gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« poslato: 21 фебруар, 2009, 13:46:36 » |
|
Jel neko od vas ugrađivao centralnu u Panduljka? Nešto kontam da mi je bolje da mu to nabudžim kako se sledeće zime ne bih cimao odmrzavanjem brave, a i nekako je gotivno kada kažem pik-pik a vrata se otključaju 
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 21 фебруар, 2009, 17:01:51 gibanitza »
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 22 фебруар, 2009, 13:43:02 » |
|
Neko je to ugradio u home varijanti. Molim ga da se javi i baci neke cene!!!!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
garcha
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 23 фебруар, 2009, 16:47:52 » |
|
Ugradio je moj ortak zajedno sa alarmom vrištavcem za nekih 120 ojra, same brave su oko 15-20 ojra. Za sada mu radi sasvim OK. Što se tiče smrzavanje pre ćeš imati problem sa električnom bravom nego sa ključem. Ključ uvek možeš malo da zagreješ upaljačem i odmrzneš cilindar.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
kuntalo
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 23 фебруар, 2009, 18:55:35 » |
|
Pa dobro bre, Garča, može li to malo detaljnije?
Ili da Ti se drugar lepo učlani i sve sam objasni?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 23 фебруар, 2009, 19:55:27 » |
|
Hm, 120€ i nije mala cifra... > Nego, jel sme da se greje ovaj naš kodirani ključ? Znam da ima neka elektronska komponenta a njima baš i ne prija povišena temperatura...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
|
garcha
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 24 фебруар, 2009, 16:32:30 » |
|
Možda si u pravu za ključ i grejanje, ali tu je uvek i onaj obični od gepeka  Što se tiče brave ne mogu da vam kažem ništa detaljnije, ortak je otišao u servis koji se bavi alarmima, ostavio auto i pokupio ga zavrsenog. Vidi se sa unutrasnje strane vrata da je mehanizam brave zašrafljen vertikalno ispod brave sa dva šrafa kroz lim vrata. Pretpostavljam da nije komplikovana montaža ali za te pare je lakše otići kod majstora. Ako nekoga zanima nabaviću telefon od ovog koji je njemu ugrađivao a nalazi se negde u Altini (Zemun).
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
mirorab
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 24 фебруар, 2009, 17:22:34 » |
|
Zanima... navukao sam se u firminim kolima na brzi start.
Mi imamo puno kindera pa dok otključam vozačeva, pa suvozačka, pa izađem napolje da ih potrpam (ili supruga)... Ovako bi bilo duplo brže. A onda to vreme može da se provede na Adi. Deluje bezazleno, al jedan zaludan je merio da svaki dan troši po 5 min na otvori/zatvori kapiju, pa x2, pa x360, došao čovek do dva i po dana otvaranja kapije. I ugradio motor i daljinac... Nisam se bavio tom vrstom računice, al me smara otklj/zaklj...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
garcha
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 26 фебруар, 2009, 13:04:25 » |
|
Evo ti telefon od tipa gde je on radio: Gile 065-573-5725 Oni rade alarme pa nisam siguran da li će hteti da tu ugrade samo brave jer mora da postoji i neki prijemnik koji okida brave što inače radi alarm. Ništa te ne košta da probaš.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
mirorab
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 26 фебруар, 2009, 17:04:11 » |
|
@garcha
Hvala!! Probacu kad se sredim s vremenom...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
kuntalo
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 27 фебруар, 2009, 19:14:07 » |
|
Poštovani kolega Pandisto, čisto da Te ne bi pogrešno shvatili- predstavi se i okači koju fotku Tvoje Pande...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
micro fiat-banovan
Pandista početnik
Van mreže
PRVI BANOVAN!!!
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 28 фебруар, 2009, 02:04:12 » |
|
ne bi trebalo da mrzne centralna brava i pravi veće sranje nego obična, da je tako onda je skuplji automobili ne bi imali
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
PRVI BANOVAN!!!
|
|
|
|
yungalunga
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 28 фебруар, 2009, 08:26:18 » |
|
Al` smo nacitani
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
micro fiat-banovan
Pandista početnik
Van mreže
PRVI BANOVAN!!!
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 28 фебруар, 2009, 17:24:08 » |
|
?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
PRVI BANOVAN!!!
|
|
|
|
jokicm
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 02 март, 2009, 12:27:28 » |
|
Ja sam u Pandu ugradio centralnu, za koju su mi neki tvrdili da ne moze, i to covek koji ugradjuje alarme. Isti mi je trazio 75E samo za ugradnju alarma. Posto znam neke osnovne pojmove iz elektrotehnike, i razlikujem boje zica, odlucio sam da sam uradim to, uz konsultaciju sa covekom koji mi je prodao alarm. Decko je iz Nis-a, preporucio mi je SPY alarm, po ceni od 35E, plus dva motora po 3E, i 200din za CITY EXPRES, stigne ti za dan, platis pouzecem. Elem, meni je covek poslao fino kucano uputstvo na dve strane, i jos par fotki, tipa ovu zicu vezes ovde, ovu ovde, itd... Nezgodno je kod ugradnje motora za centralnu to sto nasi mezimci imaju uzani tapacirung, ali ni to nije strasno, jer mesto motora odredite sa spoljne strane(u samom kraju vrata, gde je najsire, tzv.stub, ispod pipka za zakljucavanje), izbusite rupe i posle "pecate" srafom motor koji spustate unutra. Sam nacin spajanja motora sa pipkom za zakljucavanje je jednostavan, nesto na foru luster kleme. Ovaj tip alarma predvidja i blokadu motora posebnim relejom, koji se ubacuje na dolazni kontakt na bravicu, s tim sto sam kasnije dobio informaciju da je bolje izvrsiti prekid kabla od pumpe za gorivo, ali ja sam ostavio tako kako sam uradio, tj. kako mi je prodavac predlozio. Sve to je trajalo par sati, ostalo je da stavim prekidace na zadnja vrata i na poklopac motora, ali i to cu resiti. Ako se neko upusti u ovu avanturu tu sam da posavetujem.. Pozz
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
kuntalo
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 02 март, 2009, 12:33:47 » |
|
Sve to je trajalo par sati, ostalo je da stavim prekidace na zadnja vrata i na poklopac motora, ali i to cu resiti. Ako se neko upusti u ovu avanturu tu sam da posavetujem.. Pozz
Kakve prekidače? Da ne pomislimo još kako ćeš haubu i zadnja vrata otvarati daljinskim...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|