Panda Club Serbia
12 фебруар, 2012, 13:50:33 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2
  Štampaj  
Autor Tema: Poliranje  (Pročitano 1443 puta)
darkosim
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« poslato: 24 септембар, 2009, 16:03:34 »

Tema premeštena

Ovde se može pričati o poliranju, osvežavanju boje, zašititi iste itd.

Aco otkada sam ga kupio nikada ga nisam polirao,perem ka sa obicnom vodom i posle jelenska kozica za glancanje jedino ako nije sa usluznih perionica od onog voska sto je navodnu u toploj vodi sa samponom. biggrin
« Poslednja izmena: 25 септембар, 2009, 09:46:24 Administrator » Sačuvana
AcaDorcol
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 25 септембар, 2009, 07:14:06 »

Aco otkada sam ga kupio nikada ga nisam polirao,perem ka sa obicnom vodom i posle jelenska kozica za glancanje jedino ako nije sa usluznih perionica od onog voska sto je navodnu u toploj vodi sa samponom. biggrin

Dobro, dobro, ja spadam u one vozace koji veoma malo paznje polazu na pranje vozila. Od kada sam je kupio, prana je spolja dva puta, jednom u servisu  sa cetkama, a jednom sam je prao sam - sa jednom kofom vode... Boja je poprilicno izgubila sjaj i zadobila fleke od prasincuge, prosarana (obilnim) pticijim izmetom, i nekom melasom koja pada sa drveta ispod koga je parkiram (mislim da je lipa). Unutra po patosu jos imam pesak sa Tassosa, Dionissosa, Toronia, domace blato..........(ko priznaje pola mu se prasta).
Taj drugi put kad sam ga prao vodom, fleke od natalozenih naslaga smoga i pticije kake jednostavno vise nisu mogle da se skinu (mozda bi moglo nekim sredstvom, ali ja sam prao samo vodom), a melasu koja kaplje sa lipe ispod koje parkiram jedva se skidalo. Sve mi je to pokvarilo uzitak pranja, tako da je vise i ne perem. Povremeno samo izvucem natalozeno lisce iz kanala prednje haube, sistema za ventilaciju i iz kanala iznad zadnjih vrata. Ionako ovde gde stoji parkirana kolicina smoga i prasine (i pticije kake) je tolika da posle dva sata stajanja na parkingu, auto izgleda kao da nikad nije pran. Da ne govorim o tome da lokalni cistaci ulica imaju obicaj da na mojoj Pandi doruckuju burek penzioneri kad se vracaju s pijace imaju obicaj da na Pandu odlazu cegere s raznim povrcem, u blizini je i draksor s jeftinim pivom, pa i flase lepo stoje na ravnim povrsinama kojima Panda obiluje. Lokalni kucici i macici (pitomi i divlji)prilikom setnje, obozavaju da ``obeleze`` Pandicu po felnama......Steta, al je tako.......jednostavno, digo sam ruke od te vrste odrzavanja........
Zato se divim svima koji imaju volje i znanja da boju drze u stanju kakvo sam video na slicicama koje si okacio
Sačuvana
inspkluzo
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 25 септембар, 2009, 08:13:54 »

Aco, rešenje je turtle wax + PTFE!
Sačuvana
mirorab
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #3 poslato: 25 септембар, 2009, 09:02:51 »

Vosak sa teflonom? To je nešto 2 u 1 ? Može li malo detaljnije, ja se mrčim već mesecima da nešto uradim sa autom - kako, gde, pošto,....?
Iskren da budem lenj sam i nemam vremena a otkad su raskopali Požešku količina prašine u vazduhu je nenormalna (opereš auto i sutradan je prljav kao da si išao na pecanje letnjim bačkim putem 20 km, u julu, bez kiše... pa sam malo digao ruke... Al mi vosak sa teflonom liči na nešto što bi uglancalo površinu farbe i napravilo je skliskom pa se čini kao razumna ideja!).
Sve putokaze i sugestije ću s radovanjem razmotriti (i primeniti prvom prilikom!)
Sačuvana

'teraju me da radim, rođen sam da pecam...'
http://www.youtube.com/watch?v=6Qldezbn_wk
inspkluzo
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 25 септембар, 2009, 09:59:56 »

Za više informacija!

http://www.ototop.rs/auto/tw/original_liquid_ptfe.htm
Sačuvana
mirorab
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #5 poslato: 30 септембар, 2009, 10:30:39 »

Je li neko koristio ovaj polir ili neki drugi, pa da opiše ima li neka caka oko njegove upotrbe? Koliko sam shvatio, naneseš na željeni deo, ostaviš da se prosuši (KOLIKO?) i čistom mekom krpom bez dlačica uglačaš ('wax on - wax off' citat iz Karate Kid I) do ogledalo zadovoljavajućeg kvaliteta.
Opet, Pandit je (ako ne još neko!) na bele štrafte na nečijoj haubi ukazao kao na nekvalitetnp poliranje početnika... Pa me to malo plaši, jer spadam u grupu 'ne perem auto sem kad idem u tazbinu, a tamo idem retko'  blink O poliranju da ne pričamo...
Ali, kako je došlo vreme za korenite promene u društvu i to se odrazilo na svakog pojedinca, vreme je odraditi jedno poliranje pre zime ne bi li se u neku ruku zaštitila / sačuvala limarija... odozgore. Za odozdole je Aca dao uputstvo još onomad...

(Koji udav!!! wacko wacko wacko)

Ukratko: Molim da ako neko ima iskustva sa poliranjem neka napiše nešto detaljnije...
Sačuvana

AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 01 октобар, 2009, 08:26:29 »

Za odozdole je Aca dao uputstvo još onomad...(Koji udav!!! wacko wacko wacko

angry2
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #7 poslato: 01 октобар, 2009, 08:37:06 »

Da li mi se čini ili vidim neki smešni i besmisleni nesporazum u najavi?
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 01 октобар, 2009, 08:38:44 »

lol lol lol
Sačuvana
Vlajko
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 01 октобар, 2009, 09:24:35 »

Ako mislite na ovu kornjacicu onda je voskiranje a ne poliranje.
Poliranje je skidanje sloja farbe sa makinom i to bih prepustio profijima. Nikako u sopstvenoj reziji.
Ja samo ovu koristio na prethodnom autu i vrlo&veoma je zahvalna.
Prvo se opere auto i ostavi da se skroz osusi. Zatim kapnes otprilike pola cepa na krpu, najbolje onu trulex (maznes dok zena ne gleda, a posle nisam ja..) i kruznim pokretima utrljavas. Kruzno kao bi uslo u svaku poru. Ako malo pobegne na neku plastiku ili staklo nije strasno skida se bez problema. Ostavis pola sata, moze i malo duze, da se osusi.
Onda nekom obicnom krpom isto kruzno trljas ali ne prejako.
Razlika je posle drasticna, sija se samo tako.
Drzi oko 2-3 meseca. Najbolji znak da treba ponovo je kad posle kise ostaju sitne a ne krupne kapi. Krupne kao 5dinarka recimo.

A ostale fleke od lipe ili ko zna cega se najbolje skidaju obicnim alkoholom i ne stete farbi. Ima u apoteci ili obicnoj samiski u pakovanju od 1 l.
Poz
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 01 октобар, 2009, 09:42:41 »

A ostale fleke od lipe ili ko zna cega se najbolje skidaju obicnim alkoholom i ne stete farbi. Ima u apoteci ili obicnoj samiski u pakovanju od 1 l.
Poz

Hm, alkohol? Da li tu tekucinu upotrebiti na takav nacin? Dobro ovaj iz apoteke, mozda, ali ovaj iz samiske?, Neeeeeee drinks
Sačuvana
Vlajko
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 01 октобар, 2009, 11:16:12 »

Meni radilo, ali dobro, probaj prvo negde u gepeku, i razblazi ga malo pre toga.
Da ne bude posle...
i naravno bez besomucnog trljanja, vec blago.
Sačuvana
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 01 октобар, 2009, 12:33:25 »

Za odozdole je Aca dao uputstvo još onomad...(Koji udav!!! wacko wacko wacko

angry2
Da li mi se čini ili vidim neki smešni i besmisleni nesporazum u najavi?
lol lol lol

Bolje vam je da je  lol lol lol lol lol jer u protivnom....... CHACHEEEEEEEEEEEEE!!!!
Naj***li ste u startu !!!
Sačuvana
mirorab
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #13 poslato: 03 октобар, 2009, 13:18:18 »

scare  scare  scare  Što se mene tiče...  lol  lol  lol   (jeb'ga, nisam bio pri kompu pa sam propusti zakuvavanje...!!!)

Jedini problem može nastati ukoliko se zanemari prored... Što je cenjeni kolega sa Dorčola iskoristio da 'zakuva' (nadam se!!)
Dakle trebalo je da izgleda ovako:

Ali, kako je došlo vreme za korenite promene u društvu i to se odrazilo na svakog pojedinca, vreme je odraditi jedno poliranje pre zime ne bi li se u neku ruku zaštitila / sačuvala limarija... odozgore. Za odozdole je Aca dao uputstvo još onomad...
obratiti pažnju na PRAZAN RED !!!!*
(Koji udav!!!   wacko  wacko  wacko )
što beše zaključak o autoru OVE poruke i uvod u :
Ukratko: Molim da ako neko ima iskustva sa poliranjem neka napiše nešto detaljnije...

E, da je * dupliran, bilo bi jasnije...
« Poslednja izmena: 03 октобар, 2009, 13:20:46 mirorab » Sačuvana

Vlajko
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 05 октобар, 2009, 14:27:00 »

aaaaaaaaaaahh,

Citat:
Hm, alkohol? Da li tu tekucinu upotrebiti na takav nacin? Dobro ovaj iz apoteke, mozda, ali ovaj iz samiske?, Neeeeeee

tek sad sam ponovo procitao,
bukvaljista sam priznajem.

dance1

Sačuvana
Stranice: [1] 2
  Štampaj  

Prebaci se na: