istina, ostatak je romansirana biografija Buve (tako sam nazvao pandu, po onoj buvi iz crtanog filma))
Sačuvana

'teraju me da radim, rođen sam da pecam...'
http://www.youtube.com/watch?v=6Qldezbn_wk
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #13 poslato: 22 септембар, 2009, 08:53:00 »

Čuj, moja varijanta jeste izašla možda nekih 200€ više, treba i to imati u vidu... Takođe Pande koje su se ranije prodavale (čitaj koje su već kod privatnih lica) su bile kudikamo u boljem stanju - zato su prve i otišle... Pogledaj svuda šta se nudi, ne žuri...

Što se Bobana tiče, najlakše ga je naći na broju 011 644 97 54... Međutim ne znam koliko je voljan da ide po placevima i da daje mišljenja o smislenosti neke kupovine... U svakom slučaju, ako ga budeš kontaktirao slobodno se pozovi na mene (Mihailo) da zna da si naš  victory
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
Vlajko
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 05 октобар, 2009, 14:32:05 »

Ljudi,
Gde da se zapljunem da sam pazario?!!! biggrin

Bio u subotu sa doktorom, nedelju proveo u ciscenju i ribanju, tek danas polako hladim glavu.
Trenutno besomucno vrtim oglase za komplet enterijer.

Slicke slede, i kilo domace na sledecem skupu.
Moze i gajba pivca.

pozz
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 ... 5
  Štampaj  

Prebaci se na: