fivewho
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« poslato: 18 септембар, 2009, 00:17:30 » |
|
Ćao svima... Kao prvo moram da iskažem svoje oduševljenje jer postoji ovakav klub. Od nedavno sam postao ponosni vlasnik Pandemonijuma i ovaj klub je nešto što mi je zaista trebalo  Postavljam ga za homepage u browseru  Da pređem na stvar. Imam Pandu 2002 godište, Van koji je prepravljen u putničko vozilo. Za sad sam jako zadovoljan kako se ponaša i za 2 meseca po Bgu sam prešao 3500 km  Još fali samo da krevet prebacim tamo  Potrebno mi je brdo stvari za auto, a ono što me najviše smara u ovom momentu je činjenica da mi je rezervoar dostupan na izvolte svakom zlonamernom prolazniku na ulici. Da li neko može da mi kaže koliko košta i gde mogu da nađem zatvarač sa ključem, pošto znam da to postoji... Odgovor ovde ili PP bi mi puno značio. Unapred hvala! 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 18 септембар, 2009, 06:28:38 » |
|
Pozdrav 5who, Dobro nam dosao, Poklopac za rezervoar s kljucem mozes pokusati da nabavis kod fiat-radnji za autodelove (postoji po katalogu) a mozes probati i kod ovlascenog dilera i servisera za Fiat (brat Miskovic) ali su tamo cene puuuuuhhhhhhh!!!!! Koliko sam ja saznao na stranim forumima, pase i poklopac od Una, Lancie Y10, poneke Alfe a mozda i Punta, pa mozes i tu varijantu da probas. Naravno, i da ne nandjes poklopac s kljucem nije strasno, jer Panda (ako je 2002-2003) ima u nalivnom grlu rezervoara onaj zeleni sigurnosni kveker, pa je i bez tog poklopca s kljucem gotovo nemoguce da pokrades gorivo uz pomoc creva, he, he.......To zeleno sokocalo mora da se drzi doooobro utisnuto da bi prodro do glavnog rezervoara a i rupice na njemu su toliko male, da bi lopovi isisavali litar goriva sat vremena, he, he,...... Jos nesto, ako nadjes poklopac s kljucem, proveri da li dihtuje tako da kad ga odvrnes, isto cujes ono psssssst, kao kod originalnog poklopca, obzirom da je pumpa goriva kod Pande elektricna-potopna (vazi za MPI 2002-2003 modele), jer zadrzavanjem pritiska u rezervoaru (dihtovanjem) cuvas pumpu. Pozz
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
fivewho
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 21 септембар, 2009, 00:23:47 » |
|
sjajan odgovor imenjache! hvala ti puno na njemu, kao i na dobrodoshlici! trazio sam u AP sportu, ali nemaju...imali su za uno, ali kako da ubedim prodavachicu da odem do auta chas da probam dal se pashe? 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
salemfk
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 24 септембар, 2009, 07:58:45 » |
|
Sada se bas nesto setih? Jel i kod vas zatvrac rezervoara ima "granicnik za stezanje", tj. da kada stegnes on moze posle da se okrece u krug koliko hoces, kao krckalica. Ili je to moj zatvarac polomljen? Da se slucajno nije odvojio na dva dela? Posto ja bas i necujem ono psssssst kada otvorim rezervoar?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Moja panda ima Windows, pa vi sad vidite!
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 24 септембар, 2009, 08:09:26 » |
|
Dobro je treba da krrrrrrcka!!!!!(sve sto krcka, i treba da krcka....) Kad smo vec tu, na vratancima (karoserijskim) ima metalna ``kukica`` (iskrivljeni lim) koji sluzi za to da se odvrnut poklopac rezervoara koji je vezan gumenom trakicom - okaci za vreme nalivanja goriva (na samom poklopcu , na vrhu ima zakacaljka, koja pasuje na ``kukicu`` na vratima..........Na taj nacin cep rezervoara ne visi slobodno dodirujuci karoseriju, nego ima mesto gde visi ne prljajuci nista...... He, he, .........
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 24 септембар, 2009, 09:25:01 » |
|
Na prošlom skupu smo utvrdili da se ni na jednoj Pandi iz Telekoma ne čuje psssssst a da sve normalno rade i normalno troše... Drugim rečima nije obavezno...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
|
IFA
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 24 септембар, 2009, 22:20:30 » |
|
Na prošlom skupu smo utvrdili da se ni na jednoj Pandi iz Telekoma ne čuje psssssst a da sve normalno rade i normalno troše... Drugim rečima nije obavezno...
Ipak se čuje,ali za one kojima se stvarno ne ćuje ima leka.Dihtung se jednostavno okrene.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
inspkluzo
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 25 септембар, 2009, 06:52:18 » |
|
Koji dihtung?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
IFA
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 25 септембар, 2009, 13:03:36 » |
|
Koji dihtung?
Prsten od crvene gume(Oring)na čepu
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
bojanvet
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 28 септембар, 2009, 19:08:50 » |
|
Ja na svojoj imam univerzalni cep, bez kljuca, ne cuje se pssst, i nisam imao nikakvih problema, a vec sam presao preko 30000km.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 28 септембар, 2009, 20:42:54 » |
|
Bojane, probaj (naravno potpuno neobavezno) da pazljivo okrenes crvenu diht-gumu na obicnom chepu (nekad kad si dokon). Naravno pazi da ne pokidas gumu prilikom skidanja, posebno aku su na njoj vidljivi i najmanji tragovi ispucalosti, zarezi i sl......Nakon prve voznje posle toga poslusaj da li ces cuti pssst prilikom odvrtanja cepa. (bas me zanima da li ce se to dogoditi)??.
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 28 септембар, 2009, 20:47:14 AcaDorcol »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
ZIKAL
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 30 септембар, 2009, 08:51:26 » |
|
Ćao, Fivewho. Dobro došao medju Pandiste. Čep za rezervoar,imaš,kao za Punto grande, u Delta autu na N,Bgd-u,za cifru od 2500 din. Da li je još ista cena ne znam.Ja sam to kupio prošle godine.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
fivewho
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 14 октобар, 2009, 20:01:34 » |
|
hvala na odgovoru care! vec zamishljam situaciju na sveznju kljucheva: 1. kljuch za auto 2. kljuch za gepek 3. kljuch za rezervoar 4. kljuch za rampu od parking mesta i 5. kljuch od parking mesta ko tamnichar iz istambula jbt 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
bojanvet
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 20 октобар, 2009, 15:54:59 » |
|
Bojane, probaj (naravno potpuno neobavezno) da pazljivo okrenes crvenu diht-gumu na obicnom chepu (nekad kad si dokon). Naravno pazi da ne pokidas gumu prilikom skidanja, posebno aku su na njoj vidljivi i najmanji tragovi ispucalosti, zarezi i sl......Nakon prve voznje posle toga poslusaj da li ces cuti pssst prilikom odvrtanja cepa. (bas me zanima da li ce se to dogoditi)?? Mislim da se ova dihtung guma ne moze pokrenuti, zalepljena je za cep.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator