Panda Club Serbia
12 фебруар, 2012, 20:58:05 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Check Engine gori li gori.....  (Pročitano 920 puta)
AcaDorcol
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« poslato: 04 октобар, 2009, 11:53:17 »

skull Danas oko podne, pri povratku sa bljuvaka (OTC) upali ce cuvena oranz lampica ``CHECK ENGINE``. Ranije je znala da trepne po jedno 5 puta pa se ugasi, al sad svetli li svetli.
No bez obzira na sve, motor se u voznji ponasa prilicno normalno, ne trese, ne trokira, prima gas, startan ko i uvek, na leru prede, i sve normalno. ?????????????/ skull skull skull skull skull sorry skull sorry skull sorry skull sorry swoon swoon
Jedino sto sam primetio da je prilikom startovanja motora, sam ECU dodao malo veci gas od uobicajenog sto je trajalo par sekundi, nakon cega se ler gas sam - vratio u normalu (900 RPM) - (sad imam obrtomer, pa ga tako kontrolisem).
Eto ionako je vreme za DOCTORA, pa izvesticu o rezultatima - ako se dopeljam do tamo s upaljenom lampicom stink.
Sačuvana
jokicm
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 04 октобар, 2009, 17:43:43 »

Aco, meni je tako 2 godine, ali ja znam zbog čega/speed sensor/. Dijagnostika će reći svoje,
nadam se da nije ništa strašno, znaš i sam da on može da upali i zbog banalnog razloga-
Srećno!
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #2 poslato: 04 октобар, 2009, 19:04:13 »

Drž se Aco, ne daj se gremlinima!
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
pandula
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

...koji je to auto bolji od moskvicha...????

« Odgovor #3 poslato: 04 октобар, 2009, 19:31:57 »

Ja jedne prilike sipao benzin na pumpi na uglu Francuske i Djure Djakovica i to SUPER MB. :angry2:Naime pistolj je ZELENE boje kao za bezolovni BMB.Pumpa odmah do kucice sa desne strane.
Natocio sam pun rezervoar i otisao za Nis. Od tada i meni svetli ta zuta lampica. :(Auto radi normalno i ponekad vrlo retko se kao zagrcne.
p.s.
Od tada sipam samo na OMVu...tamo je CRVENO, CRVENO,a ne ZELENO!
Sačuvana
Maweryck
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

Ili ce ti zivot biti cvece,ili tebe vise biti nece

« Odgovor #4 poslato: 04 октобар, 2009, 20:29:47 »

Druze,moj savet glasi ovako...BEZI OD JUGOPETROLOVOG GORIVA!!!!!Imam Pandu vec 2,5 godine i pouzdano znam(proverio kod majstora)da ukoliko nema drugih pokazatelja tj.nedostatak ulja,povisena temperatura motora ili to cuveno trokiranje...razlog paljenja je losa smesha odnosno visoka kolicina sumpora u gorivu,odnosno prljavshtina iz rezervoara u dizni...Ukoliko lampica konstantno gori,predlazem sledece...(ne pricam napamet,covek koji mi radi dijagnostiku me je savetovao ovako)Proveris ulje i rashladno tecnost...1)Upalis motor i dok radi skines klemu2)Posto je klema skinuta(motor radi na alternatoru i nece se ugasiti)sednes u auto i isturiras posteno,tako da te cuju i mrtvi.3)Ugasis motor...I TEK ONDA VRACAS KLEMU!!!!Jer ukoliko je vratis dok motor radi,moze doci do skoka napona i crkavanja kompjutera...Druga opcija ti je da u rezervoar sipas bar jos 10 l goriva,mada smo svi svesni situacije i upravo zbog toga i vozimo Pande pored strasti koju prema njima osecamo...Pozzzzzzzzz i nada se da ce pomoci...

Sačuvana
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 04 октобар, 2009, 21:17:25 »

Aco, welcome to the yellow ligt club... Videces, kad se naviknes na nju, prosto te bocka nesto po sred oka kada je Zeljko ugasi dijagnostikom!!! good good good
Sačuvana
mirorab
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #6 poslato: 15 октобар, 2009, 07:58:13 »

Aco, šta bi sa lampicom? (tj, šta ju je palilo, da li si i kako rešio...?)
Znam da te podseća na letovanje (pali se samo u Solunu...  biggrin ) al nešto ne verujem da je nisi 'ubio' od 04.X..
Sačuvana

'teraju me da radim, rođen sam da pecam...'
http://www.youtube.com/watch?v=6Qldezbn_wk
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 15 октобар, 2009, 08:03:26 »

Resavam tek u subotu, ako Doctor bude potvrdio termin........(jos gori, al Panda ide, ko da je u Solunu), he, he
Sačuvana
mirorab
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #8 poslato: 15 октобар, 2009, 11:13:42 »

Kako je u Solunu?
Toplo?!
blago tebi... mi se smrzosmo....
Sačuvana

'teraju me da radim, rođen sam da pecam...'
http://www.youtube.com/watch?v=6Qldezbn_wk
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 17 октобар, 2009, 13:02:28 »

Bio ispod Lexana, kod Doctora, Zamenjeno ulje ( opet-Marly, jer se pokazalo za moje pojmove EXTRA), promenjen filter ulja (ja uvek kad menjam ulje menjam i filter, dok neki to rade svaki drugi put), promenjen i filter vazduha, i promenjena rashladna tecnost, sipan Paraflu u omeru sa vodom 1:1 (mesavina 50%). Polugica grejanja otvorena, ekspanzioni sud otvoren, ozracivanje na belom plasticnom ventilu, i sve je OK. Prilika iskoriscena za ugradnju meraca tempa, o cemu izvestaj imate u toj temi sa sve slikama.
E sad ECU. Dijagnostika je ocitala kod ``izostanak paljenja-opste``(to je ono kad lampica u voznji trepne po 5 puta i prestane), dakle kao i ranije. Ono kad je stalno gorela lampica, komp je pribelezio ``greska na klapni gasa``???. Doctor kaze - DESAVA SE. Svi ostali parametri po propisu. Klapna gasa je dobila par samara, na kompu su pogasene sve predhodne greske i zakljuceno je VOZI MISKO,,,,,,,,, blink jester jester
POstupljeno po naredjenju.......... victory
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #10 poslato: 17 октобар, 2009, 15:37:55 »

Heh, Buba je moja prva i najveća automobilska ljubav iz mnogo razloga a jedan od njih je ta što kada te nešto tako poprckuje čačneš malo ovo malo ono, čukneš lupneš i sve je ok... Ovo Acino iskustvo sa Pandom me neodoljivo podseća na neke Bubarske priče i navodi na zaključak da je Panda stvarno jedan od poslednjih "narodnih" automobila... Živela Panda - Dole svetleća check engine lampica!
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 17 октобар, 2009, 18:49:34 »

Heh,- Gibaja, Doctor kaze uletela neka (milimikronska) prasinka u lezista osovine klapne gasa (to je ono kad sam napiso da mi je jednom drzao povecan broj obrtaja posle hladnog starta i nije ih smanjivao jedno pola minuta-minut). Mrzelo nas po ladnoci da skidamo celu klapnu i cistimo je benzinom, a pre toga da skidamo celo leziste crne kutije u koju ide filter vazduha).
Da sam znao osamario bi ga i sam - na isto mesto gde i Doctor. Ko ne voli da primenjuje samaranje po Pandi, moze da opere ceo sklop krpicom ili pucvalom natopljenim u benzin, - prsne i malo WD40, na ta lezista osovinice klapne, i eto.... (ali mora sve pre toga da skine)......(do dushe kasnije mora ili da resetuje ECU, ili da svrati kod Doctora, da mu ugasi uknjizbu greske. Da to je zato sto su zabari u Pandin ECU ubacili nekog gremelina koji je ranije radio u katastru, pa kad uknjizi nesto, to se tesko isknjizava jester

Sve u svemu, Jako, Jako slicno inzinjerskim dostignucima primenjenim u BUBI fan fan fan
POdsetih se da je i General Montgomery, prilikom iskrcavanja na Normandiju primenio isti princip otklanjanja kvara na jednom BOV-u, he, he....... bb
Sačuvana
inspkluzo
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 04 новембар, 2009, 18:19:43 »

Dorčolac, koje si ulje sipao 5-40 ili 10-40 sa ili bez grafita? Koliko km  si prešao? Ja u menjaču imam marly ulje i aditiv GX. Aditiv preporučujem, menjač se značajno utišao nakon dodavanja aditiva.
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 04 новембар, 2009, 19:17:55 »

Pozdrav Inspectore. Sada sam sipao 10-40 bez dodataka, polusintetika obicno Marly. Prosli put bila kod doctora nestasica pa je stavio isto to samo 5w-40. Buduci da je isto bilo pred zimu, nisam se bunio za 5-40. Kasnije sam pozalio jer sam sa tim ``zimskim`` 5w-40 zapravo - mnogo vise presao preko leta na vrelih +40. Ove godine sam insistirao na 10w-40. Total presao cca 8.500 km. Savetovali su me da teram jos - do 10.000 s tim Marlyjem (kazu komotno) al ja sam insistirao na zameni i ulja i filtera, (u bolja vremena to sam radio na 5-7.000 km, ali eto sad je bilo na 8.500 km (neki ce se smejati, ali to je najvise sto sam presao u zivotu s istim uljem - kada su moja kola u pitanju). Gledacu da se to na Pandoliniju dok je ``ziva`` - ne ponovi. 5.000 - max 6.000 i shlus. Ionako medju proizvodjacima - svako svoga konja hvali......
U menjacu je selenia cz - bez aditiva. Menjac se ne cuje, - ko puter je.......da gi ne ureknem, puj, puj.....
Sačuvana
kuntalo
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 05 новембар, 2009, 00:01:04 »

Gledacu da se to na Pandoliniju dok je ``ziva`` - ne ponovi. 5.000 - max 6.000 i shlus.

Biće o ovome više a sad samo reč-dve: sva savremena ulja sadrže tzv. "time realising" aditive (aditive čije se dejstvo polako oslobađa vremenom, tj. za koje je potrebno vreme da iskažu dejstvo) od kojih je najpoznatiji ZDDP (doduše on i nije baš moderan aditiv) tako da ekstremno kratak interval zamene pored što je bacanje para ima i negativnih efekata. Doduše čistoća motora i još ponešto je nesumljivo na strani brže zamene no nije vredno toga.

PS: Gibo, mogao bi od inspektorovog pitanja da cut/paste-uješ u temu o uljima...
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: