Panda Club Serbia
24 мај, 2012, 16:16:59 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Prekidac dovoda goriva...  (Pročitano 949 puta)
Maweryck
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

Ili ce ti zivot biti cvece,ili tebe vise biti nece

« poslato: 05 октобар, 2009, 21:19:15 »

Sa vozachke str,pored ruchice za otvaranje haube stoji mala crna "bocica".Prema prilozenom uputstvu,pokusao sam da rastumacim njenu ulogu i sve sto sam saznao je da sluzi za prekid dovoda goriva...Naime svako mi prica drugu pricu,a majstora nikako da sretnem i upitam...     :unsure:Pa bih molio kolege,da me upute u funkciju iste...
Sačuvana
Sinnerman
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 05 октобар, 2009, 21:55:34 »

Ja sam cuo da je to neki zastitni prekidac koji sluzi da iskljuci pumpu za gorivo u slucaju da dodje do nekog jaceg udarca... Znaci ako ne daj boze zveknesh sa Pandishom u neku banderu dok se parkirash taj prekidac ce da iskocu i da iskljuci struju a posle toga morash da ga kliknesh, vratish u prvobitni polozaj...
Sačuvana
zvonet
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

Panda pod snijegom

« Odgovor #2 poslato: 05 октобар, 2009, 22:00:56 »

Da, to je to... Pisao je Aca vec o tome...  rtfm  read uglavnom, u prekidacu se nalazi jedna kuglica koja iskoci u slucaju udara i tako prekida dovod struje za pumpu za gorivo... Ponovo se vraca tako sto pritisnes prekidac dok kuglica ponovo ne ulegne na mjesto...
Cuo sam za par slucajeva gdje je prekidac tj kuglica iskocila pri udaru na rupu u asfaltu na vecoj brzini... angry2
Sačuvana
Maweryck
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 06 октобар, 2009, 00:45:18 »

Hvala na brzom odg,imam Pandemiju vec duze vreme i jedina stvar za koju nisam imao pojma cemu sluzi je taj prekidac....sta bih da nisam DRUG CLAN  haha
Sačuvana
AcaDorcol
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 06 октобар, 2009, 18:26:23 »

Hvala na brzom odg,imam Pandemiju vec duze vreme i jedina stvar za koju nisam imao pojma cemu sluzi je taj prekidac....sta bih da nisam DRUG CLAN  haha

Da to bi bilo objasnjenje za taj prekidac, (Intrusion-fuel interrupt switch, ili ti prekidac dotoka goriva za slucaj jace deformacije vozila prilikom udesa). Ovaj je prekidac propisan kao obavezan deo za fabricku ugradnju po EURO3 standardima, i poseduju ga sva vozila koja imaju elektricnu pumpu goriva. Za slucaj da prekidac tokom godina postane preosetljiv, moze se desiti da po putevima kakvi su u SER, prekidac odreaguje na izvesne deformacije kolovoza (citaj rupcage, cesljeve na mostovima, prelaz preko tramvajskih sina, na profesionalno odradjene sahtove i sl. Pandone nece moci da ponovo startuje motor dok se pritiskom odozgo, kuglica velicine klikera gvozdenca, ponovo ne ubaci unutra na svoje mesto, i potom se motor ponovo moze pokrenuti. Mnogi FIAT-i imaju isti takav prekidac, gotovo na istom mestu. U Pirotu recimo, radi ustede na ugradnji alarma, iza tog prekidaca na rednu vezu poveze se kakav drugi prekidac tipa on/off (moze i onaj od stone lampe koja je za bacanje il s buvljaka) pa onda kad napustis vozilo, iskljucis taj naknadni prekidac, oduzimajuci lopinama vreme koje ce im biti potrebno da ga nadju i startuju motor. To bi bila takozvana Pirocanska blokada motora whistle

Jos da dodam da se u slucaju neke nezgode, narocito kod pandi 4x4 u slucaju preterivanja sa bocnim nagibima, u slucaju da se u kakvim sumskim uslovima ne daj boze Panda nezno prevrne, levom rukom sa sakom stisnutom u pesnicu  jako se udari preko crne pokrivne plastike koja stiti taj prekidac (ali je dovoljno elasticna) vozac moze zaustaviti rad pumpe i urgentno zasutaviti dotok goriva u prevrnutu Pandu. (na youtube ima cak i filmic o tome)

Inace kad smo vec kod ``cudnih`` prekidaca na Pandi, podsecam na crno ``pasuljasto`` dugme pored ulaza za kljuc kontakt-brave, o kojem sam takodje pisao nekada davno........Ako ima potrebe ponovicu resenje ove ``misterije``-carobnog pasulja
« Poslednja izmena: 06 октобар, 2009, 18:35:48 AcaDorcol » Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #5 poslato: 07 октобар, 2009, 06:41:55 »

Aj leba ti, ja sam nešto pokušavao da provalim kako radi međutim činio sam neku sistematsku grešku.... Znam da je nešto za poziciju...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 07 октобар, 2009, 07:47:28 »

Joj bre Gibo.....pa kako.....Stisnes ono erotsko dugmence i okrenes kljuc za jos jedan korak u nazad (ova radnja je nemoguca ako ne stisnes dugme) i tog trenutka ti se pale poziciona svetla napred i nazad. Izvadis kljuc , zakljucas auto i ides kod Jelene.
 Kad od nje, umoran i polupijan krenes kuci, pogledas na parking koji auto svetli u mraku i lako se dogegas do Gvida (jel tako bese) !!! on_the_quiet on_the_quiet on_the_quiet
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #7 poslato: 07 октобар, 2009, 08:05:15 »

Aaaaa, upališ motorku  biggrin (nisam skontao da treba unazad da se okrene ključ)

Ebi ga... A jes praktično, često zaboravim gdi sam se parkiro  dance1...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 07 октобар, 2009, 11:45:03 »

drinks drinks drinks
Sačuvana
Maweryck
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 08 октобар, 2009, 14:09:05 »

da o tome sam vec citao i trebalo mi je dobrih 15 min da to primenim u praksi...zaista zgodna stvar...Kada sa kupio Pandemiju,skontah da ne moze da drzi pozicije bez kontakta....sve dok nisam procitao Acin post..."Ala si ga opravio svaka ti chast"
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 08 октобар, 2009, 14:24:58 »

He, he Zabari...........samo izmisljaju nesto da ne rade......da se ne zamaraju.......
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: